Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] IIS 6.2 Site İkonları Görünmüyor

Burak B.
(@riverside)
Üye

Merhaba,

Herkese mutlu bir gün dilerim.

IIS üzerinde çalışan 2 web sitemizin de ikonları gorunmuyor. İkon yerine tarayıcıya göre ya boş kutu çıkıyor ya X çıkıyor. Ikonlardan kastım Anasayfa, İletişim vs. başlıklarının üzerine koyduğumuz dekoratif şeyler.

Bununla ilgili nasıl bir yol izleyeceğimiz çözemedim. IIS MIME Types kısmında .ico ve images kayıtlı. Hatta bir sürü dosya türü kayıtlı. Değerli yardımlarınızı beklerim.

 

Şimdiden çok teşekkür ederim. 

Ayrıca Windows Server 2012 üzerinde IIS 7.0 update şansı var mıdır ? 

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 03/08/2022 14:10
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Bir ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz? Anladığım web sitesi içerisindeki aslında bir veya bir kaç resim görünmüyor diye anladım. Web sitesi ikonu ise browser üzerinde sol köşede olur, ondan bahsetmiyorsunuz sanırım?

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/08/2022 14:31
Burak B.
(@riverside)
Üye
Screen Shot 2022 08 03 at 14.35.38

Örnek ekteki dosyada var. Aslında ikon olması gereken yerler boş çıkıyor.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 03/08/2022 14:36
Murat DEMİRBAĞ
(@muratdemirbag)
Üye

Farklı taracılardan da denediğinizde aynı mı? Menülerdeki icon ve ya resimlerin path doğru mu?

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/08/2022 14:44
Burak B.
(@riverside)
Üye

@muratdemirbag Evet doğru. Örnek veriyorum natro'nun sunucusuna atınca sorunsuz çalışıyor. ancak iis üzerinde bu şekilde bir problem yaşıyoruz.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 03/08/2022 15:25
Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Kıdemli Üye Yönetici

Koda bakmak gerekli, eğer başka bir platformda çalışıyor ise kod ile ilgili sorun vardır ki buradan bu desteği alamazsınız. Örnek komut için gerekli olan bir bileşen yüklü değildir (bu sadece IIS bileşeni değil .net ile ilgili bir konuda olabilir).

Yazılımdan anlayan birisinden destek isteyin, ilgili web sitesini ziyaret edip fiddler ile kontrol edince muhtemel sorunu bulacaktır.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

CevapAlıntı
Gönderildi : 03/08/2022 15:30
Burak B.
(@riverside)
Üye

değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim. 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 03/08/2022 16:50
Berkay GÜZELBEYOĞLU
(@berkayguzelbeyoglu)
Üye

çok emin olmamakla birlikte sanırım bunlar fa ico gibi duruyor tabi kodu görmeden birşey demek doğru olmaz. 

eğer ki öyle ise universal bir fa icon ile değiştirip görünüp görünmediğine bakın

<i class="fa fa-address-book" aria-hidden="true"></i>

gibi eğer bu görünüyor ise başka bir adres üzerinden çekiyor olabilir. bu görünmüyorsa dosya izinlerinizi kontrol edin derim.

Bu ileti 2 ay önce 2 defa Berkay GÜZELBEYOĞLU tarafından düzenlendi
CevapAlıntı
Gönderildi : 03/08/2022 17:14
Zülfü Mehmet ÖZÇİFÇİ
(@zulfumehmetozcifci)
Üye

Sorun iis ile alakalı görünmüyor, sizin kodlamada bir sıkıntı olabilir, Chrome den F12 basıp network (Ağ) inceleyin 404 hata veren birşeyler varmı? siteyi incelemek lazım.

Kişisel bir olay

CevapAlıntı
Gönderildi : 04/08/2022 11:38
Paylaş: