Forum

Domain Firmamiz.net...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domain Firmamiz.net has exceeded the max emails per hour (500) allowed.

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,328 Görüntüleme
(@MetehanOzdogan)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Firma olarak 50'den fazla mail hesabımız var. Host şirketi firma IP adresimizi güvenilir listeye eklediği halde firma domaini haricinde dışarıya mail gönderirken mail sunucusundan hata mesajı alıyoruz;


A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

  info@*********.net
    Domain firmamiz.net has exceeded the max emails per hour (500) allowed. Message discarded.


 


Saatlik 500 gönderme ihtimalimiz yok ki bu limit yaklaşık bir hafta öncesine kadar  100'dü ve herhangi bir sorun yoktu. Host şirketi ile görüştüğümde limiti 100'den 200'e sonra sırasıyla 400 ve 500'e çıkardılar. Ama her limit artışından sonra test amaçlı ilk mailim gidiyor ve ikinci gönderdiğimde yine hata alıyorum. Tüm makineleri güncel antivirüslerle tarattım outlook ayarlarını kontrol ettim herhangi bir olumsuz durum mevcut değil. Ayrıca Unrouted mailleri toplayan Catch hesabını da spam toplamasın diye kapattım yani [email protected] adresine dışarıdan gelen mailler de otomatik siliniyor.


Bu konu şuanda ciddi bir sıkıntı ama ben sorunun bizden kaynaklanmadığını ne kadar iddia etsemde host şirketi de diğer sistemlerin (kullanıcıların) sorun yaşamadığını ve bizde sorun olduğunu izah ediyor. Bu durum hakkında bir fikri olan varmı arkadaşlar?


 

Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 12/11/2008 13:20

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Merhaba;


Yapınızdan biraz bahseder misiniz ?


Ortamda FW Isa vb birşey varmı ?


 

 
Gönderildi : 12/11/2008 13:39

(@MetehanOzdogan)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Şirketimizde CheckPoint SO 500 ve ISA Server kurulu ama onların ayarlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı (ayrıca checkpointte webhost sunucu IP leri Pop ve smtp sunucusu olarak kayıtlı) Ufak bir not sunucu dışarıda bir host şirketinde barınmakta ve Cpanel kullanıyoruz.

 
Gönderildi : 12/11/2008 14:06

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Öncelikle problemin sizden kaynaklanıp kaynaklanmadıgını bulmak amacıyla. mail gönderimi yapan clientlerden birini direk adslden cıkarmayı denediniz mi. bu şekilde aynı problem devam ediyor mu ?

 
Gönderildi : 12/11/2008 16:00

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32984
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba Metehan bey

öncelikle host şirketinden 500 ün üzerinde mail atıldığına dair bir log isteyebilirsiniz , ikinci olarak siz direk pop3 olarak host şirketinimi kullanıyorsunzu yani exch vb bir mail server var mı yapınız da eğer yok ise sizin tarafta bir loglama yapmanız bir hayli zor ve gerçekten bu konuda sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Bunu anlamak için isa üzerinde veya firewall üzerinde 25 nolu portu dinleyin olası bir local spamcı olabilir .

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 14/11/2008 00:20

Paylaş: