Forum

İptables dhcp ve nf...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

İptables dhcp ve nfs

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@SinanTEMUR)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;

Debian linux üzerinde iptables kurallarını oluşturdukdan sonra bir sonraki sistem açılışında bu kuralların aktif olabilmesi için  "iptables-save > /etc/iptables.rules" komutunu kullanarak bir dosya yarattım. Sonra  "/etc/network/interfaces" dosyasının altına "pre-up iptables-restore < /etc/iptables.rules"  komutunu ekleyerek sistemi restart ettim. Ama açılışta NFS ve DHCP ile çakışmalar meydana getirip sistemin  geç açılmasını ve ip almasını önlüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim. Teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/12/2009 02:23

(@alikemalturker)
Gönderiler: 1016
Noble Member
 

neden network kartının altına böyle bir komut yazdınız ki. Iptables servisini açılışda başlatın otomatik olarak kuralları okuyacaktır.

 

Kolay gele

 
Gönderildi : 23/12/2009 14:11

(@SinanTEMUR)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

İnternet üzerinde yaptığım araştırmalarda bu şekilde yapılacabileceğine dair yerli ve yabancı kaynaklara ulaştım. Bunun haricinde bash script üzerinden yapılacağına dair makalelerde mevcut. Bana daha kolay yönetimini ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız eğer müteşekkir kalırım.

 
Gönderildi : 23/12/2009 21:46

(@alikemalturker)
Gönderiler: 1016
Noble Member
 

iptables komutlarınızı komut satırından girdikten sonra service iptables save dayin ve chkconfig iptables on ile makine her başladığında otomatik olarak kurallar uygulansın

 
Gönderildi : 24/12/2009 00:20

(@SinanTEMUR)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Erdal Bey;

Vermiş olduğunuz komutlar malesef ki Fedora veya Redhat üzerinde geçerli, Debian üzerinde bu işlemi nasıl yapabilirim?

Teşekkürler... 

 
Gönderildi : 24/12/2009 00:37

(@SinanTEMUR)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Sonunda sorunumu çözmeyi başardım. Sorunun çözümü;

iptables_rules isimli bir script yaratıp iptables kurallarını içine ekledim, daha sonra bu dosyayı /etc/init.d dosyasının altına kopyalayarak "chmod +x iptables_rules" komutu ile çalışma hakkı verdim.  Son olarakda "update-rc.d iptables_rules defaults" komutu ile servislere ekleyerek sistemi restart ettiğimde kurallar kendiliğinden yüklenmiş oldu.  Belki daha basit bir yöntemi vardır ama çözüm çözümdür. 🙂

Erdal Bey;

Yardımınız için teşekkürler.

 
Gönderildi : 24/12/2009 01:14

Paylaş: