Forum

name server ayarlar...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

name server ayarları girildikten sonra ne olur?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
393 Görüntüleme
(@kazimates)
Gönderiler: 667
Noble Member
Konu başlatıcı
 

isim satın aldığım yere kendi bünyemde bir serverde hosting yapacaksam ve kendim name server olacaksam bu durumda kendi serverim kapalı olduğunu veya serverimin üzerinde henüz dns de name serverlerim ns1 ns2 oluşturulmadı ise ve bunu baz alacak olursam. normalde isim satın aldığım yerde ns1 ve ns2 olarak ayarlarımı girdim ama kendi bünyemdeki serverim hazır değil diyelim bu durumda isim satın aldığım yer dns ayarlarımın güncellenmesi için 24-48 saat geçmesi gerrekir diyor ve benim kendi serverim de kapalı olsun diyelim bu durumda 48 saatte geçti 3 gün serverimi kurdum ve interneti üzerine bağladım anında isimlerim resolve edilebilirmi yoksa treni kaçırdım bir 24-48 saat daha geçmesini beklemem mi gerekir?

 
Gönderildi : 23/06/2008 03:24

(@talhademirezen)
Gönderiler: 35
Eminent Member
 

tabiki sizin tabirinizle treni kaçırmış oluyorsunuz. Fakat bu 24 saatlik gecikme replikasyon işlemlerinden kaynaklanıyor.


bu yüzden zaten 2 gün geçmiş bunun kayıtlarını hemen güncelleyelim diye birşey yok. sizin 24 saat beklemenizin nedeni replikasyon sürecidir.


dünya üzerindeki root dnslerden hiyerarşik oalrak aşağıya doğru bir güncelleme oluyor. 24 satin anlamı budur.


yani 3 gün sonra serverı kurup hazırlasanızda yine bu güncelleme sırasında bazı dnsler sizin ip adresinizi dönmeyecektir.

 
Gönderildi : 23/06/2008 12:46

(@kazimates)
Gönderiler: 667
Noble Member
Konu başlatıcı
 

hım bu durumdan şunu mu çukartmamız gerekiyor ben server hazır olmazsa ve sanki hazırmış gibi isim satın aldığım yere ns değerlerimi varmış gibi girsemde ve üstünden 1 hafta bile geçmiş olduğunu farzetsem 1hafta sonrada serveri static ip adresim üzerinde power on etsem nafile yine 48 saat daha beklemek durumunda kalıyorum buda demek oluyor ki ns ayarlarını isim haklarını aldığım yerde değiştirdiğime serverimde power on durumda beklemek durumunda olmalıdır. umarım doğru anlamışımdır. teşekkürler.

 
Gönderildi : 23/06/2008 20:29

Paylaş: