Forum

ML 110 diskler hakk...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

ML 110 diskler hakkında.

5 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
321 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba


Bir süre önce aldığımız ML 110 serverin içindeki disklerin HP'nin verdiği diskler değilde Western Digital'in olduğunu farkettim. Bu diskler SATA olup Raid1 uygulanmış şekilde çalışıyor. Fakat geçenlerde UPS ten kaynaklanan bir sorun nedeniyle serverin elektriği kesildi. Serveri tekrar açtığımda işletim sisteminin çok yavaş çalıştığını gördüm. Düşündüm ki windows hasar gördü, imajıda yok formatlayıp yeniden kurayım dedim. Formatladım yeniden kurarken aynı yavaşlık devam etti. Raid yapısına baktım sağlam görünüyor. Uğraştım olmadı bir türlü. Tuttum Raidi kaldırıp yeniden oluşturdum. Bu şekilde sorun düzeldi. Windows'u normal olarak kurup çalıştırabildim.


Hal böyleyken Oluşan bu sorun disklerin markasından mı yoksa serverin kendisinden mi ya da enerji kesilmelerinde sık karşılaşılan bir durummudur bu?


Diğer bir sorum ise serverde böyle bir sıradan disk kullanmak ne derece sağlıklıdır ve olumsuz yönleri nelerdir? Bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumlarını rica ediyorum.


Saygılar.

 
Gönderildi : 29/01/2010 08:21

(@fatihozcan)
Gönderiler: 248
Reputable Member
 

bu marka disk ile iki kere problemim oldu.ikiside aynı.ansızın verilerim silindi.bir daha kullanmıyorum bu marka diski.....

 
Gönderildi : 29/01/2010 12:34

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Anlık elektrik kesintisinden kaynaklana bir problem olabilir. Disk konusunda ise firma ile irtibata geçerseniz, daha detyalı bilgi alabilirsiniz. Server içerisinde kullanılan disk vb. hakkında.


Keyifli çalışmalar.

 
Gönderildi : 30/01/2010 23:39

(@berkantmutlu)
Gönderiler: 406
Reputable Member
 

Merhaba,


Diskler hakkında o şekilde düşünmeyiniz lütfen. Bu disklerde HP ve diğer markalar için üretim yaparlar. Sorun elektrik kesintisinden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Tabii ki orjinal HP disk almanız daha doğrudur fakat UPS'ten kaynaklı eletrik kesintileri ve diğer sorunlarda orjinal diskler de problem yaratabilirler.


Orjinal kablolama her zaman önemlidir.Bunu da dikkate almak gerekir. Raid kartınızda veya pil'de de sorun olabilir ve bu ileride elektrik problemi olmasa da yine karşınıza çıkar.

 
Gönderildi : 31/01/2010 19:40

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 03/02/2010 01:41

Paylaş: