Forum

LİNUX SERVER DA MED...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

LİNUX SERVER DA MEDYA PLAYER KURULUMU İÇİN YARDIM.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
357 Görüntüleme
(@safir)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

İYİ GÜNLER.LİNUX İŞLETİM SİSTEMİNE SAHİP İNTEL İ7 İŞLEMCİ,1.5 GB RAM VE 150 GB HARDDİSKLİ BİR VPS E SAHİPİM.SERVER ÜZERİNE YABANCI DİZİLERİ DİVX FORMATINDA ATTIM.BUNLARI DİVX WEB PLAYER VE DİVX.COM DA HAZIR VERİLEN KOD ÜRETİCİ YARDIMI İLE SİTEMDE OYNATIYORUM FAKAT BUFFER SÜRESİNİN UZUN SÜRMESİNDEN VE DOLAYISI İLE DİZİNİN AÇILMA SÜRESİ UZADIĞINDAN  DOLAYI SİSTEM HOŞUMA GİTMİYOR.SERVER ÜZERİNE BU TÜR DOSYALARI OYNATABİLEN BİR MEDYA PLAYER VEYA PROGRAM YÜKLENEMEZMİ?BU KONU ÜZERİNE ÇOK ARAŞTIRMA YAPMAMA RAĞMEN ELE AVUCA SIĞACAK BİR BİLGİYE ULAŞAMADIM VE BU KONULARDADA TAM OLARAK YETRLİ BİLGİYE SAHİP DEĞİLİM.BU KONUDA ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.TAM OLARAK NE YAPABİLİRİZ?

 
Gönderildi : 27/03/2010 04:39

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Sorunuz net değil aslında ama demek istediğiniz şu mu?

 

Benim bir Linux sunucum var ve bu sunucuda web üzerinden başka kişilere film izleme hizmeti vermekteyim. Fakat web sitem üzerinde kullandığım media oynatıcıları dizilerin yavaş yüklenmesine neden oluyor. Acaba bu dizileri sunucu üzerinde oynatabileceğim bir program yüklesem sorunumu çözebilirmiyim?

 

Eğer sorunuz tam olarak bu ise farklı bir soru olduğunu belirtmek isterim. Zira bahsettiğiniz dizi yada filimlerin yavaş yüklenmesinin sebebi bağlantı hızınızla ilgilidir. Ayrıca bu dizi filimleri bir web sitesi üzerinden yayınlıyorsanız ki öylede olduğunu belirtmişsiniz bu halde Linux üzerine bir media oynatıcı yüklemenin size herhangi bir katkısı elbetteki olmayacaktır.

 

Site üzerinden yayınlıyacağınız dizleri boyutları daha küçük bir hale gelecek formata çevirip FTP den yayın yapacağınız siteye atabilirsiniz. Ayrıca kullanmak istediğiniz farklı bir media player ürünü var ise bunlarında kodlarını yine FTP den sitenize yükleyerek sorununuzu özebilirsiniz.

 
Gönderildi : 28/03/2010 00:55

Paylaş: