Forum

ICE, iLO, Migration
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ICE, iLO, Migration

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
389 Görüntüleme
(@suleymangunel)
Gönderiler: 90
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba ML350 türü bir sunucumuz var ve üzerinde Win SBS 2003 Standart kurulu, bu kurulumu aynen, yeni aldığımız DL380 G5 üzerine taşımam gerekiyor, bunu en hızlı ve sorunsuz biçimde nasıl yapabilirim, RDP'mi veya Migration Pack'mi nasıl ve hangi yazılımla olacak çözüm bulamadım. Bu taşıma işlemi için yaklaşık 12 saat zamanım olacak. Diğer bir sorunumda yeni sunucu için iLO paketimi veya ICE paketimi daha iyi olur, hangisini tavsiye ederisiniz? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 23/12/2008 16:17

(@berkantmutlu)
Gönderiler: 406
Reputable Member
 

Merhaba,

Aşağıdaki linkte migration şekillerini ve yapılışlarını açıklayan dökümanlar var.

Siz öncelikle kendinize bir senarya çizmelisiniz. Bir kaç çeşit migration modeli var. Bunları inceleyerek işleminizi yapabilirsiniz. İşlemlerinizi HP Server Migration Pack ile yapacaksınız. Zaman konusunda 12 saat size yeterli gelebilir.

Diğer bir konu ise; ILO ve ICE. Öncelikle ILO paketini alarak kendinizi bu konuda geliştiriniz. Sistemi ve yapıyı çözdükten sonra farklı yollara da başvurabilirsiniz. ILO gayet kullanışlıdır. Türkçe kaynaklarını sitemizde bulabilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/blogs/hewlett-packard/default.aspx (HP ile ilgili türkçe makalelere buradan erişebilirsiniz)

http://www.berkant-mutlu.net/wp-content/c01273024.pdf  (Migration Pack ile ilgili döküman)

Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 23/12/2008 23:27

(@suleymangunel)
Gönderiler: 90
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Berkant bey yardımınız için teşekkür ederim. iLO'nun lisansı için bir kulanım süresi sınırı varmı, Migration Pack'in dökümanında lisansın kullanımından itibaren 1 yıl içinde istenildiği kadar migration yapılabilir diyor. Yani her sene yeniden lisan alacağım anlamına mı geliyor, ve iLO içinde durum böyle mi? Diğer bir konuda, hem Migration Pack hemde iLO paketi almalıyım anladığım kadarıyla, ICE paketi içinde ikisi birlikte geliyordu sanırım ama aklımdaki soru işareti ICE içinde gelen bu iki yazılım ile bunların tek başına satılanı arasında fark varmıdır.

 
Gönderildi : 24/12/2008 11:33

(@berkantmutlu)
Gönderiler: 406
Reputable Member
 

Merhaba,

Genelde süreler 1 yıldır. ILO lisansının 1 yılı aştığını biliyorum ama. Paket içerikleri hakkında net bir bilgim yok. Piramit bilgisayardan Hüseyin bey size bu konuda yardımcı olacaktır. 

Saygılar.

 
Gönderildi : 24/12/2008 15:11

(@suleymangunel)
Gönderiler: 90
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkür ederim Berkant bey, çok yardımcı oldunuz. Umarım siz ve sizin gibi değerli insanları sürekli bu forumlarda görme ve bilgilerinden faydalanma imkanımız olur.

 
Gönderildi : 24/12/2008 16:17

(@berkantmutlu)
Gönderiler: 406
Reputable Member
 

Asıl ben teşekkür ederim Süleyman bey, yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

 
Gönderildi : 24/12/2008 18:10

Paylaş: