Forum

Nasil Bir Hosting Y...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Nasil Bir Hosting Yapisi Olmali ?

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
387 Görüntüleme
(@x_cem)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaslar;


Bende soyle bi soru sormak isterim forum halkina; Bu sabah kalktiniz yada zaten uyumamisdiniz ki olabilir bu basiniza gelmedik birsey olmasa gerek... Bir hostinglik firmasi kurmak geldi akliniza bir an dusundunuz ve su sorular akliniza geldi ki gelmeyede bilir.(Boyle bir dusuncede gelmeye bilir ama siz bir an icin dusunurseniz cok iyi olacak 🙂 )


-Ilki bu isten parakazanmak icin diger firmalardan nasil bi farkinizin olmasi gerektigini dusunursunuz...


-Ikincisi tamam kurmaya karar verdiniz bu isi yapabileceginizi dusundunuz(Bu dusunceden vazgecmis olabilirsiniz olsun genede bu soruya cevaplarinizi esirgemeyin 🙂 ) nasil bir yapi kurmak guvenlikli ve aynizamanda hizida engellemeyecek bir yapi nasil olabilir...(Guvenilir ve hizli bir yapidan kastim soyle dusunuyorum guvenlik onlemleri arttikca flitrelemeler...vs arttigi icin ister istemez hizin dusecegi gorusundeyim yanlisda olabilir. Ki hiz icin guvenlik den odun vermeyede biliriz bence bu olmasi gereken.)


Yapiyi kurarken MS Sql, My Sql, Tomcat, Mail, Hostingliginizin yonetim paneli yapilari (Unuttuklarim olabilir...),

Serverlar icin nasil bir marka yada server secilirken sizce serverdaki en onemli ozelligin ne olmasi gerektigi...

Ayni sekilde network icin swich, modem... vs icin marka seciminiz ve secilirken nelere dikkat edilmesi gerektigini dusunursunuz.

Modem secimlerinde Fiber yada Adsl SDSL... gibi secenekler oldugundan sizin kurmak istediginiz network alt yapisina gore...

Herkese simdiden Tesekkuru bir borc bilirim...
Iyi Calismalar

 
Gönderildi : 05/06/2008 00:31

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3039
Illustrious Member
 

Merhaba;


Çok kapsamlı bir soru ama özet geçmem gerekirse ;


Kiralık bir hat ve redundant olacak şekilde. Hattın kopma ihtimali düşünülerek.


Donanımsam bir firewall arkasında Yazılımsal bir firewall ile tüm layer seviyelerinden oluşabilecek atakların engellenmesi. İsteğe bağlı olarak UTM tercih sebebi.


En az iki server ve üzerlerinde sadece OS koşacak.
Datalar, WEB sayfaları Storage üzerinde olacak.


Bu iki server bir birine Cluster teknolojisi ile konuşacak ve dinleyecekler.

OS lerin güncelleştirmeleri, Virus Updatesi ve en basitinden W. firewall üzerinden ihtiyaç duyulacak olan portların izin verilmesi.

Ethernet kartlarından File and Share hizmetinin ve kullanılmayan diğer özelliklerin disable edilmesi.

Sw için fazla yatırım yapmam. 16 Portluk basit bir SW işimi görür ve 1000 Mbs ile bağlarsam herhangi bir dar boğaz yaşamam. Ama düşünülmesi gereken belki SW ler üzerinde HA uygulaması yapılabilinir ki bende sorarım hangi Hosting firması bu kadar ince düşünüyor..


 Düşündükçe alternatifler çoğalır ama müşterinin $ haber vermesi gerekir. Bütçe nedir , ihtiyaç nedir, yazmaya pardon düşünmeye gerek varmıdır :-)))


 

 
Gönderildi : 05/06/2008 02:14

(@x_cem)
Gönderiler: 8
Active Member
Konu başlatıcı
 

Fatih bey burda siz kendi yerinizi yapacaksiniz yani ortada bir musteri yok dukkan sizin 🙂 sinirlari siz belirleyin ozet gecmeden cevap alabilirsem daha iyi olacagi kanisindayim 🙂


 Windows uzerinde hostinglik yapacaksaniz ne olmali ornegin  ISA, Kurarsiniz yada Firewall ne kullanirsiniz yani bu soruyu sormamdaki amac stabil bir ortam hazirlayarak herkesin ortak bir noktada oldugu konulari belirlemek ornegin siz ISA dersiniz baska biri baska bisey onerdi bu sekilde en azindan bu ise girebilecek insanlar ne ler yapilmasi gerektigi konusunda daha iyi bi sekilde yerlesebilir...


 


Size simdi tekrar sormak isterim Oncelikle digerle histinglerden farkinizin ne olmasini dusunurdunuz ve diger sorularim hala gecerli tesekkurler..

 
Gönderildi : 05/06/2008 05:19

(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
 

Bunu herkes biliyor ama uygulayanlar ön plana çıkıyor. Hangi işte çalışırsan çalış öne çıkmak istiyorsan Müşterine veli nimet gibi bakarak hizmetin en güzelini sunacaksın. Misal donanım, firewall vs. en güzelini kurdun. Sistem sorunsuz çalışıyor. hiçbir sorun yok. Ancak ne müşterini aradın ne ilgilendin bir probleminiz var mı yok mu diye sormadın. İşte bunları yapmazsan piyasada şu anda bulunan ISP'ler gibi olursun. Müşteriyle ilgilenmek seni ön plana çıkartacaktır. Müşteri gibi hissederek cevapladım bunları. İnsan bir problemle karşılaştığında kendine en yakın olan insanı arıyor. Ben mesela sorunum olduğunda çözümpark'ın ortamını beğendiğim ve çözüm bulduğum için ilk buraya danışıyorum. Oysa çözüm bulmak için başka tercihlerimde mevcut ama hizmeti en iyi sunanın yanında olmak içgüdüsel olarak insanın doğasında var ve bende bunun için buradayım.


Sistemini kurduktan sonra en iyi hizmeti vermen dileğiyle başarılar diliyorum şimdiden.

 
Gönderildi : 05/06/2008 11:26

Paylaş: