Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

server yardım

6 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
361 Görüntüleme
(@ilkerT)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar;

arkadaşlar ben bir web sitesi işine girmek istiyorum ve bunu yaparkende hiç bir şekilde birilerine bağlı kalmak istemiyorum. o yüzden sizden bir kaç bilgi edinme umudundayım.

1) örneğin gittigidiyor gibi bir site için kaç tane sunucu lazım? ve bu sunucuların taşıması gereken özellikler neler?

2) günlerdir araştırıyorum fakat bir türlü açıklayıcı bir server satış firması bulamadım. sizin önerebileceğiniz bir firma var mı?

Belki bu tür sorulara cevap vermekten sıkılmışsınızdır. belki adam server'ın ne ...... yaradığını bilmiyor gittigidiyor'u örnek veriyor diyebilirsiniz. hepsi hakkınız. yinede yardımcı olmak isteyen varsa şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

 
Gönderildi : 12/01/2011 00:25

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

1) bu tamamen trafik ile ilgili bir durum. sizin sitenizin günlük trafiğini tahmini olarak belirlemeniz gerekmektedir. daha sonra sunucu platformunu oluşturmaya başlayabilirsiniz. sanallaştırma işlemi yapmanızı tavsiye ederim.

2) server satış firması da bu konuda size çok detaylı bilgi veremez. birinci maddede aktardığım gibi trafiğiniz belirlemelisiniz önce.

 

 
Gönderildi : 12/01/2011 01:11

(@ilkerT)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

diyelim ki 5000 ile 6000 arası bir sayfa gösterimim olucak günlük.bundan sonra nerden devam etmeliyim.

 
Gönderildi : 12/01/2011 01:20

(@ufuktatlidil)
Gönderiler: 5718
Illustrious Member
 

Verdiğiniz örneğe göre Securtiy'de ön plana çıkıyor. Tüm konuları iyi analiz edip , çalışma planı çıkarmalısınız.

 
Gönderildi : 12/01/2011 01:29

(@ilkerT)
Gönderiler: 7
Active Member
Konu başlatıcı
 

evet haklısınız ufuk bey fakat size kendi özel sitenizden de yazdığım gibi sadece sunucular için ne ne değildir onu öğrenmek istiyorum.

  

 
Gönderildi : 12/01/2011 01:34

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Merhaba,


 Birilerine bağlı kalmak istemiyorum derken ne kastettiğinizi anlayamadım. Eğer kastedilen kendi sunucunuzu kendinizin barındıracağı ise öncelikle bu yasal olmak zorundadır;


Yani Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi almalısınız, ticari amaçlı yapmasanız bile kişisel ya da firmanız web sitelerini kendi sunucularında barındıran gerçek/tüzel kişilerin yeni yasalar ve Yönetmelik gereğince Yer Sağlayıcılığı Faaliyet Belgesi almaları gerekmektedir. Aksi durumda yasalar karşısında suçlu duruma düşersiniz. Ayrıca 5651 vb. ek maliyetler, sunucu donanımı, cluster mimarisi, hosting bant genişliği, kendi yerinize fiber tesis yok ise fiber çekim maliyeti, Firewall, Router, Soğutma sistemleri ve bu sayılanların hepsinin yedekliliği, yönetim maliyeti vs.. derken bu iş akıl almaz maliyetlere sebep oluyor, bu nedenle benim de bünyesinde çalıştığım gibi ciddi isp ler bu hizmetleri topyekün pofesyonel şekilde sağlıyor ve kullanıma sunuyor. Tavsiyem, bu tür projeleri riske atmamanız yönünde olacaktır, kolay gelsin.

 
Gönderildi : 12/01/2011 01:53

Paylaş: