Forum

hp switch spannig t...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hp switch spannig tree olayı

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,051 Görüntüleme
(@mehmet.eren)
Gönderiler: 162
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba

şöyle bir sorum olacak cevaplarmısınız

1) bir switchde varsayılan olarka spanning tree varsayılan olarka açık gelirmi

2) açık gelmez ise açmak lazımmı

3) açarsak ne olur açmaz isek ne olur

4) sistemmizde 12 tane switch var bunlar birbirine bağlı backbone cihazı yok. ve gün içerisinde sistem kilitleniyor. acaba bu ortamda spanning tree gereklimi

 
Gönderildi : 07/08/2017 14:15

(@mehmethanifi)
Gönderiler: 457
Prominent Member
 

Mehmet Eren Merhaba,

1- Yönetilebilir aldığım hp marka bir swithce spaning tree kapalıydı. Switchi aktif edebilmek için teknik servisten destek istemiştim.

2- Açmanızın bir zararı olmaz aksine faydası olur. 

3-  http://bidb.itu.edu.tr/seyirdefteri/blog/2013/09/07/spanning-tree-protokol%C3%BC-(stp)   adresinden bir alıntı.

Spanning Tree Protokolü (STP)

Eyl 07, 2013

Spanning Tree Protokolü (STP), bir IEEE 802.1 standardı olup anahtarlayıcı da dahil olmak üzere tüm köprü (bridge) cihazlarında yazılım bazında spanning-tree algoritması kullanarak herhangi bir LAN segmenti (çarpışma etki alanı) arasında sadece tek bir aktif bağlantı kalması için bazı portları bloklar. Aynı zamanda duraklar arasında birden çok aktif yol bulunmasıyla meydana gelebilecek döngüleri de engeller.

Spanning-tree algoritması, köprü ve anahtarlayıcı temelli ağlarda kullanılır ve trafiğin kaynaktan hedefe giderken geçebileceği en iyi yola karar verir. Bu algoritma tüm yedek yolları da göz önünde bulundurup, herhangi bir anda bunlardan yalnızca birini aktif hale getirir.

Spanning-tree Protokolü'nün aktif olarak kullanıldığı ağlarda her bir ağ başına bir tane kök köprü (root bridge), her bir kök olmayan köprüde (non-root bridge) bir tane kök portu (root port), ve her bir parçada trafiğin geçmesi için bir tane atanmış port (designated port) bulunur.

4- Sistemin kilitlenmesinden maksat nedir? Eğer ortamda bir döngü olursa sistemin çalışamaması normal. Spaning tree aktif olursa bu döngünün önüne geçişilmiş olur. Ama sorunu iyi tespit etmek gerekiyor. 

çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 08/08/2017 10:59

Paylaş: