Forum

Linux Virtual Dedic...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Linux Virtual Dedicated Server alacağım

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
520 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Natro dan http://www.natro.com/DedicatedServers/virtual_servers_linux.asp  bu özelliklerde bir vps sunucu kiralamayı düşünüyorum. Üzerinde joomla tabanlı 40 a yakın web sitesi host etmeyi ve toplu mail gönderimleri yapabileceğim bir program kurmayı düşünüyorum.


Linux işletim sistemi daha önce kullanmadım, sunulan seçeneklerden  ' Linux (Fedora Core5, Ubuntu 6.0, Debian 3.1) ' hangisini kullanmamı tavsiye edersiniz, hangisi daha kullanışlı, daha güvenli ve hangisi hakkında internette daha çok kaynak bulabilirim.


Yönetim paneli konusunda biraz araştırma yaptım genellikle VHCS tavsiye ediyorlar, kullamı kolay hızlı ve toplu mail gönderimlerini bu panel üzerinden yapılabiliyormuş, lisans ücretininde olmaması VHCS yi cazip kılılyor, siz VHCS paneli tavsiye edermisiniz veya tavsiye ettiğiniz yönetim panelleri nelerdir ?


Toplu Mail gönderim programı olarak Merak Mail çoğu kullanıcı tarafından tavsiye edilen bir proğram, Merak Mail Linux üzerinde çalışırmı ?


Teşekkürler

 
Gönderildi : 12/09/2009 13:34

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merak mail'in linux üzerinde çalışan versiyonu varmış, yalnız fiyat olarak (512 $+kdv) biraz abartı geldi, daha uygun fiyatlı bir çözüm aramaktayım tavsiyelerinizi bekliyorum.

 
Gönderildi : 12/09/2009 15:15

(@SelcukSARAC)
Gönderiler: 4
New Member
 

Linux tabanı için Plesk ve Cpanel, Windows tabanı için Plesk kontrol panel yazılımlarını öneririm.

Default olarak gelen mail sunucular pek çok ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır.

 
Gönderildi : 27/09/2009 17:32

(@OmerKarabacak)
Gönderiler: 6
Active Member
 

Tavsiyem centos linux yönünde olacaktır, ayrıca üzerinde plesk kontrol paneli ile sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Ücretsiz kontrol panellerini özellikle ciddi yayın yapıyorsanız kullanmanızı tavsiye etmem. Herhangi bir sorun olması durumunda destek almanız çok zor olacaktır. Ayrıca daha önce ücretli olup şu anda ücretsiz olarak dağıtılan lxadmin kloxo olarak ücretsiz sunuluyor.

Mail server olarak standart olarak gelen mail server işinizi rahatlıkla görecektir. Merak mail linux üzerinde çalışır fakat lisans ücretleri oldukça pahalı.

 
Gönderildi : 01/10/2009 16:48

Paylaş: