Forum

hpe intelligent man...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hpe intelligent management switch snmp olan makinaları bulma

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
434 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

merhaba

aşağıdaki linkte hp intellegement management yazılımı ile taramamda snmp olanlar ile icmp olan bulan bilgisayarlar var. acaba hangileri snmp, hangileri icmp nasıl buurum

 
Gönderildi : 27/12/2015 21:46

(@EfkanNaciKaya)
Gönderiler: 18
Eminent Member
 

Resource nin  altında  ip  wieve  yada  topolgy ye  tıkladığınızda  snmp  cihazlarınızı  system name ile  icmp  olanlarıda  unknown  olarak  göreceksiniz.

 
Gönderildi : 31/12/2015 14:33

(@gokhantatar)
Gönderiler: 193
Estimable Member
 

Ahmet Bey Selamlar,

 

IMC yazılımı genelde PC/Mobile Cihaz/Printer vb son kullanıcı cihazlarını otomatik olarak ICMP based tarar ve bulur. Varsayılan olarak SNMP servisi, son kullanıcı cihazlarında kapalı geldiği ve manuel müdahale gerektirdiği için, hali hazırda, ICMP ayrımını zaten bu şekilde yaomış oluyorsunuz.

 

SNMP based olarak gelenler ise, varsayılan olarak tüm network üreticisi firmalar, SNMP community isimleri, "public" ve "private" olarak gelir.

 

Bu ayrımın ardından ek olarak, daha fazla detay isterseniz. IMC yazılımından , Resource-- Auto Discovery -- Device View aşamalarını takip ederek ilgili cihazların simgelerine tıkladığınızda, SNMP mi yoksa ICMP based bulduğunu anlayabilirsiniz.  IMC ile gelen varsayılan bilgisayar simgeleri sizi yanıltmasın, simgelerin yazılımı ilk kurduğunuz anda customize edilmesi gerekiyor. PC simgesi gördüğünüz bir cihaz "Switch" olarak karşınıza çıkması normal bir durum. Daha fazla detaya hakim olmak için, IMC 7.0 Full guide configuration içerisinde bu detaylara erişebilirsiniz.

 

 

Saygılar.

 
Gönderildi : 02/01/2016 17:09

Paylaş: