Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Video Streaming Önerisi

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
685 Görüntüleme
(@kendaladiyaman)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar...


Web site üzerinden canlı tv yayını için Video Streaming Hosting hizmeti veren bir hosting firması arıyorum. Bu hizmeti veren bir sürü firma var ancak yinede danışmak istedim bu konuda deneyimli arkadaşlara. Bu alanda ne tür firma yada firmalar önerebilirsiniz? Ve ayrıca bu konuda anlaşacağım firmayla anlaşma için neleri esas almalıyım.


 Önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 04/05/2010 06:32

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Bu konuda alacağınız hizmet colocation hizmet türüdür, paylaşımlı sunucular üzerinden bu hizmeti almaya çalıştığınızda zaten firmanın kontak kişisi tek bir sunucu üzerinden bu yayını yapmanız yönünde tavsiyede bulunacaktır. Video streaming akış değerlerine göre bir bant genişliği hizmeti alırsınız; aslında pek çok web hosting firması bu hizmeti verir.

 
Gönderildi : 04/05/2010 11:30

(@kendaladiyaman)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


25 ile 250 arası kullanıcı sayısı için bandwidth değeri 128 Kbps şeklinde oluyor hosting firmalarında. Bu bandwidth değeri 250 kullanıcıya kadar değişmiyor. Bu benim kafamı kurcaladı biraz. Çünkü 25 kullanıcı ile 250 kullanıcı arasında büyük bir fark var. 

 
Gönderildi : 04/05/2010 23:27

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Paylaşımlı sunucularda 128K bir site için iyi bir değerdir. Kullanıcı sayısı çarpanda etkili olur,  kullanıcı sayısından ziyade asıl bakılması gereken nokta içeriğin ne olacağıdır; basit bir kaç sayfadan oluşan bir site ı 100 kullanıcı ziyaret ettiğinde 128K yeterli olabilir ama video streaming söz konusu olduğunda bir kullanıcıya o değer de yetmeyebilir, birde videonun formatı önemli tabiki. Bizim bir sunucu için 500 Mbps bant genişliği alan müşterimiz olduğu gibi 256K alan müşterimizde var..


Ne almanız gerektiğini belirlemenin en iyi yolu; Yer sağlayıcı firma ile anlaşın, size web hosting tarafında bandwith kullanım kısıtlaması yapmasınlar yani ucu açık olsun, bir hafta veya bir ay artık ne kadar süre ile bağlarsanız.. Gelen ziyaretçi sayısına göre ortalama olarak kullanılan değerleri rapor olarak sunsunlar ve sizde el sıkışın. Ama tabi bu paylaşımlı bir sunucu üzerinde olmaz cunku i/o, cpu, ram gibi donanımsal değerler açısından paylaşımlı sunucu yetersiz kalır ve aldığınız bant genişliğine de boşa para vermiş olursunuz. Bu nedenle colocation olmalıdır.

 
Gönderildi : 04/05/2010 23:46

(@kendaladiyaman)
Gönderiler: 23
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Bir tv kanalının yayın akışını eşzamanlı olarak site üzerinden izlenebilinmesini sağlamaktır amaç. O zaman böyle bir iş için, sizin dediklerinizden, '128 kbps'nin bu iş için yeterli olmayacağı' sonucunu çıkarabilirmiyiz?

 
Gönderildi : 05/05/2010 00:13

(@mesutsariyar)
Gönderiler: 2515
Co-Founder
 

Siz bunu talep etsenizde iyi bir yer sağlayıcı firma bu hizmeti vermez; yani 128K ile video streaming almak isteseniz bunu vermezler.


Elbette çok yetersizdir ama burada asıl konu bit rate değerleri ve kaç kullanıcının bağlanmış olacağı aynı anda,


burada çok güzel bilgiler var bence mutlaka göz atın : http://www.mmistanbul.com/soru-cevap/action/detail/question/flash-streaming-server-ile-video-yayinlamak


 

 
Gönderildi : 05/05/2010 01:55

Paylaş: