Forum

MailEnable Connecto...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

MailEnable Connector kullanımında yapamadığım bir konu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
330 Görüntüleme
(@ErsenOzsarac)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Bir hosting firmasında mail server ımız bulunmakta. Kendi sistemime MailEnable i connector olarak kurdum, kurmamda iki amacım bulunmakta idi;

Birinci amacım Libya'da bulunduğumdan hız problemim bulunmakta, bu şekilde clientların mail gönderme ve alma yükünü MailEnable kurduğum server üstlenmekte. Bu şekilde kullanıcılar outlook un mail göndermesini beklememektedir.

İkinci amacım ise localde bulunan kullanıcıların  birbirlerine localden mail göndermelerini sağlayarak internet hattımı biraz olsun boşa çıkartmak.

Birinci istediğim oldu, fakat ikinci istediğime gelince eğer domain ismini ersenozsarac.com yaparsam bu gerçekleşiyor tam istediğim gibi eksiksiz çalışıyor.

Fakat şöyle bir sorun varki ersenozsarac.com domainindeki tüm accountlar localde değil yani libya da başka şehirlerde bulunan accountlarda bulunmakta bu yüzden bunları MailEnable a açmadım. MailEnable domaini görünce dışarı çıkartmadan dağıtıma geçiyor tabiki accountu göremeyince bana gönderiyor.

Şu an ersenozsarac.local yaptım ki, mailler dağıtılsın fakat bu durumda tüm mailler gerçek mail servera gönderiliyor.

Bunun çözümünü nasıl bulabilirim. Yani benim istediğim  connector olarak kullandığım server da bulunan accountları localden dağıtım yapsın account yok ise dışarı çıkartsın.

Çözüme MailEnable ile gitmek zorunda değilim farklı bir mailserver ilede gidebilirim.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 

Ersen Özsaraç

 
Gönderildi : 17/01/2010 00:46

(@ekremsekman)
Gönderiler: 65
Trusted Member
 

localde kullanmak istediğin domain adını sadece kendi mail serverın üzerinde ki dns e tanımla. Bu şekilde mail server ın bu konuda dışarıya çıkma gereksinimi duymayacaktır. Dışarıya atılan mailler ise sorunsuz çalışacaktır. Dışarıdan birisi size mail atmak istediğinde ise, dışarıda tutuğun makinadan hesapları aç ve localdekine doğrudan yönlendir. doğal olarak dns ide eklemen gerekiyor. Biraz karmaşık görünsede çalışacaktır.

 
Gönderildi : 17/01/2010 02:12

(@ErsenOzsarac)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Ekrem Bey,

 

Bunu zaten yaptığımda sıkıntı yok. dışarı çıkmıyor, fakat sorumda da belirttiğim gibi, kullandığım domaindeki accountların hepsi localde değil dışarda olanlarda var. Yani bu durumda domaindeki kullanıcıların bazılarının dışarı çıkması gerekiyor bazılarının çıkmaması gerekiyor. 

Benim yapmak istediğim bu. Biraz karışık gibi ama böyle bir şeye ihtiyacım var.

 

Ersen Özsaraç

 
Gönderildi : 17/01/2010 15:35

(@ErsenOzsarac)
Gönderiler: 17
Eminent Member
 

Merhaba,

Bu kadar zaman sonrasında cevap gelmediğine göre sanırım bu konuya cevap gelmeyecek gibi.

ilginize teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/03/2010 00:35

Paylaş: