Forum

IIS ve SMTP'yi fark...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

IIS ve SMTP'yi farklı server üzerinde yürütmek için gerekli ayar

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
460 Görüntüleme
(@KenanBektas)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Ben bazı domainlerimi (aynı vmware esxi üzerinde ve real ip ile) entrenix panel ve plesk panelde host ediyorum. Sistemi şöyle özetleyeyim :

 1. Enrenix Mail Enable kullanıyor ve basic sürüm 500MB'ı geçmiyor. Ayrıca Spam için rule yazamıyor ve yönetimsel olarak yedekleme gibi ayrıntıları yapamıyorum. (Bazı mailleri almıyor ve bazı mailleri gönderemiyor.)

2. Plesk Panel'de Merak Maili çalıştıramadım. Üzerindeki default (mailenable ve horde) mail server ile spam filtresi, yedekleme vb. ayarlamaları yapamadım. (Bazı mailleri almıyor ve bazı mailleri gönderemiyor.)

kendimce çözüm olarak 3. bir server 2008 kurup üzerinde sadece mail hosting'i yapmak istiyorum.  Mail sunucu olarak Merak Mail kullanacağım.

 Gelelim sorunuma : 

 Windows server 2008 kurdum ve üzerine Merak Mail Server'ı kurdum. Fakat ;

1) mail sunucu yönlendirmelerini nasıl yapmalıyım ?

2) Merak Mailde ayarları nasıl yapmalıyım ?

3. Merak Mail'in yüklü olduğu server' da DNS' de veya diğer servislerde bir şey yapmalı mıyım ? 

?)Plesk üzerinden DNS ayarlarından mail.pleskbirincisite.com : 88.155.x.x13 kısmında ip adresini 88.155.x.x15 yaptım fakat olmadı.)

 

Sistem bilgisi ise şöyle :

ns1.entrenixbirincisite.com : 88.155.x.x11

ns2.entrenixbirincisite.com : 88.155.x.x12

 

ns1.pleskbirincisite.com : 88.155.x.x13

ns2.pleskbirincisite.com : 88.155.x.x14

 

yeni mail server :  88.155.x.x15

 

 Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın !. Benim uygulamak istediğim işlemi yapmak isteyenlere başka kişilere de referans olması için fazla detayına indim. Sizlerde cevabı bu örnek üzerinden verir ve açıklarsanız sevinirim.

Sabrınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla.

 

 

 

 
Gönderildi : 27/10/2011 19:26

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba;

Öncelikle asıl yapmak istediginiz şey çok kolay yapılabilir zor bir olayı yok. Gelelim nasıl yapacagınıza. asd.com diye bir alan adınız var bu alan adının ns sunucusu ns.cozumpark.com oldugunu düşünelim tutuldugu ns üzerinde www kaydı için mevcut kullandıgınız panel ipleri gözükecek mx ve mail için ise yeni kuracagınız sunucunun ipsi tanımlanacak. sonrasında yeni sunucunun baglı oldugu isp den o ip için reverse dns kaydı açtırmanız gerekiyor.

buraya kadar yaptıklarınız ile dışdardaki kişiler size mail atmak istedigi zaman yeni kuracagınız makinaya mailleri iletiyor olacak.

Gelelim merak maile ... merak tarafında ise startdart kurulum bittikten sonra sistematik ayarları kendinize göre yapmalısınız ve asd.com için yeni bir domain ekleyip kullanıcıları oluşturmaya başlamalısınız sonrasında mail alıp gönderebiliyor olmanız lazım.

Kabaca işlemler bu şekilde ama detayı için siz kuruluma başlayın takıldıgınız yerlerde yardımcı olalım.

 

 
Gönderildi : 28/10/2011 02:46

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Gerekli cevabı Eser hoca vermiş ve dediği gibi gayet basit sadece DNS te ayarları doğru yapacaksınız o kadar. Fakat neden bu kadar ek masrafa giriyorsunuz? Plesk Merak maili destekleyen bir panel. Ek bir sunucu kiralayıp ek masraf yerine sorunu çözmeye odaklanmanız daha sağlıklı bir seçim olabilir. Ayrıca Merak Mail Server ücretli bir ürün ücretsiz alternatiflerini kullanabilirsiniz.

 

Ve müşterilerinze vereceğiniz posta kutusu sayısı 10 u geçmiyor ise Google Apps te tercih edebilir böylelikle mail gibi gayet yorucu bir işle uğraşmazsınız.

 
Gönderildi : 09/11/2011 05:16

(@KenanBektas)
Gönderiler: 4
Active Member
Konu başlatıcı
 

Eser Hoca'ya yardımı için teşekkür ederim.

Hüseyin bey, söylediğiniz yöntemler dediğiniz gibi ek masraf ve zaman kaybı gibi görünebilir. Fakat her sistemin artı ve eksileri var. Bunu denemek istememdeki nedene gelince farklı senaryoları test etmek ve öğrenmek. Sizce çok basit görünebilir fakat bir yerde karşılaştığınızda zor durumda kalabilirsiniz. Ayrıca benim gibi bu tür şeyleri denemek ve test etmek isteyen çok kişi vardır.

Mailenable standard ve ücretsiz. fakat yönetimsel (blacklist,greylist,spam,yedekleme vb.) birçok işlem yapamıyoruz. Ayrıca kota 500MB. Merak Maili Pleskten önce ve sonra kurmayı denedim fakat her iki durumda da Merak Maili çalıştıramadım. Plesk panel de servislerde görmüyor. Versiyon farklılığından olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca elimin altında vmware yüklü bir server'ım var. 50 TL gibi makul bir ücrete de datacenter üzerinde host edebiliyor ve 5 ip adresi alabiliyorum.Sadece şahsıma ait 15-20 hesap var. Hosting parasına barındırma hizmeti daha mantıklı bence. Neden deneyim ve testlerim için bunu kullanmayıp ekstra servis ücreti ödeyeyim. Kurumsal bir yapıda kullanılacak olsa bunu Exchange hizmeti veren bir yerden kiralar, kaliteli bir hizmet alırım zaten.Spam, hack vb. risklerle de uğraşmam.

 Yine de ilginize teşekkürler.

Bu ve buna benzer farklı senaryolarda örnekleri, deneyimleri, öneri ve dökümanları paylaşırsanız sevinirim.

 
Gönderildi : 11/11/2011 17:03

(@huseyinsevin)
Gönderiler: 821
Prominent Member
 

Merhabalar Kenan bey;

 

50 TL ye barındırma ve 5 adette IP veren Datacenter'ın ismini rica etsem özelden paylaşabilirmisiniz? Cidden merak ettim. Bu sıralar bizimde barındırma hizmeti veren datacenterlarla ilgili bir arayışımız mevcut.

 

İyi çalışmalar.

 

 

 
Gönderildi : 12/11/2011 02:46

Paylaş: