Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Sunucu Hizmeti

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
435 Görüntüleme
(@arifkayaca)
Gönderiler: 62
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar, dışarıdan hosting hizmeti almak gibi bir düşüncem var ancak konu hakkında çok bilgim yok, bir dedicated bir de standart hosting hizmeti varmış aradaki fark nedir, dedicated'da işletim sistemi,program gibi öğeleri bizim kurmamız gerektiğini okudum, bu işlem nasıl olacak, bizzat gidip biz mi kuruyoruz,yada web'den (her nasılsa ?) mi kuruyoruz yada biz söylüyoruzda onlar mı kuruyor, bu konularda kafam biraz karışık bilgi ve görüşlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 06/04/2012 13:18

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Dedicated sunucu Fiziksel yada sanal olarak kaynaların sizin için ayrılması. Bu firma ile anlaşmanıza göre onların yada sizin tarafınızdan kurulabilir. Genellikle firma işletim sistemini kurup size teslim eder. RDP yada ssh ile siz diğer kurulumlarınızı yapabilirsiniz. Standart hosting ise normal şartlarda firma tarafından size sunucusu üzerinden host etmek için bir alan kiralamasındır.

 
Gönderildi : 06/04/2012 14:58

(@MusabYardim)
Gönderiler: 67
Trusted Member
 

Merhaba,

Dedicated sunucu fiziksel bir makinenin tamamen size tahsis edilmesidir. Sunucunuzun kurulumu, yönetimi gibi işlemler için satın alacağınız firma ile görüşmeniz daha sağlıklı olacaktır. Zira kimi firmalar kurulumu yaparak teslim etmekte kimi firmalar ise sadece dilediğiniz işletim sistemi ile sunucunuzu boot ederek size teslim etmekte ve kurulumu siz gerçekleştirmektesiniz. Kurulumu ise web'den IDRAC veya IP-KVM ile sunucunuza boot seviyesinde erişim sağlayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Hosting paketi ise, hizmet alacağınız firmanın paylaşımlı sunucularında sizin web sayfanızı barındırmalarıdır. Bu sunucu üzerinde sizin haricinizde birçok farklı web sayfası bulunur ve erişilebilirlik kapasitesi her zaman aynı değildir. Sunucu üzerinde yoğunluk olduğu vakit sizinde web sayfanıza erişimde yavaşlık olabilir. Yani 7/24 yüksek performans beklentisi içerisinde olmamanız gerekmektedir. 

 
Gönderildi : 06/04/2012 15:01

(@arifkayaca)
Gönderiler: 62
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Özger bey ve Musab bey görüşleriniz gerçekten çok faydalı oldu yardımlarınız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 06/04/2012 16:47

Paylaş: