Forum

Şifreleme Virü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Şifreleme Virüsü-Yatırılan Para-Gönderilmeyen Dosya

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
396 Görüntüleme
(@sonergulbetekin)
Gönderiler: 24
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar;

Bir tanıdığın şirketindeki bilgisayarlarına .java uzantılı şifreleme virüsü bulaştı. Online yaptığımız bir yedekleme vardı. Aynı zamanda ağ üzerindeki bir hdd ye de yedek alıyordu. Bu hdd nin de takılı olduğu bilgisayarada bulaşınca haliyle buradaki yedeklerde şifrelenmiş. Online yedekleme de bir sıkıntı olmuş en erken 20 gün öncenin yedeği var. 500dolar istedi. 300 dolarda anlaştık. Parayı göndermek tek çaremizdi. Bitcoin olarak gönderdik. Ukalaca 200dolar daha istedik öylece kaldı.

Sizden öğrenmek istediğim şu: SQL için nasıl bir yedekleme yöntemi yapabiliriz? SQLBackup and Ftp bu işi yapıyor güvenli bir şekilde fakat çok stabil çalışmıyor. Sıkıştırılmış dosya boyutları arttıkça hatalar vermeye başlıyor. İstiyorum ki sql backup ağ üzerinde şifre ile korunan sadece şifresini belirtiğim bir cihaza yedekleme yapsın. Ve bu cihazda şifreleme virüslerinden etkilenmesin. Bu mümkün mü? Alternatif olarak virüsün bulaşmaması için alabileceğimiz kapsamlı bir öneriniz varsa dinleyebilirim.

 

 
Gönderildi : 30/01/2018 01:08

(@emrahyilmaz-2)
Gönderiler: 1087
Noble Member
 

Nas tarzı bir donanım ile bu işi halledebilirsiniz.

Nas cihazlarda belirlediğiniz zaman dilimlerinde otomatik açılıp kapanma özelliği var. Örneğin siz bir yedekleme ayarladınız o saatte açılmasını sağlayabilirsiniz cihazın.

bende gfi network backup var. domain üzerinden agent dosyasını dağıtıyorum ve merkezi olarak yedeklemeyi ayarlıyorum. bilgisayarlar haliyle network üzerinden dosyalara ulaşamıyorlar. bu sayede böyle bir saldırıda yedekteki dosyalarım zarar görmüyor.

 
Gönderildi : 30/01/2018 01:26

Paylaş: