Forum

DPM Enable End-User...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

DPM Enable End-User Recover in DPM fails Hatası

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
365 Görüntüleme
(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
Konu başlatıcı
 

Dpm kurulumundan sonra ayarlardan Enable End-User Recover  özelliğini aktif etmek isterken aşağıdaki hatayı alırsanız eğer resimden sonraki maddeleri uygulayınız.


Active Directory could not be configured because the Active Directory domain could not be found. Make sure that the domain name is properly constructed. The following example shows a properly constructed domain name: city.corp.company.com” 


Dipnot olarak  bu özellik ne işe yarar bunuda yazalım.
Enable End-User Recover in DPM : Bu seçenek ile shadowcopy özelliği aktif duruma getirilmiş olan DPM Clientlar, DPM yöneticisine bağımlı kalmadan sahip olmuş oldukları dataları geri getirebilme yeteneğine sahip olacaklardır.(Fatih Karaalioğlu)



Çözüm için yapılacak işlemler;


1-Dpm kurulu makinada  C:\program files\Microsoft DPM\DPM\End User Recovery bu yol içerisindeki DPMADSchemaExtension.exe dosyasını çalıştırın.Gelen soruları Yes ve Ok butonları ile geçin.Birbirine benzeyen 3 ekran peş peşe karşınıza gelecek.
2-İlk ekranda textbox kısmından sizden istenen bilgiye Dpm kurulu makinanızın FQDN değerini yazın.Örnek Dpm kurulu makinanın adı Dpmserver olsun.Bu alana FQDN olarak Dpmserver şeklinde girin.
3-Bu işelemin arkasından gelen ekrana domain adını tam olarak yazın.Örneğin domain adımız deneme.com olsun.Textbox içerisine deneme.com yazın.
4-Son olarak gelen ekran korunan bilgisayar ile Dpm server kurulu makinamız aynı etki alanında ise bu ekran boş geçilebilir.Farklı bir domain üzeride ise eğer buraya korunan bilgisayarın domain ismi girilmelidir.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 05/05/2011 02:22

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32965
Illustrious Member Yönetici
 

Bilgi için teşekkürler Rıza.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 07/05/2011 16:35

Paylaş: