Forum

Windows Server 2012...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows Server 2012 Lisanslama & Fiyatlandırma Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
1,355 Görüntüleme
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32965
Illustrious Member Yönetici
Konu başlatıcı
 

 

Windows Server 2012 Datacenter ve
Standard sürümleri

 

S1. Windows Server 2012’deki yenilikler nelerdir?

Windows Server 2012 şirketlerimize, Özel Bulut’un sunucu platformlarına Microsoft’un Genel Bulut kurma ve işletme deneyimini getiriyor. Yeni lisanslama ve paketleme modeli, sanallaştırılmış Genel ve Özel Bulut ortamlarındaki iş yüklerinin yönetimini kolaylaştırıyor. Windows Server 2012, daha önceki sürüm çeşitlerini azaltarak ve sadeleştirdiği mevcut sürümlerin ortak özellikleri ile tutarlı bir lisanslama modeline geçiş yapacak. Gelen yenilikler:

  • İki sürüm seçeneği: Standard ve Datacenter.
  • İki fiziksel işlemciye kadar geçerli olan tek bir lisans
  • Sadece sanallaştırma hakları ile farklılaşan sürümler (Standard için iki; Datacenter için sınırsız).

S2. Windows Server 2012 Standard sürümü ile Windows Server 2012 Datacenter sürümü arasındaki fark nedir?

Standard ve Datacenter sürümleri aynı özellikleri içerir; aralarındaki tek fark sanal makinelerin (Virtual Machines –VMs) sayısıdır. Standard sürüm lisansı size iki işlemci üzerinde iki VM kullanma hakkı sunarken, Datacenter sürümü lisansı ile iki işlemci üzerinde sınırsız sayıda VM çalıştırabilirsiniz. (Ürün kullanma hakları
dökümanında belirlenmiş olan VM kullanma hakları esas alınmıştır. )

S3. Windows Server 2012 Standard sürümü, Windows Server 2012 Datacenter sürümündeki tüm özelliklerin aynısını içerecek mi?

Evet. Standard sürüm, Datacenter sürümündeki yük devretme kümeleme gibi yüksek kullanılabilirlik özellikleri de dahil olmak üzere tüm özellikleri içerir. Bu sürümler arasındaki tek fark sanallaştırma haklarıdır.

S4. Windows Server 2012 , System Center 2012 ve Enrollment for Core Infrastructure (ECI) modeli ile paralellik gösteriyor mu?

Evet. Microsoft Özel Bulut lisanslama modeli ile, Windows Server 2012, System Center 2012 ve de Enrollment for Core Infrastructure (ECI) aynı lisanslama ve paketleme yapısını içerecektir.

Bu paralellikler:

  • İki sürüm seçeneği; Standard ve Datacenter.
  • İki fiziksel işlemciye kadar geçerli olan tek bir lisans
  • Sadece sanallaştırma hakları ile farklılaşan sürümler (Standard için iki; Datacenter için sınırsız).

İstemci erişim lisansları (CALs) , Windows Server 2012 sunucularına erişmek için gerekli olmaya devam edecektir.

S5. Önceden sadece Windows Server 2008 R2 Enterprise ve Datacenter sürümünde mevcut olan, şu anda ise Windows Server 2012 Standard’ta da mevcut olan bazı özellikler nelerdir?

Windows Server 2012 Standard sürümü birçok yeni özellik içerir. Aşağıda önceden sadece eski sürümlerde mevcut olan özelliklerden bazıları yer almaktadır:

  • Windows Server Yük Devretme Kümeleme
  • BranchCache Hosted Cache Server
  • Active Directory Federated Services
  • Ek Active Directory Certificate Services yetkinlikleri
  • Distributed File Services (1’den fazla DFS root’u)
  • DFS-R Cross-File Replication

S6. Windows Server 2012 sürümlerinden hangisinin benim için en uygunu olduğuna nasıl karar verebilirim?

Windows Server 2012 Standard ve Datacenter sürümlerindeki özellikler aynı olduğu için seçiminiz sadece sanallaştırma haklarına göre şekillenecektir. Eğer sanallaştırılmış bir ortama ihtiyaç duyuyorsanız, sunduğu sınırsız sanallaşma hakkı sebebiyle Datacenter’ı tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Aksi halde, böyle bir ortama ihityaç duymuyorsanız o zaman Standard sürüm sizin için daha uygun olacaktır. Bugün Standard sürüm alıp, sonrasında lisanslı sunucunuzdaki sanallaştırma kapasitesini genişletmek isterseniz önünüzde iki seçenek olacak:

  1. Ek Standard sürüm lisansı almak ve aynı sunucu için Windows Server’ın ek örneklerini çalıştırma hakkını edinmek , yada
  2. Standard lisansınızda yazılım güvenceniz varsa, yazılım güvencesi yükseltici (Software Assurance Step-Up) satın almak ve o sunucu üzerinde Datacenter sürümü lisansına geçiş yapmak.

Yüsek düzeyde sanallaştırılmış bir ortamda şüphesiz ki en önemli konulardan biri de yönetimdir. Bu yüzden Enrollment for Core Infrastructure (ECI) anlaşmasının kapsamı içinde veya dışında , System Center 2012’yi Windows Server 2012 ile Core Infrastructure Suite sayesinde beraber almayı düşünebilirsiniz.

S7. Windows Server 2012 Standard sürümü lisansım varsa, sanallaştırma haklarımı nasıl arttırabilirim?

Windows Server 2012 Standard sürümü lisansı modeli ile sanallaştırma ortamınızı genişletmeniz; yazılım güvenceniz varsa Datacenter’a geçmeniz ile ya da ek bir Standard lisansı satın almanız ile mümkündür. Örneğin; 2- işlemci sunucunuz var ve siz toplamda 4 VM çalıştırmak istiyorsunuz. Bu durumda, iki tane Standard sürüm lisansı alıp, bu lisansları aynı sunucu için kullanabilirsiniz. Diğer örnekleri aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz.

# Bir sunucudaki Standard sürüm lisansları

VM’lerin toplam sayısı

1

2

2

4

3

6

4

8

S8. Windows Server 2012 lisanslama işlemci modeline nasıl geçiş yapılabiliniyor?

Microsoft altyapı ürünleri arasında oluşturulan yeni anlaşmaya göre, Windows Server 2012, System Center 2012 ve Core Infrastructure Server (CIS)
tek, tutarlı bir lisanslama modeline sahip olacaktır. Tek bir lisanslama modeline sahip olmanız, ihtiyacınız olan doğru ürünü alabilmeniz ve alternatif ürünlerin (tek ürünler, ECI dışındaki the CIS SKU , ECI ve diğer) ücretleri ile karşılaştırma yapabilmeniz açısından daha kolay olacaktır. Ayrıca, yeni lisanslama modeli sadeliği, bilinirliği ve tüm altyapı ürünleri için takip kolaylığı metrikleri ile yönetim masraflarınızı azaltmanızı sağlar.

S9. Bir sunucu için kaç tane lisansa ihtiyacım olduğunu nasıl hesaplayabilirim?

İhtiyacınız olan lisans sayısı, çalıştırdığınız sunucu üzerindeki fiziksel işlemci sayısına ve sanal sunucu sayısına bağlıdır. (Bu durum sadece Standard sürüm için geçerlidir çünkü Datacenter sürümünde çalıştırabileceğiniz VM sayısı sınırsızdır). Bu iki sayı arttıkça ihtiyacınız olan lisans sayısı da artacaktır.

Fiziksel işlemci lisansı sayısını belirleme

Her lisans en fazla iki fiziksel işlemci için kullanılabilir, bu yüzden fiziksel sunucu için ihtiyacınız olan lisans sayısını belirlemek için sunucunuzdaki fiziksel işlemcileri sayıp, bu sayıyı ikiye bölün. Böylece ihtiyacınız olan lisans sayısını tespit etmiş olacaksınız.

Bazı örnekler:

  • 2 işlemcili sunucunuz var: 2 fiziksel işlemci / 2 (lisans kapsamına dahil olan işlemci sayısı) =1.

    2 işlemcili sunucu için 1 lisansa ihtiyacınız var.

  • 4 işlemcili sunucuz var: 4 fiziksel işlemci /2 (lisans kapsamına dahil olan işlemci sayısı) = 2

    4 işlemcili sunucu için 2 lisansa ihtiyacınız var.

  • 8 işlemcili sunucunuz var: 8 fiziksel işlemci /2 ( lisans kapsamına dahil olan işlemci sayısı) = 4

    8 işlemcili sunucu için 4 lisansa ihtiyacınız var.

Çalışan sanal kopyaların sayısını berlileme

Ek VM çalıştırmak istiyor fakat Datacenter’ın sunduğu yüksek düzeydeki sanal ortama ihtiyaç duymuyorsanız (sınırsız sayıdaki VM’ler), bu durumda ek Standard lisans sürümü alıp, sunucunuzdaki VM kapasitesini arttırabilirsiniz. Her Standard sürüm lisansı iki VM çalıştırmanıza izin verir. Bu yüzden ihtiyacınız olan VM sayısını belirlemeniz gerekir. Bunu da şu şekilde yapabilirsiniz; sunucunuzda çalıştıracağınız toplam VM sayısını sayın, bu sayıyı ikiye bölün ve sayıyı en yakın sayıya yuvarlayın.

Örneğin; bir sunucunuzda 2 Standard lisans sürümünüz varsa, bu sunucda 4 VM çalıştırabilirsiniz. Sunucunuzdaki VM sayısını 6’ya çıkarmak isterseniz, iki tane ek Standard sürüm lisansı almanız gerekir.

Fiziksel işlemciniz için ve/veya çalıştırmak istediğiniz ek VM sayısı için gereken lisans sayısını belirlediğinizde, bu iki sayıdan yüksek olanı toplam gerekli olan lisans sayısını belirler.

Örneğin; 2 işlemci sunucu üzerinde 4 sanal makine çalıştırıyorsanız, 2 işlemci için 1 lisansa ihtiyacınız olacak; ama 2 sanal makine çalıştırmak için ek lisansa ihtiyacınız olacak . Bu durumda toplam 2 lisans satın almanız gerekir.

S10. 1 tane işlemcili sunucu için bir Standard lisans yeterli midir?

Evet. Standard sürüm lisansı size tek bir sunucuda iki fiziksel işlemciye kadar lisans hakkı tanır; fakat bu lisan için sunucunuzun iki fiziksel işlemcisi olması zorunluluğu yoktur.

S11. Windows Server 2012 lisansımı farklı sunucular için kullanabilir miyim?

Hayır. Her lisans sadece tek bir fiziksel sunucu için kullanılabilir.

S12. Windows Server 2012 lisansını sanal bir makine için kullanabilir miyim?

Hayır. Lisanslar fiziksel sunucular için geçerlidir. Her lisansı iki fiziksel işlemciye kadar kullanabilirsiniz.

S13. Datacenter ve Standard lisansları aynı sunucuda kullanabilir miyim?

Hayır. Belirli bir sunucu üzerindeki tüm işlemciler için aynı lisans sürümünün kullanılması gerekir. Sanal makinelerde farklı sürümler veya Windows Server’ın eski sürümlerini kullanabilirler ancak sizin aynı fiziksel sunucudaki işlemcileri farklı lisans sürümleri ile lisanslama seçeneğiniz yoktur.

S14. Kullanmak istediğim işletim sistemi önceki bir sürüme ait ise, seçeneklerim nelerdir?

Windows Server 2012 Datacenter sürümünüz varsa, bitlerinizi eski veya alt sürümlere düşürme hakkınız vardır. Windows Server 2012 Standard sürümünüz varsa, herhangi bir eski Standard sürümüne veya Enterprise sürümüne bitlerinizi düşürme şansınız vardır.

Bit düşürme (downgrade) esnekliği, Windows Server 2012 haklarınız gereğince kullandığınız ürünün lisanslamasını ve destek haklarını etkilemez. Bu sebeple, lisansınız kapsamındaki iki fiziksel işlemci ve sanallaştırma haklarınız geçerli kalır.

Aşağıdaki tabloda bazı örnekler mevcuttur:

Satın alınan lisans Eski sürüm Geçerli olan bit hakları Geçerli olan lisanslama hakkları
Datacenter 2012 Datacenter 2008 Datacenter 2008 Datacenter 20121
Standard 2012 Enterprise 2008 R2 Enterprise 2008 R2 Standard 20121,2
Standard 2012 Standard 2008 Standard 2008 Standard 20121,2

1 Lisans en fazla iki işlemciyi kapsar.

  1. Lisans en fazla iki sanal makine çalıştırmanıza izin verir.

S15. Microsoft, Windows Server 2012’nin çıkışı itibari ile Enterprise sürümünü çıkarmayacak mı ve neden?

Evet. Windows Server 2012′ nin piyasaya sürülüşü itibari ile Enterprise sürümü artık olmayacaktır. Windows Server 2012 Standard; eski Enterprise sürümündeki tüm özellikleri içerecek ve Windows Server 2012 Standard ile eski Enterprise sürümünde olan 4 sanal makine hakkı ücreti bugünkü Windows Server 2008 R2′ den daha düşük olacaktır. Tüm bu değşlikler ve yenilikler ile müşterilerimiz için her bir Windows Server kopyasının ücretini düşürürken aynı zamanda ürün yelpazesini de sadeleştiriyoruz .

S16. Windows Server 2012’nin çıkışı itibari ile Web Server hizmet dışı mı kalacak ve neden?

Evet. Web sunucu ürünü son müşteriler ve web sitesi yönetmek isteyen servis sağlayıcıları için tasarlanmıştır. Ancak, müşterilerimizden ve iş ortaklarımızdan aldığımız geri dönüşlere göre, kendileri web yoğunluğunda çalışmasına engel olmayan bir Windows Server sürümünü talep ediyorlar.

Web Server sürümünün çıkarılmasına rağmen, Windows Server 2012 sürümünde de ”CAL Waiver” etkin bir özellik olacak. Eğer sadece web iş yükleri çalıştırabilmek amaçlı kullanılıyorsa, Windows Server CAL’ları lisanslı sunucuya erişim için gerekli olmayacaktır. Detaylar için Ürün kullanım hakları‘nı inceleyebilirsiniz.

S17. Windows Server 2012′ nin çıkışı itibari ile HPC ürünlerinin hizmeti sona mı ericek ve neden?

HPC sürümünün hizmetinin son ererken Microsoft, Windows Server 2012 Standard ve Datacenter lisanslarında kullanmak üzere sizlere ücretsiz HPC Pack 2012 indirme hakkı sağlayacak. Sonuç olarak, HPC işyükünü çalıştırmak isteyen müşterilerimiz Windows Server 2012 lisanslı sunucuları üzerinde istediklerini yapabilecekler. (Ücretsiz indirmek için buraya tıklayınız)

S18. Windows Server 2012′ i pazarda mevcut olduğunda yazılım güvencem (SA) varsa, yazılım güvencesi ile gelen haklarım lisanslama kayıtlarıma ne zaman yansıyacak?

Windows Server 2012 Genel Kullanımı açıldığı anda (GA) geçiş yaptığınız Windows Server 2012 sürümünü kullanma hakkınız olacaktır ancak anlaşmanınız yenilenene ve size grant edilmiş (geçiş amaçlı verilmiş) lisansın yazılım güvencesini satın alana kadar lisans lisans durumu veritabanına yansımaycak. Yazılım güvencenizi yenilemezseniz, lisans durumunuz lisans durumu veritabanına yansımaycak fakat, Windows Server 2012 çıktığında elinizdeki yazılım güvencesi yeni ürününüz için lisans kanıtını teşkil edecektir.

S19. Windows Server 2012 piyasaya sürüldüğünde yazılım güvenceli Datacenter sürümüm varsa, hangi sürümü almaya hak kazanacağım?

Yazılım güvenceli Datacenter srümünüz varsa, Windows Server 2012 Datacenter sürümünü alma hakkınız olacak. Bugün, bir Datacenter lisansı bir işlemciyi kapsar. Windows Server 2012 Datacenter lisansı ise iki işlemciyi kapsar. Bu yüzden yazılım güvenceli her iki Datacenter lisansı ile bir Windows Server 2012 Datacenter sürümü lisansına sahip olacaksınız.

S20. Windows Server 2012 piyasaya sürüldüğünde yazılım güvenceli Enterprise sürümüm varsa, hangi sürümü almaya hak kazanacağım?

Yazılım güvenceli Enterprise sürümünüz varsa, sahip olduğunuz her bir Enterprise sürümü lisansı için iki Standard sürüm lisansı edineceksiniz.

Yüksek düzeyde sanallaşmış bir ortama veya Özel Bulut ortamına geçmeyi düşünüyorsanız, Windows Server 2012′ nin çıkışı itibari ile Enterprise sürümünden Datacenter sürümüne yükselme fiyatı fiyat listesinde mevcut olmayacağı için yazılım güvencesi yükselticisinin avantajlarından yararlanmayı düşünebilirsiniz.

*    Şuanda Enterprise Anlaşmanız varsa ve kanal ücretlendirme sayfanızda Enterprise sürümünden Datacenter sürümüne yükseltme için SA mevcut ise kaydınız sona erene kadar Enterprise sürümünden Datacenter sürümüne yükseltebilirsiniz.

S21. Windows Server 2012 piyasaya sürüldüğünde yazılım güvenceli Standard sürümüm varsa, hangi sürümü almaya hak kazanacağım?

Şuanda yazılım güvenceli Standard sürümünüz varsa, Windows Server 2012 çıktığında Stanrdad sürümü elde etme hakkınız olacak. Sahip olduğunuz her bir Standard lisansı için bir Windows Server 2012 Standard elde edeceksiniz.

S22. Normal yazılım güvencesi geçişi hakları sunucumdaki tüm işlemcileri kapsamıyorsa, ek bir lisans satın almam gerekiyor mu?

Hayır. Windows Server 2012 çıkıtığında yazılım güvenceli Enterprise, Standard veya Windows Server 2008 R2 HPC sürümleriniz varsa ve normal yazılım güvence geçişi haklarınız fiziksel sunucuzdaki tüm işlemcileri kapsamıyorsa, Windows Server 2008 R2 Standard edition ve Windows Server 2008 R2 HPC sürümleri ile çalışan 4- işlemci sunucusundan ve/veya Windows Server 2008 R2 Enterprise sürümleri ile çalışan 8- işlemci sunucusundan ibaret olan olan ortamanızı belgeleyerek ek lisans elde edebilirsiniz. Böylece, bu işlemciler için ek lisans elde etme hakkına sahip olursunuz

Microsoft Assessment ve Planning (MAP) Toolkit yada Windows Server tasarımlı donanımlarınızdaki zaman/tarih mühürlü envanterlerinizi doğruca arşivleyebileceğiniz diğer araçları kullanarak bireysel değerlendirmenizi tamamlamanızı tavsiye ederiz.

Sözleşmenin sona ermesi ile, Windows Server 2012 lisans modeline verilen geçiş izniniz gereğince tüm yazılım güvencelerinizi yenileyebilirsiniz.

S23. Windows Server 2012 piyasaya sürüldüğünde, yazılım güvenceli Web Server sürümüm varsa, hangi sürümü almaya hak kazanacağım?

Yazılım güvenceli Web Server sürümünüz varsa, şuanki Web Server lisansı haklarınızı koruyabileceğiniz bir ek Windows Server 2012 Standard sürümü lisansı kullanma hakkı elde edersiniz. Her iki Windows 2008 R2 Web Server sürümü lisansı için bir Windows Server 2012 Standard sürümü lisansı elde edersiniz. Eğer elinizdeki Windows 2008 R2 Web Server sürümü lisansı tek sayıda ise, size sağlanacak olan yeni sürüm hakkı sayısı elinizdeki lisans sayısının en yakın sayıya yuvarlanması ile belirlenecektir.

Yeni Windows Server 2012 Standard sürümü lisansınız ile sunucuya erişmek için Windows Server CAL’a ihtiyacınız olmadan web içeriği yönetebileceksiniz ancak, sunucunuzda çalıştırmak istediğiniz diğer iş yükleri için Windows CAL lisanslama gerekliliklerini takip edecektir.

S24. Windows Server 2012 piyasaya sürüldüğünde yazılım güvenceli HPC sürümüm varsa, hangi sürümü almaya hak kazanacağım?

Yazılım güvenceli Windows HPC Server 2008 R2 Suite’niz varsa, Windows Server 2012 Standard sürümü için lisans hakkı edineceksiniz. Her bir Windows HPC Server 2008 R2 Suite (hem Server 2008 R2 HPC sürümü lisansını hem de Microsoft HPC Pack 2008 R2 Enterprise yazılımını içeren) için bir Windows Server 2012 Standard sürümü lisansına sahip olma hakkınız olacak.

Yazılım güvenceli Windows Server 2008 R2 HPC sürümü ve Microsoft HPC Pack 2008 R2 Enterprise’nız varsa, şuanki HPC lisansınızı çalıştırma hakkınızı koruyan bir ek Windows Server 2012 Standard sürümü lisansına sahip olacaksınız. Sahip olduğunuz her iki Windows Server 2008 R2 HPC sürümü lisansı veya Microsoft HPC Pack 2008 R2 Enterprise lisansı için bir Windows Server 2012 sürümü lisansına sahip olacaksınız. Eğer elinizdeki Windows Server 2008 R2 HPC sürümü veya Microsoft HPC Pack 2008 R2 Enterprise lisansı tek numaralı ise, size sağlanacak olan yeni sürüm hakkı sayısı elinizdeki lisansın en yakınsayıya yuvarlanması ile belirlenecektir

Yeni Windows Server 2012 Standard sürümü lisansınız ile sunucuya erişmek için Windows Server CAL’a ihtiyacınız olmadan web içeriği yönetebileceksiniz ancak, sunucunuzda çalıştırmak istediğiniz diğer iş yükleri için Windows CAL lisanslama gerekliliklerine tabi tutalacaksınız.

S25. Microsoft satın alma programı kapsamındaki yazılım güvencesindeki Migration haklarım nelerdir?

Her Microsoft satın alma programının yazılım güvencesinin kaydırılmasına dair farklı kuralları vardır. Aşağıdaki tabloya bakınız.

Program Piyasaya sürülme esnasındaki yazılım güvencesi
Enterprise Agreement Windows Server 2012 sürümünün daimi haklarına sahip olacaksınız
Enterprise Agreement Subscription Kaydınız geçerli olduğu sürece, Windows Server 2012 sürümü lisansınızı kullanabilirsiniz. Kaydınız sona erdiğinde size sunulan üç seçenekten birini seçebileceksiniz. Bu seçenekler; anlaşmanızdaki orjinal CPS ücretinde belirli olan orjinal Windows Server 2008 R2 ürünlerini satın almak, kaydınız sona erdiğinde yayınlanmış olan fiyat listesindeki yeni Windows Server 2012 ürünü satın almak ve yeni Windows Server 2012’nin yıllık üyelik fiyatı üzerinden kaydınızı yenilemektir.
Eğitim Çözümleri için Kayıt- Okul Kayıtları (Enrollment for Education Solutions – School Enrollment) Kaydınız geçerli olduğu sürece, Windows Server 2012 sürümü lisansınızı kullanabilirsiniz. Kaydınız sona erdiğinde size sunulan üç seçenekten birini seçebileceksiniz. Bu seçenekler; anlaşmanızdaki orjinal CPS ücretinde belirli olan orjinal Windows Server 2008 R2 ürünlerini satın almak, kaydınız sona erdiğinde yayınlanmış olan fiyat listesindeki yeni Windows Server 2012 ürünü satın almak ve yeni Windows Server 2012’nin yıllık üyelik fiyatı üzerinden kaydınızı yenilemektir.
Open Value Windows Server 2012 sürümünün daimi haklarına sahip olacaksınız
Open Value Subscription Kaydınız geçerli olduğu sürece, Windows Server 2012 sürümü lisansınızı kullanabilirsiniz. Kaydınız sona erdiğinde size sunulan üç seçenekten birini seçebileceksiniz. Bu seçenekler; anlaşmanızdaki orjinal CPS ücretinde belirli olan orjinal Windows Server 2008 R2 ürünlerini satın almak, kaydınız sona erdiğinde yayınlanmış olan fiyat listesindeki yeni Windows Server 2012 ürünü satın almak ve yeni Windows Server 2012’nin yıllık üyelik fiyatı üzerinden kaydınızı yenilemektir.
Open Value Subscription – Education Solutions Kaydınız geçerli olduğu sürece, Windows Server 2012 sürümü lisansınızı kullanabilirsiniz. Kaydınız sona erdiğinde size sunulan üç seçenekten birini seçebileceksiniz. Bu seçenekler; anlaşmanızdaki orjinal CPS ücretinde belirli olan orjinal Windows Server 2008 R2 ürünlerini satın almak, kaydınız sona erdiğinde yayınlanmış olan fiyat listesindeki yeni Windows Server 2012 ürünü satın almak ve yeni Windows Server 2012’nin yıllık üyelik fiyatı üzerinden kaydınızı yenilemektir.
Select/Open Windows Server 2012 sürümünün daimi haklarına sahip olacaksınız

Not: The Enrollment for Core Infrastructure (ECI) kuralları yukarıdaki tabloda belirtilmiş olan Enterprise Agreement kuralları ile tamemen paraleldir.

S.26 Windows Server 2012 Standard ve Datacenter sürümlerinin fiyatı ne kadar olacak?

Özel fiyatlandırma için Microsoft satış yetkiliniz ile irtibata geçebilirsiniz. Fiyatlarda değişiklikler olabilir. Microsoft, lisans fiyatlandırma ve ödeme şekillerine dair satış yetkililerine bir yaptırım uygulamamaktadır.

Sürüm

Volume Lisanslama Open No Level

Tahmini Satıs Fiyatı

Datacenter

$4,809

Standard

$882

S27. Windows Server 2012’ye erişmek için Windows Server 2008 CAL’imi kullanabilir miyim?

Hayır. CAL’ın Windows Server’ın kopyasına erişebilmesi için Windows Server sürümüne veya bu sürümden daha yüksek bir sürüme ait olması gerekir. Sonuç olarak, Windows Server 2012 kopyasına erişebilmek için Windows Server 2012’ye sahip olmanız gerekir.

S28. Remote Desktop Services (RDS) ve Active Directory Rights Management Service (ADRMS)’e erişmek için hala ayrı bir CAL’a ihtiyacım olacak mı?

Evet. Windows Server 2012 sürümünde, Remote Desktop Services (RDS) ve Active Directory Rights Management Service (ADRMS)’ın lisanslama gerekliliklerine dair herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Müşterilerimizin ADRMS veya RDS’e erişebilmeleri için Windows Server CAL’a ek olarak, ADRMS veya RDS CLA’ı satın almaları gerekir. Bunun yanısıra, CAL’ın Windows Server’ın kopyasına erişebilmesi için Windows Server sürümüne veya bu sürümden daha yüksek bir sürüme ait olması.

S29. Windows Server’ın eski bir sürümü için Microsoft tarafından nasıl bir destek sağlanacak?

Bu konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için Windows Server Destek Biçimi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Windows Server Essentials ve Ana Sürümleri

S30. Windows Server 2012 Essentials nedir?

Kolay kullanıcı arayüzü ile buluta bağlı olan ilk sunucu özelliğini taşıyan Windows Server 2012 Essentials, Windows Small Business Server Essentials’ın en son versiyonudur. Windows Server 2012 Essentials, en fazla iki işlemcili bir fiziksel sunucu üzerinde çalışabilir ve en fazla 25 kullancısı olan küçük işletmeler için tasarlanmıştır.

S31. Windows Server 2012 Essentials’ın şu anda mevcut olan bazı özellikleri nelerdir?

Windows Server 2012 Essentials, küçük işletmelerin büyük çoğunluğuna çok uygun bir sunucu ortamı sunabilmek adına 64 bit ürün teknolojilerini katar. İçerdiği ürün teknolojileri şunlardır:

  • Windows Server 2012 işletim sistemi
  • Veri koruma
  • “Herhangi bir yerden” erişim
  • Sağlıklı denetim/gözetim
  • İş yükü esnekliği
  • Genişletilebilirlik
  • Küçük işletmeler için olan çözümlerde bağlayıcı gibi Office 365 ekleri

Müşterilerilerimiz, Windows Server 2012 Essential ile kritik iş uygulamalarını çalıştırabilir ve şirket içindeki diğer iş yükleri için bir platform olarak kullanabilirler. Bunun yanında buluta bağlı uygulamaları, e-mail, iş birliği, çevrimiçi yedekleme ve diğer farklı hizmetleri çalıştırırken aynı zamanda size entegre yönetim deneyimi sağlar.

S32. Windows Server 2012 Essentials ile beraber gelen farklı sürümler nelerdir?

Sadece tek bir sürüm vardır—Windows Server 2012 Essentials. Bu sürüm size şirket içinde ve de buluta bağlı iş yüklerinde çalışma imkanı sağlayarak, esneklik sunar.

S33. Windows Small Business Server 2011 Standard’ ın yeni bir sürümü olacak mı?

Hayır. Exchange Server’ ı ve Windows server component
ürünlerini içeren Windows Small Business Server 2011 Standard, bu ailenin son sürümüdür. Küçük işletmelerdeki bilişim trendi, uygulamaların, e-maillerin, çevrim içi yedeklemenin ve iş araçlarının bulut bilişime geçiş trendi ile değişti.

S34. Windows Small Business 2011 Premium Add-on’un yeni bir sürümü olacak mı?

Hayır. SQL Server ve Windows Server içeren Windows Small Business Server 2011 Premium Add-on, bu ailenin son sürümüdür.

S35. Windows Server 2012 piyasaya sürüldüğünde yazılım güvenceli Windows Small Business Server 2011 Essential’ ım varsa, hangi sürümü almaya hak kazanacağım?

Yazılım güvenceli Small Business Server 2011 Essentials’ınız varsa, bir adet Windows Server 2012 Essentials lisansı alma hakkı kazanırsınız.

Elde edeceğiniz bu hak, anlaşmanızın yenilenmesi ile geçerli olacaktır. Ancak, ürünü ürün piyasaya sürüldükten sonra kullanabilirsiniz.

S36. Windows Server 2012 piyasaya sürüldüğünde yazılım güvenceli Windows Small Business Server 2011 Standard sürümüm varsa, hangi sürümü almaya hak kazanacağım?

Yazılım güvenceli Small Business Server 2011 Standard sürümünüz varsa, bir adet Windows Server 2012 Standard lisansı ve bir adet Exchange Server Standard 2010 lisansı alma hakkı kazanırsınız.

Elde edeceğiniz bu hak, anlaşmanızın yenilenmesi ile geçerli olacaktır. Ancak, ürünü ürün piyasaya sürüldükten sonra kullanabilirsiniz..

S37. Windows Server 2012 piyasaya sürüldüğünde yazılım güvenceli Windows Small Business server 2011 Premium Add-On’um varsa, hangi sürümü almaya hak kazanacağım?

Yazılım güvenceli Small Business Server 2011 Premium Add-on sürümünüz varsa, bir adet Windows Server 2012 Standard lisansı ve bir adet SQL Server 2012 Standard sürüm lisansı alma hakkı kazanırsınız.

Elde edeceğiniz bu hak, anlaşmanızın yenilenmesi ile geçerli olacaktır. Ancak, ürünü ürün piyasaya sürüldükten sonra kullanabilirsiniz.

 

S38. Windows Server Essentials’ın fiyatı ne kadar olacak?

Özel fiyatlandırma için Microsoft satış yetkiliniz ile irtibata geçebilirsiniz. Fiyatlarda değişiklikler olabilir. Microsoft, lisans fiyatlandırma ve ödeme şekillerine dair satış yetkililerine bir yaptırım uygulamamaktadır.

Sürüm

Volume Lisanslama Open No Level

Tahmini Satış Fiyatı

Essentials

$425

Foundation

Sadece OEM

S39. Windows Server 2012 kapsamında Foundation sürümünde bir takım değişiklikler olacak mı?

Foundation sürümünün lisanslama ve fiyatlandırma modelinde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Özellikleri ve lisanslamaları içeren detaylı listeyi incelemek için Foundation Server 2012 website
adresini ziyaret edebilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 14/04/2016 15:38

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Bilgilendirme için teşekkürler hocam.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 14/04/2016 23:17

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Güzel bir döküman olmuş, elinize sağlık.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 15/04/2016 13:45

(@burakyolcu)
Gönderiler: 70
Estimable Member
 

emeğinize sağlık hocam

 
Gönderildi : 18/05/2016 18:54

Paylaş: