Forum

Pfsense Log Program...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Pfsense Log Programı

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
431 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhabalar;


pfsense üzerinde squidguard çalışmakta. squidguard'a ait logları daha düzenli olarak görebileceğim log programı önermeniz mümkünmü.


ip adresi ve siteler şeklinde daha düzgün ve detaylı. çünkü kendi log'unu notepad veya herhangi bir metin editörü ile açtığımızda çok karışık gözüküyor ve patronda görmek istiyor


teşekkürler

 
Gönderildi : 22/08/2009 15:04

(@fatihakkus)
Gönderiler: 372
Honorable Member
 

Merhaba.Pfsense üzerinde squidi kurduğun extra paketler arasında lightsquid diye bir paket daha var.Onu kur gerekli ayarlamaları yap. Zaten çok fazla bi ayara gerek yok aslında.çok basit bi şekilde kurabilirsin.Extra pakerlerde kurunca servislerin altında program çıkıyor.Oradan düngün bir şekilde ayarlamalarını yapabilirsin.client ipsi ve girdiği sitelerin raporunu alabilirsin.Ayrıca squidi linux bilgin var ise başka bir makineye open ldap kurup authentication bir şekilde yani kullanıcının kullanıcı adı ve şifre girerek interneti kullanmasını sağlayabilirsin.Böylece raporlarında ip adresi değil kullanıcının adı çıkar. Bir diğer şekilde dns kulllanırsan makine ismine görede rapor sunabilrsin lightsquid ile.Ve son önerimde radius authentication yaparak yine kullanıcı adona göre authentication yapar ve sitelerin raporunu ayrıntılı bir şekilde verebilirsin.İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 22/08/2009 18:05

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

cevap için teşekkür ederim. lightsquid'i kurdum ancak XML error: no packagegui object found! hatası alıyorum. bu konuda yardımcı olabilirmisiniz


teşekkürler

 
Gönderildi : 22/08/2009 23:42

(@fatihakkus)
Gönderiler: 372
Honorable Member
 

O zaman  ilk önce şöyle yapalım.eğer squid 3 kurdu isen onu kaldır.Lightsquidi de kaldır. Çünkü daha tam olarak stabil değil.Orda paketler arasında squid 2.6 stable var onu kur. sonra lightsquid i tekrar kur. eğer 2,6 kurdu isen de şöyle yap sonucu bana bildir.büyük bir ihtimalle çalışacaktır. Pfsense web arayüzünden backup/restore seceneyi ile sistemin yedeğini al.config.xml dosyası oluşacaktır. onu text editör ile aç. orda light squid ve squid sekmelerini sil tekrar upload et.pfsense yi reboot et. tekrar squidi kur.lightsquidi kur. hiç olmadı tekrar pfsenseyi kur. zaten kurulumu 5 dakika falan sürüyor.:-) ayarlamaları ile birlikte enfazla yarım saat içinde biter.iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 23/08/2009 02:39

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

tekrar teşekkürler:)


dediğin gibi eski aldığım yedeğimi geri yükledim sonra tekrar kurulum yaptım şu anda çalışıyor.


bu arada sawmill isimli programı buldum http://www.sawmill.co.uk/downloads.html?redirect  adresinden demosunu indirebiliyorsunuz.


bu program ile log dosyamızı göstererek raporların detaylarını görebiliyoruz


teşekkürler

 
Gönderildi : 24/08/2009 15:45

(@Adem_BEKMEZ)
Gönderiler: 98
Estimable Member
 

merhaba lightsquid sadece squid loglarını report edebiliyor squidguard loglarını degil bilginize

 
Gönderildi : 19/01/2010 11:48

Paylaş: