Forum

Juniper SSG 140 - İ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Juniper SSG 140 - İnternet Bağlantı sorunum

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
406 Görüntüleme
(@KaanATASOY)
Gönderiler: 22
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar


şirketimizin tesislerinden birinde ssg 140 seri juniper bulunmakta. ve şu anda bu tesisimizde 2 adet metro ethernet bulunmakta. biri telekomdan diğeri superonlineden


ben telekom tarafını juniper üzerinden çalıştırdım.


0/9 nolu porta metro untrust olarak hattımı anımladım
0/0 nolu portada trust olarak iç networkumü tanımlayıp DHCP ayarını yapıp switchime verdim. fakat burda ne yazıkki direk junipere pc bağladığımda ip alıyo fakat araya nortel sw girdiğinde elle ip vermek zorunda kalıyorum.


super online hattı için şöyle birşey yaptım.


0/8 nolu porta super online hattımı bağladım. gerekli ayarlamalrı yaptım fakat burada untrust ile aynı özellikte untrust-turkcell diye zon oluşturdum.
0/3 nolu portada iç network ayarlarımı yaptım ve onuda trust-turkcell (trust özelliklerine sahip) zone aldım. polcy kısmından gerekli kurallarıda oluşturdum.ayrıca destintion kısmından default gw belirttim. fakat neyazıkki internete çıkış sağlıyamıyorum acaba nerede hatta yaptığım konusunda yardımlarınızı bekliyorum.


 


 

 
Gönderildi : 03/05/2013 18:06

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Merhaba, cihaz üzerinde default route tanımı yaptınız mı ? Source olarak 0/8 ve 0/9 nolu portları gösterirek internete doğru ping testti yaptınız mı ?

 
Gönderildi : 10/07/2013 19:03

Paylaş: