Forum

Soru; NIC Teaming O...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Soru; NIC Teaming Onerir misiniz?

6 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
609 Görüntüleme
(@SezginAlak)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaslar,

 

Server 2012 R2 uzerinde VM'lerim mevcut. Hyper-V Cluster'im var ve calistiriyorum. HW bazinda ethernetlerimi NIC Teaming yapmami onerir misiniz?

VM'ler ile, Virtual Switch ile calismasi nasildir? Uyumlu mudur? Network kesintileri felan yasar miyim? Erisim sorunlari? Etc...

 

Tesekkurler

 
Gönderildi : 02/06/2016 03:57

(@turancoskun)
Gönderiler: 4100
Üye
 

merhaba,

nic team size, sürekli erişilebilirlik ve performans tarafında artı sağlayacaktır.

hb int. haricinde, local'e hizmet veren eth. üzerinde nic team yapmanızı tavsiye ederim.

 

****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 03/06/2016 13:33

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Nic Teaming 2 sebepten dolayı yapılır:

1) İş Sürekliliği : port, Switch ve Adaptör 'lerin bir veya bir kaçında olabilecek olası probleme karşı sistemin kesintisiz çalışmasını garanti etmek

2) İşlem yetersizliği : 

   2-a) Bantwith : SQL, Hyper-V, RDS, File Server, Print Server, Web Server gibi yoğun network kullanan servislerin optimal bantwith oranını zorlayabilir. Bu durumda olası uygulama problemlerine neden olmamak için hat arttırımını gerektirir. 

   2-b) Switch true put : her sw'in belli paket işleme kapasitesi vardır. Özellikle Print , Web ve SQL Server gibi ufak değerlerde çok işlem yapan hizmetler bazen SW'i yorabiliyor hatta buffer size değerini çabuk doldurabiliyor. Bu tip durumlarda sisteminizi 2 farklı sw üzerinden çalıştırmanız gerekebilir.

 

 

 
Gönderildi : 03/06/2016 14:45

(@SezginAlak)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Turan ve Ahmet bey,

Paylastiginiz bilgilere tesekkur ederim. Suanda bu senaryolar ihtiyac dahilinde degil. Nic teaming yapmadan devam ediyorum bu sebeple.
Bu arada bir Microsoft calisani bir arkadasima da sormustum. O da bu NIC teaming'in vm ortaminda cok ince ayarlari mevcut ve temelde ise hw bazindaki bu failover bazi avantajlar sagliyor fakat vm cluster ve sanal switch'ler ile pek iyi anlasamiyorlar diyor. Hatta musterilerimize nic teaming yapmalarini onermiyoruz, yapmak isterseniz de microsoft olarak support etmiyoruz bu durumda olusabilecek sorunlar. Demisti.

Tesekkur ederim.

 

 
Gönderildi : 04/06/2016 20:11

(@ahmetmusakosali)
Gönderiler: 366
Reputable Member
 

Sorunuzdan ben Hyper-V host'lar için NicTeaming yapılmalımı diye anlıyorum. Siz sanal makineler için mi sormak istemiştiniz? 

Host için ise önceden söylediğim kıstaslara uygun iseniz yapılmasını tavsiye ederim ki Çok uzun yıllardır yaptık ve kullanıyoruz. Sorun çıkmadı. Örnek konfigurasyon : 4 portlu sunucunun 1 portu private, 1 portu management ve 2 portu teaming yapıp sanal switch e atandı. Teaming yapılan portlar farklı switch üzerinde sonlandırılıp LACP yapıldı.

Sanal Makineler için Teaming yapmaya gerek yok. Çünkü işi host üzerinde çözmek daha önemli. Ayrıca sanal makineler fiziksele göre daha duyarlı ve kaprisli olurlar. Arkadaşınızın dediği gibi baş ağrıtabilir.

 
Gönderildi : 05/06/2016 04:09

(@SezginAlak)
Gönderiler: 96
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Anliyorum. Sizin bahsettiginiz bir yapida degil benim sirketim ki zaten 60 calisanli bir sirket. Portlarimin hepsi Gigabit olmasindan dolayi da bant genisliginde de sorun yasamiyorum. Bu sekilde teaming'siz devam edecegim.

 

Tesekkur ederim tekrardan paylasiminiz icin.

Sezgin Alak.

 
Gönderildi : 05/06/2016 20:26

Paylaş: