Forum

SSG 5 ile 2 wan bağ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SSG 5 ile 2 wan bağlantısı

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
342 Görüntüleme
(@YunusTorun)
Gönderiler: 40
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Merkez yapım da Draytek 3100 ile 2 mbit g.hsdsl hat çalışmakta, bu hat üzerinde internet, mail alışverişi ve 3 uzak lokasyon ile lan to lan vpn yükü var. Ayrıca sık olmasada uzak bölgelerdeki kameraları izlemekte ve voip görüşme yapmaktayız. Sunucu tarafında Exchange+FileServer+Erp sunucularıma merkez+lokasyonlardan toplamda 55 kullanıcı erişmekte.

Elimde boşta juniper ssg 5 bulunmakta. Elimdeki imkanlarla bir g.hsdsl hat daha alıp, bu iki hattı hem yük dengelemesi hemde backup olacak şekilde ayarlayabilirmiyim?

Ya da vpn+voip+kamera kullanımını bir hatta, diğer hattı internet çıkışı ve mail için yapılandırabilirmiyim? Yine bu hatlar birbirinin backup'ı olacak şekilde.

Hangisi daha mantıklı olur? Bunlar için juniperde lisansa ihtiyacım olurmu?

Yardımınız için teşekkürler.

 
Gönderildi : 28/06/2012 14:35

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

SSG5 ' i ayarlayabilirsin evet. VPN vs ayarlar için trafik yönlendirmesini istediğin hatlara da yönlendirebilirsin. Biri aktif çalışır, biri düştüğünde diğeri devreye girer, kısaca bu söylediklerinin hepsini yapabilirsin. Lisans konusunda bir bilgim yok fakat bunu yapmak için gerek de yok diye hatırlıyorum, yanlış da olabilir lisans konusunda bilgili arkadaşlardan biri yazacaktır mutlaka. Bence iyi bir fikir. Juniperda bu işe Policy Based Routing deniyor makalelerimizde olması gerek.

http://kb.juniper.net/InfoCenter/index?page=content&id=KB9403&pmv=print

Şuradan da faydalanabilirsin. 

 
Gönderildi : 28/06/2012 17:18

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

web filter , idp , antivirus gibi servisler kullanilmayacaksa lisans gereksinimi olmaz

 
Gönderildi : 28/06/2012 17:53

Paylaş: