DNS Round-Robin: DNS sunucusunun aynı alan adı için birden fazla IP adresi döndürerek yük dengeleme yapmasını sağlayan yöntemdir. Her DNS sorgusunda IP adresleri sırasıyla veya rastgele yanıtlanır; böylece trafik birden fazla sunucuya dağıtılır. Basit ve donanımsız bir yük dengeleme yöntemidir.
Forum
Bildirimler
Hepsini Temizle
Hosting ve Veri Merkezi
6
Yazılar
2
Üyeler
0
Reactions
809
Görüntüleme
Konu başlatıcı
Merhaba;
abc.com DNS i üzerinde A kaydı örnek: 88.10.20.30 yazalım böylece örnek: abc.com browserda yazan sayfayı görecek.
Peki diğelim ki 88.10.20.30 sunucu o için yanıt vermiyor o zaman yedek bir A kaydı açabilir miyim ? Evet ise önceliği nasıl ayarlarım ?
Aynı Posta hesaplarındaki MX ler gibi bir şey istiyorum.
Yanıtınızı bekler iyi çalışmalar dilerim.
Gönderildi : 22/04/2015 14:17
Merhaba,
A Kayıtları için böyle birşey mümkün değil, bunu dns tarafında değilde kendi uygulamanız tarafında çözebilirsiniz.
Sanırım web siteniz için böyle bir çözüm istiyorsunuz. Bunun için IIS 'i cluster olarak çalıştırabilirsiniz. Failover Cluster mantığını incelemenizi tavsiye ederim.
Gönderildi : 22/04/2015 14:31
Konu başlatıcı
Yanıtınız için teşekküler.
Ben DNS iki adet A kaydı girdim peki bunlardan hangisi önce çalışacak ? ilk girdiğim kayıt mı her zaman ilk okunacak ?
ikinci kayıta sizin söylediğiniz gibiyse hiç bir şekilde kontrol edilmiyor.
İyi çalışmalar.
Gönderildi : 22/04/2015 14:56
Konu başlatıcı
Yanıt için teşekkürler.
Ancak bu bana uygun bir çözüm değil sonra araştırdığımda load balancing cihaz ve en az 2 fiziksel sunucu gerekiyormuş. Ben yazılımla çözerim diye düşünmüştüm.
İyi çalışmalar.
Gönderildi : 22/04/2015 21:02
Load balance cihazını yazılımsal olarakta çözebilirsiniz. Bunu sağlayan uygulamalar var.
Cihazlar ise fiziksel olmak zorunda değil.
Gönderildi : 23/04/2015 01:22
