Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Monitoring Servisi

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
431 Görüntüleme
(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhabalar...


Kullanmakta olduğum sunucuların başında olmadığım zaman, sunucular hakkında bilgi veren servisler arıyorum.


Örneğin sunucu kapalı olduğunda sms/mail gönderen servisler ya da programlar önerebilir misiniz?

 
Gönderildi : 01/05/2009 13:42

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Merhaba,


System Center ürün ailesinin bir üyesi olan Operations Manager ile sunucularınızın bütün durumunu anlık olarak izliyebilirsiniz.Portaldaki Webcastler ve makaleleleri araştırmanızda fayda var.

 
Gönderildi : 01/05/2009 13:59

(@HarunAydemir)
Gönderiler: 154
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Peki bu işi yapan firmalardan destek alsak. Örn. www.siteuptime.com, www.hyperspin.com v.s.


Bu firmalardan aylık bir ücret karşılığında destek alabiliyor ve olumsuz bir durum olduğunda haberdar ediliyorsunuz. Aslında ben bu tip firmalardan hangisinin en problemsiz ve kaliteli olduğunu arıyorum. 

 
Gönderildi : 01/05/2009 14:21

(@Anonim)
Gönderiler: 0
 

Anladığım kadarıyla siz bu konuda Outsource destek almak istiyorsunuz.Bu tür firmları kullanmadığımdan dolayı herhangi bir yorum yapamıyacağım...:) Ancak kullanan arkadaşlar yardımcı olucaktır.

 
Gönderildi : 01/05/2009 14:50

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

Yaklasik 3 yil kadar websitepulse.com firmasini kullanmistim ve memnun kalmistim. Moscova, St.Petersburg, Kiev ve Istanbul datacenter'larinda bulunan daginik bir yapida network'umuz vardi. Monitor servislerini bir cok kriterlere gore ve bir cok farkli lokasyondan test ettirip secmis oldugunuz alert servislerini isteginize gore ozellestirebiliyorsunuz. (mail, sms, voicecall vs.) Hemen hemen her turlu ince detayin dusunulmus oldugu kontrol panel'den memnun kalinmamasinin pek mumkun olmadigini dusunmekle beraber yapacaginiz her ozellestirme karsiniza ucret olarak yansiyor. Ornegin bir internet hattinda yasanan problemde sms, mail icinde trace bilgisi, ikinci farkli lokasyondan test edilmesi gibi kriterler secildiginde ucret artiyor.

Kolay gelsin,

 
Gönderildi : 02/05/2009 14:52

Paylaş: