Forum
Windows Server 2012 veya 2012 R2 işletim sistemi üzerinde wsus rolü barındıranlar Mayıs yamalarını yüklediklerinde wsus konsolu çalışmayıp aşağıdaki gibi hata alabilirler.
![]()
Bu durumda bu güncellemeyi kaldırmak çözüm olacağı gibi bu güncellemenin gerekli olmasından ve güvenlik zafiyeti kapatmasından dolayı aşağıdaki işlemlerin yapılması gerekmektedir.
1- Cmd admin kullanıcı ile açılır.
2- Aşağıdaki komut çalıştırılır.
"C:\Program Files\Update Services\Tools\wsusutil.exe" postinstall /servicing
3-Rol ve özellikler erkdanından .Net Framework 4.5 için HTTP Activation özellik aktif edilir.
4-Wsus servisi yeniden başlatılır veya sunucu restart edilir.
Eğer wsus için SSL kullanılıyor ise aşağıdaki adımlar ayrıca izlenir. SSL kullanılmıyor ise bu adımlara gerek olmamaktadır.
- Assign ownership of the Web.Config file to the administrators group (run at an elevated command prompt):
takeown /f web.config /a
icacls "C:\Program Files\Update Services\WebServices\ClientWebService\Web.config" /grant administrators:f
- Locate the Web.Config file in the following path:
C:\Program Files\Update Services\WebServices\ClientWebService\Web.Config
- Make the following changes in the file (shown in bold):
<services>
<service
name="Microsoft.UpdateServices.Internal.Client"
behaviorConfiguration="ClientWebServiceBehaviour">
<!--
These 4 endpoint bindings are required for supporting both http and https
-->
<endpoint address=""
binding="basicHttpBinding"
bindingConfiguration="SSL"
contract="Microsoft.UpdateServices.Internal.IClientWebService" />
<endpoint address="secured"
bindingConfiguration="SSL"
<endpoint address=""
bindingConfiguration="ClientWebServiceBinding"
<endpoint address="secured"
bindingConfiguration="ClientWebServiceBinding"
</service>
</services> - Add the following attribute (shown in bold) to the bottom of the Web.Config file:
</bindings>
<serviceHostingEnvironment aspNetCompatibilityEnabled="true" multipleSiteBindingsEnabled="true" />
</system.serviceModel>
1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.
Merhaba Rıza,
Bilgi Paylaşımı için teşekkür ederiz.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba,
İlgili işlemlerden sonra client'lar 'da erişim hatası alıyorum 80075F76 ,
Bir yorumunuz olabillir mi?
Saygılarımla.
SSL mimarisimi kullanmaktasınız yoksa http://updatesunucu :30 şeklinde bir mimarimi kullanmaktasınız. Technet bu şekilde belirtmiş ve ben bu şekilde sorunu aştım. Komutları başarı ile çalıştırdığınıza emin misiniz?
1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.