Forum

Ns kayıtlarını nası...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Ns kayıtlarını nasıl yapacağım

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
748 Görüntüleme
(@MustafaTavus)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar. Ben ubuntu tabanlı bir web server kurmaya çalışıyorum. İnternetten yaklaşık 1 aydır bunun için araştırma yapıyorum ve hala dogru düzgün bir server kuramadım. ubuntuyu kurdum fakat ns ayarlarını bi türlü ayarlayamadım. Sunucuma ip adresinden ulaşabilirken diğer türlü siteden ulaşamıyorum. İnternetten bakıyorum öncelikle alan adını aldığımız yerde ns1.domainadi.com ve ns2.domainadi.com şeklinde 2 tane dns adresi eklememiz gerektiği ve bunlara sunucumuzun sabit ip'sini yazmamız gerektiğini ardındanda sunucumuza 1 tane master zone oluşturarak bu sitemizin adresini girerek aynı şekilde 2 tane nameserver 1 tane A kaydı ve 1 tanede CNAME kaydı girmemiz gerekiyor. Buralarda bir yanlış var mı emin değilim. Ama bunları yapmama rağmen sitem sunucuma yönlenmiyor. who.is'den de siteme bakıyorum ama orada da kayıtlı ip adresi gözükmüyor yani sitem sunucuma yönlenmiyor. Bunu nasıl yapabilirim. bazı sitelerde ttnet'e ns kaydı için başvurmam gerektiği yazıyor. bunu yapmam gerekiyor mu sizdende bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. iyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 30/10/2011 06:33

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

http://www.cozumpark.com/forums/thread/125327.aspx

 

 
Gönderildi : 30/10/2011 14:18

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

The Perfect Server Kurulumunu tercih edebilirsiniz. Adım adım anlatım ve gerçekten iyi bir çalışma kesinlikle tavsiye ederim.  Link

 
Gönderildi : 30/10/2011 16:43

(@MustafaTavus)
Gönderiler: 15
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

The Perfect Server Kurulumunu tercih edebilirsiniz. Adım adım anlatım ve gerçekten iyi bir çalışma kesinlikle tavsiye ederim.  Link

Çok teşekkür ederim gerçektende server kurulumunu çok detaylı açıklamışlar ve bende adım adım herşeyi uygulayarak sorunsuz bir şekilde server'ımı kurdum. ispconfig panel webminden felan daha iyimiş kullanımı felan daha rahat.

Yalnız benim kafama takılan 2 soru var. Bu 2 sorunun cevabını bulursam eğer kendi web sunucumda artık tüm alan adlarımın yayınını yapabileceğim.

1. Şimdi ben dns bölümünden yeni zone oluşturdum ve alan adımı ekledim. Burada alan adımı eklerken A kayıt tiplerine telekomdan aldığım ip adresimimi yazacağım yoksa sunucumun 192.168.1.4 şeklinde olan yerel ip'sini mi yazacağım?

 2. Ben sunucumda ns kayıtlarını ns1.domainadi.com ve ns2.domainadi.com şeklinde oluşturdum ve alan adımı aldığım yerde de aynı şekilde ns kaydı oluşturup ip adreslerine telekomdan aldığım sabit ip adresimi yazdım. Normalde ip adresimi tarayıcıya yazınca server'ıma ulaşıyorum ama sitemin ismini girince ulaşamıyorum. Bunun içi ne yapmam gerekiyor? Telekomdan DNS reserve diye birşey varmış. Ns'lerin aktif olması için ona mı başvurmam gerekiyor yoksa ben başka bir yerde mi hata yapıyorum.

 Şimdiden çok teşekkür ederim. 

 
Gönderildi : 01/11/2011 22:29

(@TanBora)
Gönderiler: 357
Reputable Member
 

Birinci sorunuza cevap tabii ki dış ip adresiniz. İç ip adresiniz
için modeminizde port açarak yönlendirme yapacaksınız. Ve bu noktada bir
ekleme yapayım kullanacağınız adsl modem basit bir model olursa
yönlendirmelerde sorun çıkıyor.

İkinci sorunuzun çözümü de elle
müdahale etmek gerekebilir. Eklediğiniz domain adreslerinden birisini
yada ip adresinizi bana verirseniz incelerim ve sizi yönlendirebilirim.
Reverse DNS mail için gerekiyor.  Şu anda işyerimde kendim kullanıyorum
web server olarak hemde uzun zamandır. Ayrıca aynı hat üzerinden sitelerinize
ulaşamıyor olmanız da doğal bir durum. Bunu çözmek için host dosyasınıza
sunucu ip adresiniz ve siteadı ile ekleme yapmanız gerekiyor. Örnek :
192.168.2.100 siteadi.com. Bir başka adsl hattı üzerinden de
ulaşamıyorsanız dediğim gibi ip adresini verirseniz kontrol ederim ve
yardımcı olurum size.

 
Gönderildi : 02/11/2011 12:56

Paylaş: