Forum

Domino Server 8.5 M...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domino Server 8.5 Mail Klasörünün Üzerinde Bulunan Kilit İşaretinin Kaldırılması

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
508 Görüntüleme
(@mehmetparlakyigit)
Gönderiler: 495
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar yapınız içerisinde mail sunucusu olarak IBM Domino Server 8.5 versiyonu kullanıyorsanız ve Domino Konsol üzerinde File Sekmesi altında bulunan mail klasörünün üzerinde kilit işareti görünüyorsa aşağıda ki şekilde ki gibi yapmanız gereken yazımıza devam edelim.

Çözüm ;

Her şeyden önce Domino konsolumuzu kapatalım. Domino Sunucusu üzerinde D:\Lotus\Dominodizini içerisinde bulunan notes.ini dosyasını not defteri ile açarak hemen altına ENABLE_ACL_FILES=1yazalım ve kaydedip notes.ini dosyasını kapatalım. Son olarak D:\Lotus\Domino\data dizini altında bulunanmail.acl isimli dosyanın ismini mail.acl.old olarak değiştirelim. Ardından domino konsolumuzu açarak file sekmesine geçtiğimizde mail klasörü üzerinde bulunan kilit işaretinin kalktığını göreceğiz.

Not : Benim domino sunucum üzerinde Domino Server D:/ dizini içerisine kayıt edilmiştir. Sizler domino server kurulumu yapılırken hangi dizin içerisine domino server kurulumu yaptıysanız. O dizin içerisinde gerekli dosyaları aramanız gerekir. 

 
Gönderildi : 13/08/2013 12:24

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Eline sağlık.

 
Gönderildi : 13/08/2013 13:08

(@canbolat)
Gönderiler: 1253
Noble Member
 

Paylaşım için teşekkürler.

 
Gönderildi : 15/08/2013 00:40

Paylaş: