Forum

squid server hotmai...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

squid server hotmail ve facebook sorunu

8 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
441 Görüntüleme
(@ycenk)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

squid server hotmail ve facebook gibi sitelere kullanıcı ve şifre ile girişe izin vermiyor lütfen yardım edin.

 
Gönderildi : 21/10/2009 17:31

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

squid yanında squidguard kullanıyormusunuz?


 

 
Gönderildi : 21/10/2009 20:13

(@ycenk)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

yok sadece squid kurulu henüz acemi sayılırım , client pc ler internete girebiliyor ama bu sorunu bir türlü aşamadım.

 
Gönderildi : 21/10/2009 23:00

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

hangi linux dağıtımını kullanıyorsunuz?


 

 
Gönderildi : 22/10/2009 00:08

(@fatihakkus)
Gönderiler: 372
Honorable Member
 

Selam bu sorunun kaynağı herhangi bir  linux dağitımı ile alakası yok önce onu söyliyeyim.Deneme debian ubuntu centos fedora freebsd hepsinde aynı problem.Tecrübe ile sabit.ADSL veya ne kullanıyorsan o hat problemi bu sorunu çıkarıyor.Hat üzerind ses veya görüntüde taşıyormusun. Ayrıca ne kullanıyorsun router olarak.Onun üzrinde Qos çalışıyormu.Bunları incele.Ama dediğim gibi problemin hattından kaynaklanıyor.hattın sağlayıcısı neresi ise onlarla bi görüş istersen.İyi çalışmlar.

 
Gönderildi : 22/10/2009 13:13

(@ycenk)
Gönderiler: 35
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Ubuntu desktop kullanıyorum squid kurulu olmadan önce herhangi bir sorun yoktu .


tek ethernet var sunucuda ayrıca internete Origo ADSL modem kullanarak çıkıyorum ancak istemcilere proxy ip si vererek çıkarıyorum.Araştırdığım kadarıyla aspx sitelere giriş için squid ayarlarına SSL izni felan vermek lazım galiba ama onu bulamadım.


 

 
Gönderildi : 22/10/2009 15:34

(@fatihakkus)
Gönderiler: 372
Honorable Member
 

Yok hiç alakası yok aspx ile.dediğim gibi ssl falanda hikaye hepsini denedim.asp x siteleri ile alaklı olsa benim şu an kullandığım lokasyondada olması lazım ama ben giriyorum butün sietelere.bu sadece hat ile ilgili.istersen sana basit bi test yönetmi söyliyeyim git o proxy sunucunu evde internetin varsa onda çalıştır.Herhangi bir sorun çıkarmayacaktır.Bu kesinlikle hat veya modemin ile alakalı bir durum.Firewall olarak kullanınca problem çıkarmıyor zaten.Squid kullanınca authentication isteyen sitelerde çıkarıyor.

 
Gönderildi : 22/10/2009 18:16

(@BSD_DaeMoN)
Gönderiler: 29
Eminent Member
 

IE veya Firefox veya baska bir tarayici uzerinde Proxy ayarlarini yaparken dikkat etmeniz gerekir.. Normalde IE'de kutucuk icerisine Proxy IP ve Portu yazdiginizda, arka planda IExplorer  SSL trafiginide Proxy'e yonlendirir. SSL trafiginde teknik olarak Proxy'leme olmaz.

RFC'de bulunan tanima gore SSL bir makinada kripto baslar, son gittigi noktada kripto->dekripto olarak anahtar yardimiyla acilir.. Iligili anahtar gittigi noktada yok ise, o makina sadece kriptlo data gorecektir. Datanin icerigini anlayamayacaktir. Squid'e SSL destegi vermeniz gerekir, fakat bence hata edersiniz :))

En iyisi IE'ye ayar yaparken, "Gelismis" bolumunde "Secure" kismini bos birakip, "https://" veya diger adiyla SSL trafigi icin Proxy kullanmaMA secenegini tercih edersiniz. Bu beraberinde baska problemlerde getirecektir, cunku Squid'i ayni zamanda Router olarak kullanmiyorsunuz... Router'iniz soyle bir trafik algilayacaktir, www.hotmail.com adresine baglanirken Squid IP'si istekte bulunacak, devam eden trafik icerisinde bir anda SSL icin sizin kendi IP'niz istekte bulunacak, Duplicate Paketler ortalikta gezmeye baslayacak :)))

Squid'i Router olarak kullanirsaniz, herhangi bir probleminiz zaten olmayacaktir.

Kolay Gelsin.

 

 

 
Gönderildi : 23/10/2009 02:08

Paylaş: