Forum

Compaq ML370 Bios P...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Compaq ML370 Bios Problemi

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
335 Görüntüleme
(@OnurKahveci)
Gönderiler: 36
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Herkese Merhabalar,

Forumda arama yaptım fakat ilgili problem hakkında bir foruma ulaşamadığım için yeni bir konu oluşturmak zorunda kaldım.

Problem şöyle;

Elimizde eski modellerden Compaq Proliant ML370 (Tower beyaz kasa) serisi bir server var. Bu server üzerinde Windows 2000 Advanced Server kurulu durumda. Ben bu serverın Administrator parolasını değiştirmek için bir boot cd`si kullanmak istedim. Fakat cd`den boot etmediğini anlayınca Bios`a girmek istedim. Çok gariptir ki sistem açılırken Bios ile ilgili (F1,F2,F10,F12 gibi) bir tuşa basın demiyor. Bütün F bios serilerini denesem de bir türlü Bios`a erişip, boot ayarını gerçekleştiremedim. Elinde bu model serverı kullanan yada Bios`a nasıl gireceğim konusunda bilgisi olan arkadaşlar var ise ve bilgi verirlerse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/06/2010 12:53

(@alperozdemir)
Gönderiler: 703
Prominent Member
 

Merhaba aşağıdaki yazı alıntıdır ;


The "BIOS" on a Proliant server is actually a partition on the hard drive.  If you have not installed the partition using the SmartStart CD provided with the server (I believe SmartStart v5.5 for this server), the partition will not have been installed and thus the F10 prompt will not be displayed.

If your server is blank, I would suggest downloading the SmartStart CD from the HP website and running it.  This will also aid you in condiguring other aspects of the server such as disk partitions etc...  If you have an OS on your server, you can still use the CD to access what you would call the BIOS, but don't install the partition otherwise you risk trashing what you have already on the disks.

I cannot provide you with a link to the SmartStart CD at the moment as the HP website seems to be running slow, but if you search this forum you should find the link in another post.

 
Gönderildi : 23/06/2010 15:30

(@kahvecionur)
Gönderiler: 73
Estimable Member
 

Merhaba,

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Buraya yazmadan öcne bazı forumlarda bende aynı bilgiye ulaşmıştım. Server smart start yazılımı kullanılmadan kurulmuş zamanında. Neyse ki boot problemi CD-ROM ve IDE kablosunun sorunlu olmasından kaynaklıymış. Değiştirdikten sonra sistemi Windows cd`si ile boot edebildim.

İlginize tekrar teşekkürler,

İyi Çalışmalar

 
Gönderildi : 24/06/2010 20:17

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Geçmiş olsun. Geri bildirim için teşekkürler.

 
Gönderildi : 26/06/2010 13:09

Paylaş: