Forum

Plesk hosting DNS a...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Plesk hosting DNS anons problemi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
536 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

İyi günler ,


Linux 2.6.18-028stab062.3-ent işletim sistemi kurulu bir VPS üzerinde Plesk psa v8.3.0_build83080131.20 os_CentOS 4.2 kullanarak web ve mail hosting yapmaktayım. Master domain olarak neoteknoloji.com alan adını kullanmaktayım. alan adını kayıt ettiğim firmada alt dns olarak ns1.neoteknoloji.com ve ns2.neoteknoloji.com name serverları kayıtlı. VPS deki diğer alan adlarının NS kayıtları ns1.neoteknoloji.com ve ns2.neoteknoloji.com adreslerini gösteriyor. sistem bu şekilde yaklaşık 2 seneden beri problemsiz çalışmakta.


Bu gün öğleden sonra host ettiğim co.uk uzantılı bir alan adın sahibi müşterimin londra dan arayarak co.uk uzantılı siteye ulaşamadığını bildirdi.
Önümdeki bilgisayardan kontrol ettim site düzgün çalışıyordu. co.uk register firmasından whois kayıtlarına baktım herşey doğal gözüküyordu.
www.tracert.com sitesinden DNS resolver tool unu kullanarak co.uk yi sorguladım . Çözülemiyor cevabını aldım. master domain olan neoteknoloji.com u sorguladım o da çözülemiyordu. intoDNS.com dan neoteknoloji.com u sorguladım. kayıtlar bir kaç küçük aksaklık dışında sağlıklı gözüküyordu. VPS de host edilen diğer alan adlarını sorgulayınca şunu fark ettim.


1 - tüm alan adları türkiye içinden çözülüyor . web ve mail hizmetleri sağlıklı çalışıyor.
2 - .com alan adları intodns ve benzeri sitelerde ns kayıtları sağlıklı görünüyor ancak tracert.com dan çözülemiyor.
2 - org. .biz co.uk .net gibi uzantılı alan adları intodns gibi siterde "name serverlara ulaşamıyorum" şeklinde hatalar veriyor.


Aşağıda problemin anlaşılmasına yardımcı olması için bir com birde org uzantılı iki farklı alan adının intodns sorgu sonuçlarını bulabilirsiniz.


Buna benzeyen bir durumla karşılaşan oldu mu ? veya bu problemin nasıl giderileceği üzerine yorumu olan var mı ?


iyi çalışmalar


Önder BORAND
supersynapse.com intodns sorgusu

elimsende.org into dns sorgusu

 
Gönderildi : 11/05/2010 00:03

(@tayfundeger)
Gönderiler: 1935
VMware Guru
 

Merhaba;

Ns1 ve Ns2 'nin cevap alamadığı gözüküyor.A kayıtlarını kontrol ettinizmi?Eğer domain hizmetini başka bir taraftan alıyorsanız ns kayıtlarının karşılığı olarak yazdıgını ip adreslerini kontrol edermisiniz.Bazen ip'lerin başında veya sonunda boşluk kalıyor oyuzden butarz sıkıntılar çıkabiliyor.

Tayfun DEĞER
Cisco Champions, vExpert, VCP4/5/6, VCP5-DT, VCP-Cloud
https://www.tayfundeger.com
Mail: [email protected]

 
Gönderildi : 14/05/2010 03:16

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

İlginiz için teşekür ederim Tayfun Bey,


Tavsiyeniz üzerine ns1 ve ns2 kayıtlarını kontrol ettim. üç gün önce master domain olarak kullandığım neoteknoloji.com için plesk dns ayarlarında "use default" seçeneğini tıklamıştım ve problem bundan sonra başladı sanırım. default dns templatinde ns1.neoteknoloji.com ve ns2.neoteknoloji.com için ns kayıtları var ama doğal olarak A kayıtları yok. şimdi master domain altına ns1 ve ns2 için gerekli A kayıtlarını ekledim. Şimdi ns2.neoteknoloj.com hatasız çözülüyor ancak ns1.neoteknoloji.com hala çözlmüyor. Onunda 24 saat içinde düzeleceğini umuyorum.


Yardımınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar


Önder BORAND


 

 
Gönderildi : 14/05/2010 20:30

Paylaş: