Forum

SharePoint Designer...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

SharePoint Designer 2013 Yanlış Kullanıcı Hesabını Restleme

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
648 Görüntüleme
(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

SharePoint Designer 2013 kullanıcıları için tip & tricklerden biri olan kullanıcı adı ve şifresinin yanlış girilmesi halinde SharePoint Designer tarafından açılamayan, on-prem veya SharePoint Online siteleriniz için kullanıcı hesabını windows üzerinden nasıl sıfırlayabileceğimize bu yazı vasıtası yardımı ile hızlıca bir fix işlemi gerçekleştireceğiz.

SharePoint Designer vasıtası ile daha önceden girmiş olduğunuz şifre ve paralonız yanlış ise sitenize açılmayacak ve aşağıdaki hata ile karşılaşılmaktadır.

Bu hata SharePoint Designer üzerinden giderilmesi SharePoint 2013 versiyonu itibari ile mümkün değildir. SharePoint designer girmiş olduğunuz hesap bilgilerini Windows kullanıcı hesapları altına kaydetmektedir. Yapmamız gereken Windows kullanıcı hesapları ayarlarına gidip bu site için gerçekleştirilen kayıt işlemini silmek olacaktır.

Windows denetim masası ayarlarını açıyoruz.

Açar açmaz kullanıcı hesapları menüsünü bularak tıklayarak açıyoruz.

Açılan ekranda hesap denetimlerimizi yapabileceğimiz menüler bulunmaktadır. Biz mevcut şifre yönetimi yapacağımızdan “Manage your credential” linkine tıklayarak şifre ve hesap yönetimi ekranına ulaşıyoruz.

Manage your credentials ekranına girdiğimizde iki seçenek daha bizi karşılayacaktır. Bunlardan birincisi “Web Credentials” diğeri ise “Windows Credentials” dır. Bizim için SharePoint designer hesaplarını denetliyeceğimizden Windows credentials seçeneğine tıklayarak devam ediyoruz.

Windows credentials’i seçer seçmez mevcut windowsun yönetmiş olduğu hesaplar ekranın alt kısmına doğru listelenecektir.

Açılan listeden geçerli olan site için mevcut hesabı buralarak yanındaki ok simgesine tıklıyoruz.

Açılan ekranda mevcut hesabımızın detaylarını görüyoruz. Bu hesabımızın altında bulunan Remove linkine tıklayarak windowsun bu hesabı yönetmesinden vazgeçiyoruz.

Daha sonra eğer açık ise SharePoint Designer 2013 programımızı kapatıp açıyoruz. Bağlanamadığımız site üzerine gelerek tekrardan kullanıcı adımızı ve parolamızı girerek sitemize bağlantı kuruyoruz.

Bu ekran ardından kullanıcı adımızı ve şifremizi girdikten sonra artık başarılı bir şekilde SharePoint Designer vasıtası ile SharePoint online sitelerimize bağlanabiliriz.

Bunları yaptığınız halde hala bir forbidden hatası alıyorsanız bu işlemleri yaptıktan sonra SharePoint designer bağlantınızın aktif edilip edilmediğini lütfen Admin panelinizden kontrol ediniz. Bu konu ile alakalı şu ufak video da size yardımcı olacaktır.

 

Saygılarımla

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 11/06/2015 17:04

Paylaş: