Forum

Site Monitoring Hak...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Site Monitoring Hakkında.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
408 Görüntüleme
(@emrahaltingoller)
Gönderiler: 52
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar merhabalar.

Çalıştığım şirketin bir kaç tane web üzerinde sunucusu mevcut ve birisinde internet sitesi, son kullanıcı güncellemelri için dosyalar, gibi hizmetler yürüyor birisinde de java web projesi mevcut.

Yazılımcı arkadaşlar ile kafa kafaya verdik ve birşeye karar veremedik,

Sunucular artık yoğun kullanılmakta ve ne olup bitiğini bilmek istiyoruz. çalışan jboss, mysql, v.s gibi servisler var. veritabanlarına dosyalara dışarıdan bi şekilde erişimler söz konusu,

Aklımıza 2 ihtimal geliyor, ya servis bazlı log alacağız ve centos sunucularımız üzerinde servis ve sistem bazlı yük durumunu göreceğiz ki bu bizim çok fazla işimizi görmüyor, yada iplere gelen trafik, hangi ip, hangi port, nezaman gibi verileri görmemiz gerekiyor,

2. seçenek ağır basıyor ve muhtemelen yapacağız ama nasıl.

sunucuların önüne pfsense koyup traficshepar gibi bir servisle anlığı görüp, logsing focus x3 gibi yazılımla taçlandırıp geçmiş logları iyi derecede analiz etmekmi, ücretsiz ama sorun anında hele ki pfsense te bişey olursa patlarız, yada hosting firmalarında nasıl IDS IPS DDOS gibi saldırı tespit önleme nasıl alınabiliyor, bir monitör hizmeti alınabilirmi, sonuçta bu adamlar bu işi yaparken firewall aracığılığı ile yapıyorlar. Bildiğiniz bir hosting firması varmı Örn:sadecehosting (IDS IPS DDOS)

Tam olarak ne yapacağımızı da bilmiyoruz aslında. Bu konudaki görüş, fikir, önerilerinize açılım. Konu aslında temelde site güvenliği... ama yukarıdaki ayrıntı şu an daha öndemli. Kullanımı monitor etmek.

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 31/12/2014 15:27

(@eravse)
Gönderiler: 1753
Üye
 

http://www.nagios.org/ bu konuda basarılı bır yazılım bır ıkı fırmada gormustum bende ısın uzmanı degılım ama ıstedıgınız seylere cevap verebılecek kapasıte de bır yazılım gıbı geldı. Istersenız bır ınceleyınız.

ProfectSoft Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri
LogPusher & Bifyou E-Commerce System
www.profectsoft.com

 
Gönderildi : 03/01/2015 19:30

Paylaş: