Forum

Hyper-V için b...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hyper-V için bilinen sorunlar ve çözümleri

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Reactions
496 Görüntüleme
(@serhatakinci)
Gönderiler: 4117
Famed Member
Konu başlatıcı
 


Yedekleme




  • Sanal makineye bağlanan fiziksel diskte veya konuk işletim sistemine bağlanan Internet SCSI (iSCSI) diskinde bulunan veriler, sanal makineye bağlı bir fiziksel disk veya iSCSI disk olduğunda yedeklemeye eklenmez. Bu sorunu gidermek için yedekleme aracılarını sanal makinede çalıştırın ve tüm sanal makinelerin yedeğini tek tek ve fiziksel bir bilgisayar gibi alın.
  • Konuk işletim sistemi Disk Yöneticisi’nde dinamik diskleri kullanmak üzere yapılandırıldığında, konuk işletim sisteminde dinamik birimleri bulunan sanal makinelerin yalnızca çevrimdışı yedeklenmesi desteklenir. Bu tür bir sanal makine yedeklenmeye çalışıldığında, yedekleme işlemi sırasında önce kaydedilir ve ardından devam ettirilir. Sanal makine çalışıyor olsa bile yalnızca çevrimdışı yedeklemesi alınır. Bu sorunu engellemek için çevrimiçi yedekleme kullanırken yalnızca bir temel disk kullanmanız gerekir. Bu sorunu gidermek için ya çevrimdışı yedeklemeler kullanın ya da dinamik diski temel diske dönüştürün.
  • Sanal makine çalışırken Birim Gölge Kopyası Hizmeti (VSS) tabanlı bir yedeklemeyi geri yüklerseniz, sanal makine tutarsız bir duruma geçebilir. Bu sorunu engellemek için VSS geri yükleme işlemini başlatmadan önce çalışmakta olan sanal makinenin yedekleme uygulamasında seçilmediğinden veya VSS geri yükleme işlemini başlatmadan önce sanal makinenin kapatıldığından veya sistem genelinde geri yükleme işlemi yapıyorsanız tüm sanal makinelerin kapatıldığından emin olun.


Güvenlik




  • Hyper-V yetkilendirme deposu Active Directory® içinde bulunuyorsa, bir kullanıcıyı rolden çıkarma işlemi anında etkili olmaz. Değişikliklerin uygulanması için Hyper-V çalıştıran bilgisayarın (Sanal Makine Yönetimi Hizmeti (VMMS) çalıştıran bilgisayar) veya Active Directory’nin yeniden başlatılması gerekir. Bu sorunu engellemek için depo türü olarak XML dosyası kullanın. Bu sorunu gidermek için VMMS’yi barındıran Hyper-V sunucusunu yeniden başlatın, VMMS’yi ve Ağ Sanal Hizmet Sağlayıcısı Windows Yönetim Araçları (NVSPWMI) hizmetlerini veya Active Directory’yi yeniden başlatın.


İşlemler




  • Fiziksel bilgisayarın belleği yetersizken sanal makineyi yeniden başlatmaya veya sıfırlamaya çalışırsanız, sanal makine yeniden başlatılmak yerine kapatılabilir. Bu sorunu engellemek için fiziksel bilgisayarda yalnızca kullanım için en az 512 MB bellek sağlayın. Bu sorunu gidermek için sanal makineyi başlatmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem işe yaramazsa, sanal makineye ayrılan bellek miktarını azaltmak için sanal makine ayarlarını değiştirebilirsiniz.
  • Uzak Masaüstü oturumunda Sanal Makine Bağlantısı aracılığıyla bağlanırken, CTRL+ALT+DEL tuşlarını kullanmak bir sonuç vermez. Bu sorunu engellemek için CTRL+ALT+END tuşlarını kullanın, Uzak Masaüstü oturumunda Sanal Makine Bağlantısı kullanmaktan kaçının veya araç çubuğunda ve Eylem menüsünde bulunan CTRL+ALT+DEL seçeneklerini kullanın.
  • Sanal makineye ağ paylaşımı üzerinden sanal sabit disk (VHD) ve ISO eklemeye çalışırken sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu sorunu engellemek için Hyper-V sunucusuyla ağ sunucusunun aynı etki alanının üyesi olduğundan emin olun. Ağ paylaşımı, Hyper-V çalıştıran sunucunun hem kullanıcı hem de bilgisayar hesabının ISO’lar için okuma erişimine ve VHD’ler için okuma/yazma erişimine sahip olmasını gerektirir. Bu işlemi üçüncü bir bilgisayardan yapmaya çalışıyorsanız (Hyper-V çalıştıran sunucudaki kullanıcı arabirimini kullanmıyorsanız), Hyper-V çalıştıran sunucu ile ağ dosya paylaşımı sunucusu arasında Sunucu İleti Bloğu (SMB) için kısıtlı temsilci seçme özelliğinin etkinleştirilmesi gerekir.

 
Gönderildi : 04/07/2008 16:32

Paylaş: