Forum

Ana dizinde php ve ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ana dizinde php ve diğer tüm dizinler, dosyalar gözüküyor.

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,289 Görüntüleme
(@YasinYILMAZ)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Web hosting sunucusu yapmak için vds sunucuya Centos 6.3 64 bit kurdum ve web hosting yönetim paneli olarak ta bytecp adında bir panel kurdum. Bytecp kurulumundan sonra cpanel gibi herhangi bir konfigrasyon vs istemedi veya yapılcak bi yeri yoktu.

Sonrasından Bytecp panelinden bir host hesabı oluşturdum. Hosta php site kurulumu gerçekleştirdim. Ancak alanadı.com olarak tarayıcıdan actıgım hostun sitesine girdigimde public_html ye attığım tüm dosyalar, .php dosyalar ve diğer tüm dosyalar çıplak gözle görülebiliyor. index.php dahi gzükmekte ve index.php ye tıkladıgımda site açılmakta.

Acaba yapmama gereken konfigrasyonlar mı var yada neler yapmam lazım bilgilendirip yönlendirirseniz sevinirim.

 
Gönderildi : 28/10/2012 18:54

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Söylemiş olduğun paneli tam detaylı bilmiyorum ama panel içeriğinde directory listing bölümü açık olabilir bunu kapatırsan sorunun düzelmesi gerekir.

Ayrıca directory index özelliği  hangi sayfanın açılacağını da belirtmen gerekiyor.

 
Gönderildi : 29/10/2012 13:27

(@YasinYILMAZ)
Gönderiler: 14
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler. directory listing kapalı ve directory index özelliği public_html e zaten tanımlı çünkü. index.html ve index.htm çalıştırmakta.

Sorun şundan kaynaklıymış. scripti home dizinine atmışım ve oradan da panel aracılığı ile public_html e move yapmışım. Dosya izinleride home dizininde nasılsa o şekilde gelmiş public_html e. scripti tekrar ftp aracılıgı ile direk public_html e attım sorun halloldu.

Tekrardan teşekkürler.

 
Gönderildi : 29/10/2012 19:44

Paylaş: