Forum

Apache ProxyPass
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Apache ProxyPass

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
396 Görüntüleme
(@BilgeFINDIK)
Gönderiler: 11
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar,

Apache modülünde aklıma takılan bir kaç şey var,bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

ProxyPass+ProxyPassReverse ne işe yarar?Farkları nelerdir?İkisi bir bütün olarak görülüyor,neden?ProxyPassReverse olmazsa ne olur?

 

şeklinde sorularım var.Apache sitesini inceledim,fakat aklımdaki sorular gitmedi.Yardımlarınızı bekliyorum. 

 
Gönderildi : 18/08/2009 03:05

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

Bu yontem ile yurtdisindaki sunucumdan alanadim.com/youtube/ seklinde youtube.com sitesini acabilmeyi test etmistim ve basarili olmustum.


ProxyPass /
youtube/ http://www.youtube.com/

 

Apache Turkce Dokumantasyon
------------------------------------------

Apache ayrıca, uzak sunuculardaki belgelerin yerel sunucunun URL alanına getirilmesini de mümkün kılar. Bu tekniğe HTTP sunucunun belgeleri uzak bir sunucudan alıp istemciye sunmasını sağlayarak bir vekil sunucu gibi davranması nedeniyle ters vekalet adı verilir. Belgelerin istemciye özkaynağın bulunduğu sunucudan geliyormuş gibi değilde doğrudan isteği yaptığı sunucudan geliyormuş gibi sunulması nedeniyle bu işlem normal vekaletten farklıdır.

Aşağıdaki örnekte, istemci /foo/ dizini altından bir belge istemekte, sunucu ise bu belgeyi dahili.mesela.dom üzerindeki /bar/ dizininden alıp istemciye yerel sunucudan geliyormuş gibi sunmaktadır:

ProxyPass /foo/ http://dahili.mesela.dom/bar/
ProxyPassReverse /foo/ http://dahili.mesela.dom/bar/

ProxyPass sunucuyu uygun belgeleri alması için yapılandırırken ProxyPassReverse yönergesi dahili.mesela.dom sunucusundan kaynaklanan yönlendirmeleri yeniden yazar. Yalnız, belgelerin içindeki hiperbağların yeniden yazılmayacağına dikkat ediniz. Dolayısıyla, belge içinde dahili.mesela.dom’u ismiyle hedef alan mutlak hiperbağlar varsa bunlar istemci tarafından vekil sunucudan değil doğrudan dahili.mesela.dom’dan istenecektir.

 

 
Gönderildi : 18/08/2009 13:18

Paylaş: