Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

CloudLinux Hakkında

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
722 Görüntüleme
(@MustafaYetkin)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar arkadaşlar, 

Cloudlinux nimetlerinden faydalanmak adına linux centos 6 VPS imde Cloudlinux denemeleri yaptım, adımlarımı ve aldığım hatayı yazıyorum. Bilen varsa lütfen yardımcı olsun.

Öncelikle VPS e yeniden bir centos 6 kurudum
Ardından cPanel kurdum. 
Ardından  Cloudlinux kurdum.
Ardından Litespeed kurdum.

şimdi herşey normal fakat sorun şu 

Burada (WHM CloudLinux Live) cpu ram v.b 5-6 tane parametre varken; 
Kullanıcının cpanelinde yalnızca cpu bilgisi gözüküyor. Ram ve diğer parametreler yok.  

Ayrıca denemelerimde siteye aşırı php yükü yükledim (sonsuz döngüye soktum birkaç sayfayı) ve cpaneldeki cpu göstergesini kontrol ettim. Değer sürekli %0. Normalde %20-30 olması lazım. Bu değer CloudLinux Live eklentisinde sorunsuz gözüküyor.

CloudLinux Live ayarları:   

 

Sizce sorun nerde ? Kurulum sıralamasında mı yoksa başka bir ayar mı var bununla alakalı ? Öncelikle deneme VPS imde sorunu çözersem ana host serverımada CL kuracağım. 150 tane site var.  Bu yüzden sorunu burda çözmek istiyorum. 

Herkese iyi forumlar.

 
Gönderildi : 22/08/2015 20:24

(@mertkibar)
Gönderiler: 856
Noble Member
 

vps sunucu ile test yapmanız yanlış olmuş, vps sunucular yazılımsal olarak ram ve işlemciyi kullandığı için net bir sonuca varamazsınız.

 test yapacaksanız 4 core cpu 2gb ramli bir vds sunucu üzerine bu sistemi kurarsanız daha sağlıklı olur..

 cpanel ile cloudlinux + nginx seklinde kurulum yaparsanız daha stabil bir yapınız olur. Yaptığınız testlerde doğru sonuçlar alırsınız.

 

 

 
Gönderildi : 23/08/2015 00:46

(@MustafaYetkin)
Gönderiler: 16
Eminent Member
Konu başlatıcı
 
Şuan 8 GB ram 4 Core SATA diskli serverıma cPanel + CloudLinux kurdum. WHM paneldeki CloudLinux Live eklentisinde sitelerim kullanımları anlık olarak sorunsuz gözüküyor fakat cPanel de bu değerler sürekli 0 olarak gösteriyor.
 
Kendim özellikle ağır bi php kodu yazıp çalıştırdım. Serverda işlemci %50-60 lara çıktı fakat cPaneldeki CPU Usage değeri hiç değişmiyor.
Özetlersek bu sorun SATA VPS e kurduğum için mi, bu cloudlinux yalnızca Cloud serverlara mı kurulur veya düzgün çalışır ?
 
Gönderildi : 23/08/2015 01:22

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Yalnızca cloud servere kurulur veya vds olmak zorunda sata olmaması gerekiyor diye bir şart tabiki bulunmuyor, istediğiniz yapıya kurabilirsiniz size kalmış birşey. 

Gelelim sorununuza CPU raporu anlık olarak yansımıyor CTRL + F5 yapmanız lazım ve x2 , x3 temalarına geliyor cloudlinux plugin'i cpaneli başka temada kullanırsanız çalışmayacaktır.

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 23/08/2015 02:49

Paylaş: