Forum
arkadaşlar merhaba Superbox ZTE marka modem var port yönlendirme yapmak istiyorum ama ne yaptıysam beceremedim. portum 5005 ip adresim 192.168.1.224
Harici ip aralığı : 1.0.0.1 222.255.255.255
harici port aralığı : 5005 5005
dahili istemci : 192.168.1.224
dahili port : 5005 5005
acıklama
bu şekilde giriyorum değerleri port chechker dan bakıyorum açık gösteriyor ama bağlanmıyor.
bu neyin ip'si doğru bir şeyi yönlendirmeye çalışıyorsunuz umarım.
Bir service, roll vs ise DMZ ayarını da kullanabilirsiniz.
Herşey doğru ama yine de olmuyorsa CGNAT dahilindesiniz demektir artık ipv4 bireysel bütün devrelerde yapılıyor. checklerlardan geçer ancak erişim olmaz.
Bunun için sabit ip talep edin (bazen artık yeterli değil) ve vpn erişimi yapamadığınızı yapmanız gerektiğini talep edin tabi bireysel de muhatap bulabilirseniz. LTE devrelerinde bunlar ek olarak bloklanabiliyor.
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Merhaba,
Firmanızın superbox modeminde sabit ip adresi olabilir. Öncelikle modeminizin arayüzünden ip adresinize bakın. Sonrasında bir browser açarak arama yerine what is my ip address yazın ve karşılaştırın. Büyük ihtimalle farklı çıkacaktır.
Sizin sorununuzu İbrahim bey'in yönlendirmesi çözecektir.
harici ip aralığı herkese serbest olacaksa 0.0.0.0 olur. aralık biraz farklı olmuş sanki. Ayrıca nokta atışı sabit ip lere izin vermeniz güvenliğinizi bi nebze arttıracaktır.