Forum

HP StorageWorks AIO...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

HP StorageWorks AIO400 Hakkında

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
333 Görüntüleme
(@MustafaAksu)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar bir sorum olacaktı acil bilgilerinize ihtiyacım var.Sunucu içerisinde toplamda 400 GB lık veri var ve kurumun nereden baksanız 200 e yakın bilgisayarların imajları ve kendi imajı mevcut.Sunucu açılırken media check fails error hatası alıyorum ardından DHCP yapılandırması geliyor no offer dhcp hatası alıyorum.Sunucu açılırken Ctrl + A  Raid konfigurasyon ayarlarına girerek ayarlarla oynadım yalnız hiç bir diski silmedim sadece raid array ayarlarıyla oynadım ve create array sekmesinden sadece diskleri seçip raid yapılandırmalarıyla oynadım ve  bilgilerini diske yazdı.Bunda verilerim kaybolmuş mudur ? Toplamda 4 disk  var ve ilk etapta hepsini bir disk olarak görüyordu.C ve D sürücüleri vardı.İmaj yüklemek için harici recovery cd sinden yani ghost imajı yüklemek istedim diskleri görmüyor biostan ise toplamda 4 tane disk görüyor ne yaptıysam raid yapılandırmasını yapamadı.Her defasında please select proper disk or insert disk hatası ile karşılaşıyorum.Lütfen yardımlarınızı bekliyorum ne logical driveı görüyor ne de sunucu açılıyor.Sunucu çalışırken çalışan meraklı personellerden 3. hardisk çekmecesindeki hardiski çıkarırken mavi ekran verdi ardından bir daha açılmadı.

 

 

 
Gönderildi : 10/02/2012 18:29

(@MustafaAksu)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Yok mu arkadaşlar cevap veren ? Bilgi verebilir misiniz bu konuda deneyimim yok.

 
Gönderildi : 11/02/2012 13:45

(@MustafaAksu)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Yok mu arkadaşlar cevap veren ? Bilgi verebilir misiniz bu konuda deneyimim yok. 

 
Gönderildi : 11/02/2012 13:45

(@MustafaAksu)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Yok mu cevap veren arkadaşlar ? Bu konuda deneyimim yok ?

 
Gönderildi : 11/02/2012 13:46

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba mehmet Bey,


Kendi sorunuza sürekli bu şekilde post atarsanız cevap alamazsınız. Çünkü cevapsız post durumundan düşecektir ancak konuyu merak eden arkadaşlar içeriğine bakacaktır. Bu nedenle cevap alma süreniz uzacaktır. Ayrıca konu hakkında bilgi sahibi biri varsa mutlaka postunuza cevap verir. Durumunuzun acil olduğunu anlıyoruz fakat şunu unutmayın ki buradaki herkes çalışıyor ve yardım amaçlı bulunuyor. Zamanı olan soruyu bilen birileri mutlak süretle cevap verecektir.


Sorunuza gelince yapabileceğiniz en büyük iki hatayı yapmışsınız. 1. Raid array ile oynamışsınız ki tüm raid config silmiş olabilirsiniz. 2. hatanız ise çekmecelerdeki diskleri çıkarmak.


Bilgiler kaybolmuşmudur sorunuza cevap evet büyük ihtimalle raid yapısını uçurduğunuz için tüm veri  de bunlarla birlikte gitmiştir. Ancak uzman birilerini çağırıp yerinde hizmet almak sorunuza net yanıt almanızı sağlar. Bu yönde hareket etmeniz kurumunuz içinde faydalı olacaktır.


Peki ne yapacaksınız ? Veri artık kalmadığına göre raid yapılandırmasını tekrar doğru şekilde yapıp kullanıma almak.

 
Gönderildi : 12/02/2012 20:34

Paylaş: