Forum

Microsoft Servisler...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Microsoft Servisleri IP'yi block'ladı

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
453 Görüntüleme
(@MuratSelgin)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Tek bir IP adresi üzerinden gönderim yapan bir mail sunucumuz var. Kullanıcılardan bir tanesinin bilgisyarına giren virüs nedeniyle bir gece boyunca spam yapıldığından Microsoft servisleri IP adresimizi engelledi. (Blocked) 

Bir haftadır bu engellemeyi kaldıramıyoruz. Telefonda veya maille ya da web siteleri üzerinde yeterli bilgi verilmediği için ne yapacağımızı bilmiyoruz ve mağdur durumdayız. 

  https://postmaster.live.com/snds/ipStatus.aspx adresinde IP adresimizin blocklandığını ve detay bilgi olarak "e-mail address harvesting" verilmiş.

 Başka bir bilgi veya gerekçe yok. 

Microsoft 'u arıyorum ama bilgi sahibi biriyle görüşemedik. 

 

Ne yapmamı önerirsiniz? 

 

 

 
Gönderildi : 22/10/2014 17:17

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

domain adınız nedir? Blacklist check yapıtğınızda oradan sildirebilirsiniz belki. Ancak ISP tarafındanda bilgi verip kaldıratabilirsiniz.

 
Gönderildi : 22/10/2014 17:19

(@MuratSelgin)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

IP adresimiz hiçbir blacklist'te yer almıyor. Domainden bağımsız bir durum. Aynı mail server üzerinden gönderilen bütün mailler hotmail, outlook, live, msn tarafından engellenmiş durumda. IP adresini engellemişler.

 Gerekçe olarak da "E-mail address harvesting" belirtilmiş.

 

 
Gönderildi : 22/10/2014 17:30

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

ISP tarafıyla görüşün derim.

 
Gönderildi : 22/10/2014 17:57

(@MuratSelgin)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler 🙂 Zaten ISP tarafı olduğumuzdan Microsoft'tan başka bir merci bulamıyoruz konuyla ilgili. Microsoft da konuyla ilgilenmiyor. Forumlarda ve destek sayfalarında aylarca bu sorunu çözememiş insanların yakarışlarını okumaktan içime fenalık geldi. Standart bir formu doldurmamızı öneriyorlar. Hiçbir şey değişmiyor. Destek sayfalarındaki yönlendirmeler 3-4 tıklama sonrasında aynı sayfaya geri döndürüyor. Telefon açtık, bize outlook ayarıyla ilgili bir link göndererek "elimizden şimdilik ancak bu kadarı geliyor" ya da buna benzer bir şey söylediler. 

 

 
Gönderildi : 22/10/2014 19:08

(@ugurdemir)
Gönderiler: 9888
Illustrious Member
 

Ofis 365 mi kullanıyorsunuz. Domain adınızı istedim tüm kayıtlarım var diyorsunuz. ISP bilginizide vermediniz Bu drumda tahmin yürütmem zor oluyor.

 
Gönderildi : 22/10/2014 21:17

Paylaş: