Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux Hacking

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
524 Görüntüleme
(@birolaydugan)
Gönderiler: 867
Prominent Member
Konu başlatıcı
 










Linux hacklenemiyor!
CanSecWest konferansında düzenlenen yarışmada Mac ve Vista hacklenirken Linux halen devrilmedi.
 


 


Vancouver’da düzenlenen CanSecWest Konferenası oldukça ilginç sahnelere ev sahipliği yapıyor. Konferans çerçevesinde yapılan hack yarışmasının ilk gününde MacBook Air’in hacklenmesi yalnızca 2 dakika sürmüştü. Daha önce iPhone’u da kıran Charlie Miller, Apple’ın internet tarayıcısı Safari’nin bir açığını kullanarak MacBook Air’i ele geçirmeyi başarmış ve 10.000 dolarlık ödülün sahibi olmuştu. 

Konferansın 3. günündeyse bu kez Windows Vista hacklendi. Adobe Flash’dan kaynaklanan bir açık Vista’nın kolayca devrilmesine neden oldu. Fujitsu marka dizüstü bilgisayarda çalışan Vista bu açık sayesinde tamamen hackerın eline geçti.

Sony Vaio üzerinde çalışan Linux’un savunma duvarıysa aşılamıyor. Hacker’ların yüzlerce yolu denedikleri Linux üzerinde 400 hata yakalamış olmalarına rağmen halen sistemi ele geçirebilmiş değiller. Bu da üç işletim sistemi içerisinde Linux’un birinci gelmesini sağladı. Ancak konferansa katılan bir çok güvenlik yetkilisi bunun sürpriz bir sonuç olduğunu ve hackerların Linux’u hacklemek istemediğinden kaynaklandığını belirttiler. 
ALINTIDIR.

 
Gönderildi : 07/04/2008 14:43

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Bu haberin sonucunu bekliyordum. Aslında ilk gün MacBook Air ve Windows Vista bazı kurallardan ötürü hacklenemedi. 2. gün kurallar değiştirildi ve bu sayede 2 dakika içerisinde MacBook Air Charlie Miller tarafından hacklendi. Bundan bir kaç dakika sonrada Windows Vista'nın hacklendiği haberi geldi.


Belkide hacklemek istemedikleri doğrudur.

 
Gönderildi : 07/04/2008 15:00

(@ismailcelikbas)
Gönderiler: 315
Reputable Member
 

Son zamanlarda windows xp yada başka isletim sistemi kullanan hacker gördünüzmü genellikle büyük hackerlar linux tabanli işletim sistemlerini tercih ediyorlar, linuxa sempati var yoksa hacklemek an meselesidir.

 
Gönderildi : 07/04/2008 22:41

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Aynen bende öyle düşünüyorum. Hackerlar Linux sistemlere ilgi duyuyor ve kullanıyor hacklemek istemedikleri kanaatindeyim.

 
Gönderildi : 09/04/2008 14:28

Paylaş: