Forum

Spam mailler ile al...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Spam mailler ile alakalı büyük bir problem

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
926 Görüntüleme
(@BurakTurcan)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikle selamlar, bu benim forumda ilk mesajım umarım hatalı bir yere bir konu yada mükerrer konu açmıyorum. Açıyorsam affola ama interneti iyi araştıran biri olarak şuan yaşadığım sıkıntının çözümünü tam olarak bana verebilecek bir yazı okumadım.

Spam ile ilgili sorunlarımız var. Şirketimizin pc leri tamamen temiz lisanslı Bitdefender antivirüs kullanıyoruz. Fakat 2 haftada bir virüs içerikli mailler atıyormuşuz gibi mailler dönüyor. Mailer daemon dan bir sürü mail, spame düşen ulaşmayan mail uyarıları ve insanların yazdığı küfürler cabası. Ama şunu çözdüm gönderen host benim değil farklı bir hosta ait sadece gönderen benim mail adresim gibi gözüküyor. Bu problemi çözmek için karşı tarafın host firmasını buluyorum irtibata geçiyorum sorunu anlatıyorum, cevap olarak evet maillerimizi ele geçirmişler şuanda sıkıntı olmaması lazım. Evet onların sıkıntısı sayemde çözülüyor blackliste düşmüyorlar ama benim sıkıntım çözülmüyor. ve bu 1 değil 2 deği 3 değil 4.kez başıma geliyor bugün bu seferki host firması yurtdışında. Mail olarak mesaj yazdım. Ama bu sorun çözlse bile benim relay olarak kullanılma sorunum çözülmeyecek bana bu sorunun tam anlamı ile çözümünü sunacak yardımlarınızı değerli fikirlerinizi bekliyorum. 

 

 
Gönderildi : 08/01/2019 13:25

(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member
 

Merhaba,

Öncelikle hangi mail ortamını kullanıyorsunuz? pop3,excahge,office 365 domain adınızın spf kayıtları mevcutmudur?

 
Gönderildi : 08/01/2019 14:35

(@BurakTurcan)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

pop kullanıyoruz. gmaile taşıdık herşeyimizi. parolaları değiştirdik, 2 adımlı kullanıcı doğrulama aktif. spf nedir nerden temin edilir bu konulara uzağım biraz.

 
Gönderildi : 08/01/2019 15:58

(@erdemyaglikara)
Gönderiler: 1165
Noble Member
 

Merhaba,

Gmail gsuite kurumsal mail hizmet kullanıyorsunuz sanırım eğer bir partner firma üzerinden destek alıyorsanız bu firma ile görüşebilirsiniz ek olarak aşağıdaki adreste gmail kurumsal iletişim bilgileri mevcut burayla irtibata geçip sorunla ilgili ticket açabilirsiniz.

https://gsuite.google.com.tr/intl/tr/contact-form/

 

Spf Kayıdı için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

https://www.ihs.com.tr/blog/spf-kaydi-nedir-ne-ise-yarar/

 
Gönderildi : 08/01/2019 17:35

Paylaş: