Anasayfa » Forum

HP Server İLO Disab...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

HP Server İLO Disable Sorunu  

Sayfa 1 / 2
  RSS
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

HP ML310e Gen8 V2 model serverımız var ve bir türlü İLO yapılandırmasına ulaşamadım. Açılışta F8 seçeneği hiç bir şekilde çıkmıyor. Hatta "İLO Disable" yazıyor. Hiç bir forumda çözümünü bulamadım, herkes F8 giriş demiş ama bende F8 'e basma seçeneği yok. BİOS 'ta açma kapama seçeneğide göremedim. nasıl aktif edebilirim ya da sorunum nedir yardımcı olursanız sevinirim

Alıntı
Gönderildi : 18/03/2017 19:39
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

[url= http://i.hizliresim.com/Br2Pz9.jp g" target="_blank">http://i.hizliresim.com/Br2Pz9.jp g"/> [/img][/url]

İLO Online Configration Utility 'yi tıkladığımda bu hatayı veriyor. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/03/2017 20:13
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Makinaya sizden önce müdahale eden oldu mu? Bios üzerinden bu kısayol tuşu kapanabiliyor.
https://rizasahan.wordpress.com/2013/01/05/hp-proliant-dl-380-gen8-server-guvenligi/

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/03/2017 20:15
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

[quote user="Rıza ŞAHAN"]

Makinaya sizden önce müdahale eden oldu mu? Bios üzerinden bu kısayol tuşu kapanabiliyor.
https://rizasahan.wordpress.com/2013/01/05/hp-proliant-dl-380-gen8-server-guvenligi/

[/quote]

Rıza Bey cevap için teşekkürler, fakat bu linkini vermiş olduğunuz yaz bazı boot seçeneklerini çeriyor. ILO ile ilgili bir yazı degil. ben BİOS ayarlarımı sıfırladım gene denedim olmadı da zaten. Nereden ulaşmaya çalışırsam çalışıyım hep İLO Disable hatası veriyor, bir-iki örnek foto aşağıda mevcut.. Anlamadım gitti. 

 

[url= http://i.hizliresim.com/7qvAov.jp g" target="_blank">http://i.hizliresim.com/7qvAov.jp g"/> [/img][/url]

 

[url= http://i.hizliresim.com/j8nB5J.jp g" target="_blank">http://i.hizliresim.com/j8nB5J.jp g"/> [/img][/url]

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/03/2017 21:27
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Merhaba o bios içerisinde bunlar ile ilgili kısıtlama ayarı var. Ancak zaten yeni bir sunucu ise kısılmış olamaz. En son firmware güncellemesini geçerek denediniz mi?

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/03/2017 23:02
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

[quote user="Rıza ŞAHAN"]

Merhaba o bios içerisinde bunlar ile ilgili kısıtlama ayarı var. Ancak zaten yeni bir sunucu ise kısılmış olamaz. En son firmware güncellemesini geçerek denediniz mi?

[/quote]

HP SPP 2016 ile tüm updatelerini yaptım. Başka yapmam gereken update noktası varmıdır. Kaldı ki, eski sürüm bile olsa ve böyle bir yer varsa ilo yu kapatan açan gene olması gerekmez mi. Biosta ilo ile geçen hiç bir yer görmedim. Server benden önce başka bir sistemci arkadaş tarafından kullanılmış. Ama benim sıfırlamadıgim yer kalmadı. Ama paylaştığım resimlerde de gördüğünüz gibi ilo disable diyor başka bir şey yok. Biosta ise bu ayar ne diye geçer. Birde fiziksel olarak ağ kablosunu takmam şart mı. Takmasamda ilo ayarlarına girebilmeliyim diye düşünüyorum. Mesela ilo portuna modemden gelen ağ kablosunu taktığımda hiç bir ışıkta yanmıyor. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/03/2017 23:43
Ersin CAN
(@ersincan)
Kıdemli Üye

Selam, 

Bios üzerinden Advanced menüsü içerisinde bulunan açılış logosunu kapatıp sunucuyu yeniden başlatın. Açılışta ilo ayarları için f8 tuşuna basmanız için gerekli seçeneğin çıkacağına inanıyorum.

İyi Çalışmalar

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 01:40
Erdogan TEMUR
(@erdogantemur)
Üye Forum Yöneticisi

[quote user="tuncay polat"]

HP ML310e Gen8 V2 model serverımız var ve bir türlü İLO yapılandırmasına ulaşamadım. Açılışta F8 seçeneği hiç bir şekilde çıkmıyor. Hatta "İLO Disable" yazıyor. Hiç bir forumda çözümünü bulamadım, herkes F8 giriş demiş ama bende F8 'e basma seçeneği yok. BİOS 'ta açma kapama seçeneğide göremedim. nasıl aktif edebilirim ya da sorunum nedir yardımcı olursanız sevinirim

[/quote]

 

Selam,

Çözümü aşağıdaki linkte.

http://h20566.www2.hpe.com/hpsc/doc/public/display?sp4ts.oid=96310&docId=mmr_sf-EN_US000006561&lang=en-us&cc=us&docLocale=en_US

Problem devam ederse yazın farklı bir yöntem daha söyleyeceğim.

 

Kolay gelsin.

 

İyi Çalışmalar,
Erdoğan TEMUR
***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "Çözüldü" olarak işaretlemeyi UNUTMAYINIZ!

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 01:50
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

HP ML310e Gen8 V2 model serverımız var ve bir türlü İLO yapılandırmasına ulaşamadım. Açılışta F8 seçeneği hiç bir şekilde çıkmıyor. Hatta "İLO Disable" yazıyor. Hiç bir forumda çözümünü bulamadım, herkes F8 giriş demiş ama bende F8 'e basma seçeneği yok. BİOS 'ta açma kapama seçeneğide göremedim. nasıl aktif edebilirim ya da sorunum nedir yardımcı olursanız sevinirim

[/quote]

 

Selam,

Çözümü aşağıdaki linkte.

http://h20566.www2.hpe.com/hpsc/doc/public/display?sp4ts.oid=96310&docId=mmr_sf-EN_US000006561&lang=en-us&cc=us&docLocale=en_US

Problem devam ederse yazın farklı bir yöntem daha söyleyeceğim.

 

Kolay gelsin.

 

[/quote]

 

Bu linki görmüştüm, ama bende sanırım "İLO Advanced" te aktif degil. çünkü açılırken sağdaki mavi simgelerden bu gri durumda. Ben belki bir yerde yakalar diye power butonuna bastıktan sonra sürekli F8 tuşuna basıp basıp çekiyorum. Ama nafile, sadece güvenli mode açma ekranı geliyor. Yani F8 hiç bir şekilde hiç bir noktaya götürmüyor. Bu paylaştığınız linktede, gene F8 ile bir noktaya geliniyor ama bende malesef. hatta F8 olarak açılışta sadece bu paylaştığım disable hatası alınıyor.

[url= http://i.hizliresim.com/m3LoQy.jp g" target="_blank">http://i.hizliresim.com/m3LoQy.jp g"/> [/img][/url]

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 02:21
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

[quote user="Ersin CAN"]

Selam, 

Bios üzerinden Advanced menüsü içerisinde bulunan açılış logosunu kapatıp sunucuyu yeniden başlatın. Açılışta ilo ayarları için f8 tuşuna basmanız için gerekli seçeneğin çıkacağına inanıyorum.

İyi Çalışmalar

[/quote]

 

Bunu denemiştim bios 'u sıfırlamadan önce ama bir şey degişmemişti. Tekrar denerim. Ama benim F8 görünmesi bir yana, İLO için disable demesi çok garip. İLO ekranına gelebilsem enable yapıcam ama ortada F8 olayı yok. anlamadım gittim. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 02:24
Erdogan TEMUR
(@erdogantemur)
Üye Forum Yöneticisi

[quote user="tuncay polat"]

Bunu denemiştim bios 'u sıfırlamadan önce ama bir şey degişmemişti. Tekrar denerim. Ama benim F8 görünmesi bir yana, İLO için disable demesi çok garip. İLO ekranına gelebilsem enable yapıcam ama ortada F8 olayı yok. anlamadım gittim. 

[/quote]

Kasa kapağının iç tarafında anakartın şemasından System Maintenance Switchi bulup onun üzerinden; 1-off ve 6-on konumuna alalım ve serverı açalım.
Post ekranında 6 nolu anahtarın On konumda olduğunu kapatıp off konuma almamızı isteyen uyarı mesaj gelecek.
Serverı kapatıp 6 nolu anahtarı OFF yapalım.

Serverı açıp F8 ile İlo arayüzüne girmeyi deneyelim eğer F8 ile giremezseniz F10 intelligent Provisioning arayüzüne girip Perform Maintenance içerisinde iLO konfigurasyon bölümüne girip işlemleri yapabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemde de başarılı olmazsanız İlo chip bozulmuştur, anakart değişimi gerekiyor.

İyi Çalışmalar,
Erdoğan TEMUR
***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "Çözüldü" olarak işaretlemeyi UNUTMAYINIZ!

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 03:06
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

Bunu denemiştim bios 'u sıfırlamadan önce ama bir şey degişmemişti. Tekrar denerim. Ama benim F8 görünmesi bir yana, İLO için disable demesi çok garip. İLO ekranına gelebilsem enable yapıcam ama ortada F8 olayı yok. anlamadım gittim. 

[/quote]

Kasa kapağının iç tarafında anakartın şemasından System Maintenance Switchi bulup onun üzerinden; 1-off ve 6-on konumuna alalım ve serverı açalım.
Post ekranında 6 nolu anahtarın On konumda olduğunu kapatıp off konuma almamızı isteyen uyarı mesaj gelecek.
Serverı kapatıp 6 nolu anahtarı OFF yapalım.

Serverı açıp F8 ile İlo arayüzüne girmeyi deneyelim eğer F8 ile giremezseniz F10 intelligent Provisioning arayüzüne girip Perform Maintenance içerisinde iLO konfigurasyon bölümüne girip işlemleri yapabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemde de başarılı olmazsanız İlo chip bozulmuştur, anakart değişimi gerekiyor.

[/quote]

Bütün anahtarlar off konumunda. 1.anahtarı off yap dermişsiniz. Normalde "on" mu olmalıydı

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 03:19
Erdogan TEMUR
(@erdogantemur)
Üye Forum Yöneticisi

[quote user="tuncay polat"]

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

Bunu denemiştim bios 'u sıfırlamadan önce ama bir şey degişmemişti. Tekrar denerim. Ama benim F8 görünmesi bir yana, İLO için disable demesi çok garip. İLO ekranına gelebilsem enable yapıcam ama ortada F8 olayı yok. anlamadım gittim. 

[/quote]

Kasa kapağının iç tarafında anakartın şemasından System Maintenance Switchi bulup onun üzerinden; 1-off ve 6-on konumuna alalım ve serverı açalım.
Post ekranında 6 nolu anahtarın On konumda olduğunu kapatıp off konuma almamızı isteyen uyarı mesaj gelecek.
Serverı kapatıp 6 nolu anahtarı OFF yapalım.

Serverı açıp F8 ile İlo arayüzüne girmeyi deneyelim eğer F8 ile giremezseniz F10 intelligent Provisioning arayüzüne girip Perform Maintenance içerisinde iLO konfigurasyon bölümüne girip işlemleri yapabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemde de başarılı olmazsanız İlo chip bozulmuştur, anakart değişimi gerekiyor.

[/quote]

Bütün anahtarlar off konumunda. 1.anahtarı off yap dermişsiniz. Normalde "on" mu olmalıydı

[/quote]

1-nolu ilo nun anahtarı ve normalde on olmalı

İyi Çalışmalar,
Erdoğan TEMUR
***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "Çözüldü" olarak işaretlemeyi UNUTMAYINIZ!

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 03:30
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

Bunu denemiştim bios 'u sıfırlamadan önce ama bir şey degişmemişti. Tekrar denerim. Ama benim F8 görünmesi bir yana, İLO için disable demesi çok garip. İLO ekranına gelebilsem enable yapıcam ama ortada F8 olayı yok. anlamadım gittim. 

[/quote]

Kasa kapağının iç tarafında anakartın şemasından System Maintenance Switchi bulup onun üzerinden; 1-off ve 6-on konumuna alalım ve serverı açalım.
Post ekranında 6 nolu anahtarın On konumda olduğunu kapatıp off konuma almamızı isteyen uyarı mesaj gelecek.
Serverı kapatıp 6 nolu anahtarı OFF yapalım.

Serverı açıp F8 ile İlo arayüzüne girmeyi deneyelim eğer F8 ile giremezseniz F10 intelligent Provisioning arayüzüne girip Perform Maintenance içerisinde iLO konfigurasyon bölümüne girip işlemleri yapabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemde de başarılı olmazsanız İlo chip bozulmuştur, anakart değişimi gerekiyor.

[/quote]

Bütün anahtarlar off konumunda. 1.anahtarı off yap dermişsiniz. Normalde "on" mu olmalıydı

[/quote]

1-nolu ilo nun anahtarı ve normalde on olmalı

[/quote]

 

Yanlış anlamayın ama eminiz demi 🙂 çünkü az önce 6.nolu anahtarı sadece "on" yaptım elektrik verdim ve sonra kapatıp"off" yaptım. Makina 3 kere kendini kapattı açtı. Dedim makina gitti 🙂 1 numarayı şimdi "on" yapmaya tedirgin olmadım değil 🙂

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 03:39
Erdogan TEMUR
(@erdogantemur)
Üye Forum Yöneticisi

[quote user="tuncay polat"]

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

Bunu denemiştim bios 'u sıfırlamadan önce ama bir şey degişmemişti. Tekrar denerim. Ama benim F8 görünmesi bir yana, İLO için disable demesi çok garip. İLO ekranına gelebilsem enable yapıcam ama ortada F8 olayı yok. anlamadım gittim. 

[/quote]

Kasa kapağının iç tarafında anakartın şemasından System Maintenance Switchi bulup onun üzerinden; 1-off ve 6-on konumuna alalım ve serverı açalım.
Post ekranında 6 nolu anahtarın On konumda olduğunu kapatıp off konuma almamızı isteyen uyarı mesaj gelecek.
Serverı kapatıp 6 nolu anahtarı OFF yapalım.

Serverı açıp F8 ile İlo arayüzüne girmeyi deneyelim eğer F8 ile giremezseniz F10 intelligent Provisioning arayüzüne girip Perform Maintenance içerisinde iLO konfigurasyon bölümüne girip işlemleri yapabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemde de başarılı olmazsanız İlo chip bozulmuştur, anakart değişimi gerekiyor.

[/quote]

Bütün anahtarlar off konumunda. 1.anahtarı off yap dermişsiniz. Normalde "on" mu olmalıydı

[/quote]

1-nolu ilo nun anahtarı ve normalde on olmalı

[/quote]

 

Yanlış anlamayın ama eminiz demi 🙂 çünkü az önce 6.nolu anahtarı sadece "on" yaptım elektrik verdim ve sonra kapatıp"off" yaptım. Makina 3 kere kendini kapattı açtı. Dedim makina gitti 🙂 1 numarayı şimdi "on" yapmaya tedirgin olmadım değil 🙂

[/quote]

 

6 nolu anahatar ile anakartı default ayarlarına çektik ondan öyle davrandı normaldir.

Zaten o switchler ile serverı bozamazsınız. 🙂

1-nolu anahtarı ON yapın ve F8 ile yada f10 ile arayüze girmeyi deneyin.

İyi Çalışmalar,
Erdoğan TEMUR
***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "Çözüldü" olarak işaretlemeyi UNUTMAYINIZ!

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 03:46
Erdogan TEMUR
(@erdogantemur)
Üye Forum Yöneticisi

hponcfg uyarısını SPP 2016.10 geçmeden öncemi alıyordunuz sonra mı ? 

Sonra ise eğer aşağıdaki linkten iloyu tekrar re-fash yapalım. firmware installation is unsuccessful.

http://h20564.www2.hpe.com/hpsc/swd/public/detail?sp4ts.oid=5379533&swItemId=MTX_f8ecf1c8389c400cb5a86b3c86&swEnvOid=4168#tab5

 

İyi Çalışmalar,
Erdoğan TEMUR
***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "Çözüldü" olarak işaretlemeyi UNUTMAYINIZ!

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 03:53
Erdogan TEMUR
(@erdogantemur)
Üye Forum Yöneticisi

Siz F10 ile daha önceden girmişsiniz o bölümdeki Access setting altında ki iLO Functionality  ENABLE edecektiniz problem çözülecekti. 🙂

o bölümde serial command... hariç bütün bölümleri Enable ediniz.

İyi Çalışmalar,
Erdoğan TEMUR
***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "Çözüldü" olarak işaretlemeyi UNUTMAYINIZ!

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 04:00
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

[quote user="Erdogan TEMUR"]

[quote user="tuncay polat"]

Bunu denemiştim bios 'u sıfırlamadan önce ama bir şey degişmemişti. Tekrar denerim. Ama benim F8 görünmesi bir yana, İLO için disable demesi çok garip. İLO ekranına gelebilsem enable yapıcam ama ortada F8 olayı yok. anlamadım gittim. 

[/quote]

Kasa kapağının iç tarafında anakartın şemasından System Maintenance Switchi bulup onun üzerinden; 1-off ve 6-on konumuna alalım ve serverı açalım.
Post ekranında 6 nolu anahtarın On konumda olduğunu kapatıp off konuma almamızı isteyen uyarı mesaj gelecek.
Serverı kapatıp 6 nolu anahtarı OFF yapalım.

Serverı açıp F8 ile İlo arayüzüne girmeyi deneyelim eğer F8 ile giremezseniz F10 intelligent Provisioning arayüzüne girip Perform Maintenance içerisinde iLO konfigurasyon bölümüne girip işlemleri yapabilirsiniz.

Yukarıdaki işlemde de başarılı olmazsanız İlo chip bozulmuştur, anakart değişimi gerekiyor.

[/quote]

Bütün anahtarlar off konumunda. 1.anahtarı off yap dermişsiniz. Normalde "on" mu olmalıydı

[/quote]

1-nolu ilo nun anahtarı ve normalde on olmalı

[/quote]

 

Yanlış anlamayın ama eminiz demi 🙂 çünkü az önce 6.nolu anahtarı sadece "on" yaptım elektrik verdim ve sonra kapatıp"off" yaptım. Makina 3 kere kendini kapattı açtı. Dedim makina gitti 🙂 1 numarayı şimdi "on" yapmaya tedirgin olmadım değil 🙂

[/quote]

 

6 nolu anahatar ile anakartı default ayarlarına çektik ondan öyle davrandı normaldir.

Zaten o switchler ile serverı bozamazsınız. 🙂

1-nolu anahtarı ON yapın ve F8 ile yada f10 ile arayüze girmeyi deneyin.

[/quote]

 

Allah senden razı olsun ya 🙂 anakart üzerindeki 1 nolu switchi on yapınca şak diye girdim 🙂 yoksa f10 ile dediğin yere en az 10 kere girmiştim ne yapsamda düzelmiyordu. Ama 1 noluyu on yapınca ilo yapılandırmasına ulaştım çok şükür 🙂 default olarak ilo açık gelmezmi ya çok ilginç, belkide benden öncesi sistemci arkadaş kapatmıştır kim bilir

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 12:53
tuncay polat
(@tuncaypolat)
Üye

Bu arada server açılışında tam ilo ile ilgili kısımda 3 kere öterek açılıyor. Ekranını gönderdiğim "ilo security on pozisyonunda" uyarısını verdiginde yapıyor. On pozisyonunda olması sakıncalı bir durum mu ki bu uyarıyı veriyor ya da ben ilo ile ilgili ayarları yaptiktan sonra tekrar "off" mu yapmalıyım

 

http://hizliresim.com/ZZdRAz

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/03/2017 14:00
Sayfa 1 / 2
Paylaş: