Forum

Windows 10 Internet...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows 10 Internet Explorer 11 SharePoint On-Prem Document Library Open With Explorer TIPS

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
537 Görüntüleme
(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Internet Explorer 8 ve üzerindeki tarayıcı versiyonları için SharePoint doküman kütüphanelerinde klasörde gözat özelliği disable olarak gelmektedir. Bu özelliği aktif edebilmek için çok ufak Explorer ayarı yapmamız gerekmektedir.

1 – Öncelikli Internet Explorer versiyonunuz öğreniniz. Windows 10 Technical Preview kullanıyorsanız aşağıdaki gibi bir pencere ile karşılaşacaksınız.

Açılan pencereyi kapatarak devam ediyoruz.

2 – Internet Explorer ayarlar menüsünde bulunan Compatibilitiy View Setting menüsünü bularak tıklıyoruz.

3 – Açılan pencerede mevcut SharePoint adresimizi ekliyerek ekrandaki ayarları aynı bırakarak Add butonuna basarak kapatıyoruz.

Buraya kadar işlemlerimiz tamam aslında bu noktadan sonra deneme yaptığınızda sitenizdeki doküman kütüphanelerini File Explorer vasıtası ile görüntüleyebilmeniz gerekmektedir. Fakat görüntülemede sıkıntı yaşıyorsanız bu sitenizin Tursted Zone da olmamasından kaynaklıdır bunun içinde hemen ufak ayarlar yaparak işlemlerimizi sonlandıralım.

1 – İkinci maddedeki işleme benzer olarak gene Internet Explorer 11 Ayarlar menüsüne giderek bu sefer Internet Options Menüsüne tıklıyoruz.

2- Security TAB’ına geçerek Tursted Sites Seçeneğine tıklayarak “Sites” butonuna basıyoruz.

3 – Sites kısmı açıktıktan sonra mevcut site adresimizi Trusted Zone’a ekleyerek işlemi bitiriyoruz.

Gelelim test işlemlerine ,

Aşağıda işaretli Open with Explorer butonu bu işlemler öncesinde Disabled durumda iken işlemlerin tamamlanmasından sonra sayfamızı yenilediğimizde aktif olacaktır.

Butona bir kere basarak File Explorer penceresinin açılmasını bekliyoruz. Eğer bu esnada size şifre sorar ise domain kullanıcı adınızı ve şifrenizi girmek zorundasınız. Eğer bir domain gruba cihazınız dahil ise bu şifre ekranını sormayacaktır.

Umarım faydalı olmuştur

Saygılarımla

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 14/05/2015 12:45

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18028
_
 

Teşekkürler hocam bilgilendirme için.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 14/05/2015 14:58

Paylaş: