Forum

HP Thin Clientler i...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

HP Thin Clientler icin Altris Deployment Konsol Lisanslamasi nasil oluyor?

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
428 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaslar,


Firmamiza yaklasik 200 civarinda HP Thin Clients satin alacagiz. Intern ve subeler bu aldigimiz makinalari kullanacak. Bu makinalarin merkeezi yönetimi icin Altris Deployment Konsolu kullanmak istiyorum. Bu noktada 2 sorum olacak:


1- HP Thin Clientlarin yünetimi icin ücretsiz olarak Altris Deployment kullanacabilegimi HPsayfasinda okudum   ancak kac Client a kadar ücretsiz sürümden yararlanabilirim bu yönde herhangibir bilgi bulamadim.


2- Thin Clientlar Deployment havuzuna düserken Deployment Server  Networke herhangi bir sekilde Broadcast paketlerimi yolluyor. Client ile Deployment Server arasindaki iliski nasil gerceklesiyor?


Yardimlariniz icin simdiden tesekkür ederim.


 

 
Gönderildi : 16/04/2010 15:32

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

  1. Bildiğim kadarıyla aldığınız Thin Client ların ücretinde bu bedel ödenmiş oluyor. Dolayısıyla alacağınız thin client ların tamamını kullanabilirsiniz. Daha net bilgiyi alacağınız firma verecektir. Ben kurulumlar sırasında altris i sitesinden indirdim ve benden herhangi bir lisans bilgisi istemedi. Yaklaşık 60 thinclient ı sorunsuz yönetiyoruz.
  2. Thin Client ların üzerlerinde yeni Windows Embedded gelecektir. İşletim sisteminde altiris agent yüklü şekilde geliyor. Birbirlerini otomatik olarak görüyorlar. Sizede imaj alma, yükleme ya da ayarlarının değişikliği gibi işlemleri yapmak kalıyor. İmaj yüklemeleri için

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 16/04/2010 16:24

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Cevabin icin tesekkür ederim. Hangi yazilimi altris sitesinden indirdiniz cünkü benden lisans bilgisi girmemi istiyor. Altris Deployment  Solution 6.9 u indirdim. Evaluation Purposes Only Mode gösteriyor. Network yapilandirmasinda da sormak istedigim birsey var. Test amacli 2 tane Clienti subelerimize koydum ancak Console üzerinde clientleri göremiyorum. Ping atabiliyorum. Farkli subnetleri manual olarak Console üzerinde ayarlayabilecegim bir option varmi biliyormusunuz?


 

 
Gönderildi : 16/04/2010 17:49

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Merhabalar;

Programı sitesinden indirmiştim. Şimdi kurulum notlarıma bakıyorum da kurulumu ThinClient install olarak yapmışım (PXE server olarak da aynı sunucuyu kullandım. Bu arada PXE kurulumundan önce dhcp nizde gerekli ayarları (Option 60 PXE Client özelliğinin DHCP ye eklenmesi) yaparsanız sorun yaşamazsınız. Lisans dosyası olarak da DS_Client.lic adlı dosyayı kullanmışım. Benim kurduğum ve kullandığım versiyon Altiris Deployment Solution 6.9 SP3

Ayrıca Altiris Deployment Solution kurulum dökümanında aşağıda ki

"You do not need to apply a license key to activate thin clients from HP or Dell.
This managed client computer automatically receives a non-expiring license
when connected to the console"

şeklinde bir uyarı gördüm. İlgili dökümana  http://www.altiris.com/upload/deployment_en.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Farklı subnetler için http://www.symantec.com/connect/articles/installing-altiris-deployment-server-and-altiris-pxe-server-vlan-environment adresinde ki doküman faydalı olur umarım.

Kolay gelsin...

 
Gönderildi : 16/04/2010 18:48

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Tekrar tesekkür ederim. Bütün hafta sonu bunlari okumakla gecirem anlasilan. Almanyadan selamlar. 🙂

 
Gönderildi : 16/04/2010 19:19

(@m-hakancan)
Gönderiler: 1866
Noble Member
 

Oooo hocam uzaklardaymışsın [:)]

Rica ederim.

İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 16/04/2010 19:23

Paylaş: