Forum

Kişisel lisansların...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Kişisel lisansların şirket bilgisayarlarında kullanımı hakkında

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
551 Görüntüleme
(@savas_ozer_)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba ,

Bu konu hakkında bir yazılımı döküman gibi birşey mevcutmudur acaba rica etsem paylaşır mısınız yada konu hakkında bir bilgisi olan var mı ?

 

Yani kişisel kullanım için olan lisansları şirket pc lerinde neden kullanamıyoruz gibi ?

 

Tşk.

 
Gönderildi : 16/11/2017 14:58

(@serkanates)
Gönderiler: 1271
Üye
 

Sorunuzu bir örnek vererek detaylandıabilir misiniz ? Lisanslama tarafında aksi belirtilmediği sürece ilgili donanımın lisanslanması esastır, kullanıldığı yer (ev veya işyeri) kısıt yoktur. Ancak kastınız üniversitelerde verilen eğitim lisanslarının veya "ev ve öğrenci" sürümlerinin şirketlerde kullanılması ise bunu yapamazsınız. Zaten ilgili lisansı yüklerken çıkan sözleşmede bu açıkca belirtilmektedir.

"Ev ve öğrenci" sürümü için konuşmak gerekirse eskiden şöyle bir durum vardı. Bu konu ile ilgili bende Microsoft'a bir çok kez yazılı/sözlü başvuru yapmıştım. Ürünlerin "Ev ve öğrenci" sürümleri yokken şöyle bir durum oluşuyordu. Şirketlerin yıllık gelirleri benim yıllık gelirimin çok üzerinde ancak Office lisansı satın almak istediğimizde ikimizde aynı ücreti ödüyorduk. Microsoft bu konuda bir hamle yaptı ve ürün özelliklerine fazla dokunmadan "Ev ve Öğrenci" sürümlerini oluşturdu. Bunu oluştururken de ev kullanımı için özel bir sözleşme hazırladı. Bu ürünü birden fazla bilgisayara kurabiliyor ve fiyat olarak çok avantajlı bir fiyata satın alabiliyorsunuz. Böylelikle Office ürünleri kullanarak gelir elde eden şirketler bedelini ödeyerek kurumsal lisans satın alıyor, ben ise "Ev ve öğrenci" sürümünü çok daha uygun fiyata satın alarak ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum.

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 16/11/2017 16:53

(@savas_ozer_)
Gönderiler: 94
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Tam olarak sormak istediğim şu ,

 

kendi adıma bir lisans satın aldım Home versiyon ( örneğin özel bir harita yazılımı diyelim )

 

Bu lisansımı işyerindeki şirket bilgisayarıma kurabilir miyim ya da kurarsam bir sakıncası var mı ?

 

Cevap için teşekkürler.

 
Gönderildi : 16/11/2017 17:49

(@serkanates)
Gönderiler: 1271
Üye
 

Bu sorunuzun cevabı satın almış olduğunuz uygulamanın lisans sözleşmesinde bulunur aslında. Bazı uygulamalar host based lisanslanır. Bu durumda kurduğunuz her bilgisayar için lisans almalısınız. Sistem kurulu olduğu donanım için bir anahtar ve karşı kod üretir. Lisansınız sadece bu bilgisayara kurulup kullanılabilir. Bazı uygulamalar ise havuz lisans kullanırlar. Networkte bir licence manager yazılımı olur, siz istediğiniz sayıda bilgisayara programı kurarsınız ancak sistem satın almış olduğunuz sayıda anlık kullanıma olanak tanır. Bazı lisanslar ise etik lisanslardır. Siz 1 adet alırsınız ancak 2 adet kurabilirsiniz. Teknik olarak bir kısıtlama getirilmemiştir ancak etik olarak uygun olmayacaktır. 

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 16/11/2017 18:55

Paylaş: