Forum

Komut Penceresini B...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Komut Penceresini Buradan Başlat ve Klasörü Yol Olarak Kopyalama

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
610 Görüntüleme
(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Aslında bu bir çoğumuzun bildiğini düşündüğüm bir ipucu. Ziyaretçilerimiz arasında burayı ziyaret edipte bu işlemden haberdar olmayanlar için bu ip ucunu vermenin iş kolaylaştıcı bir işlem olacağını düşünüyorum.

 

1) Komutu Penceresini Bulunduğunuz Dizinden Başlatma

Bazı durumlarda komut satırından işlem yapmak için bir dizine geçeceğimiz zaman genelde cd komutunu kullanıp geçeceğimiz dizinin Path ini belirtiriz. Bu işlemi yaparken bazen önce gideceğimiz dizine bakarız. Çünkü gideceğimiz dizini hatırlamıyor olabiliriz yada tam olarak emin olmak isteyebiliriz yada bu dizinin path i akılda tutulması zor olan bir dizin olabilir.

Eğer ki böyle yapanlardan iseniz o dizine geçtiğinizde path adını kopyalayıp tekrar konsola yapıştırıp o dizine geçmektende se Klasöre Shift tuşuna basarak mousedan Sağ Tıklama yaptığınızda Sağ tık seçenekleri arasına Komut Penceresini burada aç (open command windows here) diye bir seçeneğin geldiğini farkedeceksiniz. Bu seçeğini tıklamanız halinde komut satırı ekranınız artık gitmek istediğiniz dizinden açılmış olacaktır. Eğer ki bir klasör içerisinde iseniz bu kezde boş bir alan Shift+Sağ Tık ile aynı işlemi yapabilirsiniz.

2) Bir Klasörün Pathini Kopyalama

Bazen bir klasörün kaynak yolunu kopyalamamız gerekir, sanırım bir çoğumuzda bu işlemi ilgili klasöre gidip adres çubuğundaki çıkan adresi kopyalarak yapıyoruz. Bu işlem bizi yoran bir işlem olmasada bu işlemi daha pratik bir şekilde yapabiliriz. Bunun için bir üst satırda vermiş olduğumuz ipucunda olduğu gibi bu işlem içinde Shift+Sağ Tık yaptığımızda Sağ menülerde çıkan Yol olarak kopya (copy as path) seçeneğini tıkladığımızda artık klasöür veya herhangi bir dosyanın konumunu kopyalamış oluruz. Bu işlem bir klasör konumunu kopyalarken değilde o klasör içerisindeki bir exe veya bir dll dosyasının tam yolunu kopyalamak istediğinizde işlerinizi daha pratik ve hızlı bir şekilde yapmanızı sağlayacaktır.

 
Gönderildi : 16/01/2011 16:40

Paylaş: