Forum

dl 380 g7 nonpage p...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

dl 380 g7 nonpage pool ve ethernet sorunu

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
765 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

selamar, geçtiğimiz haftalarda yaşadığımız performans sorunları sebebiyle eski sunucumuzu dl380g7yle değiştirdik. üzerinde windows 2008 r2 (64x) işletim sistemi ve sql 208 r2 std (64x) mevcut.ayrıca dc üyesi.

1 hafta sorunsuz çalışma sonrasında mesai saatinin ortasında ilginç bir durum gerçekleşti.  tüm clientlar sunucuyu pingleyip isim çözümlemesi yapabildiği halde. sunucu isim çözümlemesiyle hiç bir yere erişemez oldu. start/run \\xxx seklinde komut verdiğimde "Yerel bilgisayarın ağ bağdaştırıcı kartı için ad sınırı aşıldı" mesajı alıyordum. aynı zamanda inanılmaz bir performans kaybı yaşadık tabi. sunucu restartı sonrasında 1 hafta gibi bir süre geçince tekrar aynı sorunu yaşadık. backoffice yazılımımızı üsltenen firmayla bir takım ortak testler sonucunda sqlserver.exenin "non-page pool" değerinin kendi kendini sıfırlamak yerine sürekli artığını gördük. 8000k çivarına gelidiğinde de bahsettiğim sıkıntıyı yaşatıyordu bize.

 biraz konfigurasyonla ilgili detay vermek istiyorum. smartstart 9.30 yazılımını indirip ilk kurulumu bu cd aracılığıyla yaptım. tüm firmware ve  software güncellemeler son sürümlerinde. sorunun ethernet kartı kaynaklı olabileceğini düşünüp 7.xx olan sürümü 6.2.9.0 versiyonuna geri çektim 2 gündir monitor işlemi yapıyorum oran yine artmaya devam ediyor. benzer bir durum başınıza geldimi yada konuyla ilgili bir fikriniz varmi?

 

ayrıca yine bu cihazla ilgili başka bir sorunum var. bir şekilde cihaz etherneti uyku moduna geçiyor. cihazi pinglediğimde 5 6 sefer ulaşılamaz mesajı sonrasında  pinge cevap alıyorum. bununlada ilgili olarak aygıtın güç yönetimi sekmesinde "güüç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsin" kutucuğundaki tiki kaldırdım ancak hala uykuya geçiyor.

edit : (ASPM Active State Power Management uygulaması buldum bunu kapalı duruma getirdim birde böyle deneyeceğim)

iki sorunuma benzer durum başına gelen varmı aceba?

[url= http://e1205.hizliresim.com/x/g/5urxq.jp g" target="_blank">http://e1205.hizliresim.com/x/g/5urxq.jp g"/> [/img][/url]

 
Gönderildi : 14/05/2012 11:51

(@erdogantemur)
Gönderiler: 393
Keyif adamı 🙂
 

Merhaba,

Aşağıdaki linkte çözüm mevcut.

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&dlc=en&tmp_geoLoc=true&docname=c03103264

 

İyi Çalışmalar,
Erdoğan TEMUR
***************************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
***************************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde, Konunuzu "Çözüldü" olarak işaretlemeyi UNUTMAYINIZ!

 
Gönderildi : 16/05/2012 17:44

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

npp degeriyle ilgili sorunum maalesefki kullandigimiz kucuk bir exenin yaptigi yayinla alakliymis sukurki cozduk ancak su sleep modu icin hala bir arayistayim ve cozum bulamadim.

 bir sekilde sistem etherneti uyuyor. osnrasinda ping yada baska network talebi olursa uyaniyor. bi ihtimal dusuncesiyle "povercfg -h off" komutunu kullandim ama ise yaramadi 🙁

 
Gönderildi : 20/05/2012 17:52

Paylaş: