Forum

1 Mayıs 2015 izinsi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

1 Mayıs 2015 izinsiz Mail ve Sms yasağı

15 Yazılar
10 Üyeler
0 Likes
1,078 Görüntüleme
(@kaanharun)
Gönderiler: 88
Estimable Member
Konu başlatıcı
 
Merhaba,
1 Mayıs 2015’ten itibaren geçerli olacak izinsiz sms ve mail gönderim yasağı ne kadar doğru olsa da benim gibi bu işten ufakta olsa kazanç sağlayan kişileri zarara uğratacak gibi, şimdi bu yeni yasadan zarar etmemek için fikirlerinize ihtiyacım var.
Ben toplam 40 bin kişinin oturduğu bir semte, hizmet veren firmaların tanıtımlarını mail aracılığı ile yapıyorum. Elimde toplam güncel 7.000 mail adresi var ve 1 haftada en fazla 3 adet tanıtım maili gönderiyorum ki alıcılara rahatsızlık vermeyeyim .Gönderimlerimi   https://madmimi.com üzerinden yapıyorum. Yaklaşık 8 yıldır bu işi yapıyorum ve daha öncesinden böyle bir yasadan haberdar olmadığımız için kayıtlı 7 bin mail adresinin hiç birinin yazılı onayı elimde mevcut değil. Kimse gönderimlerimden rahatsız olmuyor, rahatsız olan da mailin en altında ‘’ Unsubscribe ’’ linkine tıkladığı zaman aboneliği otomatik olarak iptal edebiliyor ama yeni yasa  gereği elinizde yazılı bir onay yok ise para cezasına çarptırılıyorsunuz.
Sizce  elimde bulunan 7.000 mail adresinden nasıl onay alabilirim.? Aklıma gelen herkese mail atmak ve olumlu yada olumsuz bir yanıt vermelerini istemek. 
Mail ile verilen onay yeterli oluyor mu.?
gönderdiğim maili tenezzül edip 1000 kişinin bile cevaplayacağından şüpheliyim L.
daha farklı bir şekilde onay almalıyım sizin bir fikriniz var mı.?
Yada onay verenlere promosyon yapmalıyım, maliyeti düşük ama herkesin isteyeceği bir hediye göndermeliyim sizce ne olabilir.?
 
Birde ben gönderimi hangi firma için yapıyorsam gönderi adı ve gönderen mail adresi kısmına o firmanın bilgilerini yazıyorum, durum böyle olunca yeni yasa gereği kendim için onay alsam dahi yeterli olmuyor sanırım, gönderimini yaptığım her firma için ayrıca onay almam mı gerekiyor.? 
Konu hakkında fikir ve düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.  
 
 Kanunun getirdiği yenilikler ve cezalar...
►Her ticari iletide iletişim kim adına yapılıyorsa ona ilişkin bilgiler yer almalı. Aksi halde 1.000- 10.000 TL arası idari para cezası. 
►İndirim ve hediye gibi promosyonların, promosyon amaçlı yarışma veya oyunların bu niteliği, katılım& faydalanma şartları açık ve anlaşılır olmalı ve bu bilgilere kolay ulaşılmalı. Aksi halde 2.000-15.000 TL arası idari para cezası. 
►Ticari elektronik ileti gönderebilmek için tüketici mutlaka opt-in ile onay vermiş olmalı. Yazılı/ elektronik iletişim araçlarıyla onay mümkün. Temin edilen mal/ hizmete ilişkin değişiklik, kullanım ve bakıma yönelik iletiler için ayrıca onay aranmaz. Aksi halde 1.000-5.000 TL arası idari para cezası. Birden fazla kişiye gönderilmesi halinde 10 katı. Esnaf ve tacirlere onay alınmaksızın ileti gönderilebilir. 
İçerik nasıl olmalı?
►Alıcıdan alınan onaya uygun içerik. Aksi halde 1.000-5.000 TL arası ceza. 
►Hizmet sağlayıcının tanınmasını sağlayan bilgiler ile haberleşmeye göre telefon, faks, kısa mesaj no veya e-posta adresi gibi iletişim bilgileri. Aksi halde 1.000-10 000 TL ceza. 
►İleti konusu, amacı, başkası adına yapılması halinde kimin adına yapıldığına ilişkin bilgiler. Aksi halde 1.000-10.000 TL arası ceza. Alıcılar diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticarî elektronik iletileri almayı reddedebilir. Hizmet sağlayıcı ret bildiriminin, elektronik iletişim araçlarıyla kolay ve ücretsiz olarak iletilmesini sağlamakla ve gönderdiği iletide buna ilişkin gerekli bilgileri sunmakla yükümlü. Talebin ulaşmasını müteakip hizmet sağlayıcı üç iş günü içinde alıcıya elektronik ileti göndermeyi durdurur. Aksi halde 2.000-15.000 TL arası ceza. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce, onay alınarak oluşturulmuş olan veri tabanları hakkında ayrıca onay aranmaz.
 
Gönderildi : 12/04/2015 04:49

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7891
Üye
 

Sonuna kadar desteklediğim bir kanun.

bazı firmalar kendi müşteri veritabalarının bile listesini tutmaktan aciz onlara bile sms gönderip duruyorlar.

 

 
Gönderildi : 13/04/2015 16:23

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18026
_
 

Uygulanması durumunda 🙂 güzel bir gelişme. Bir kenarda yazılı olarak var olacak ise bir şey ifade etmez.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

 
Gönderildi : 13/04/2015 17:28

(@CetinDursun)
Gönderiler: 11
Active Member
 

izinsiz Mail ve Sms yasağı  Yürürlük tarihi olan  01.05.2015 tarihinin daha sonraki bir tarihe ötelenmesi  konusunda acaba çalışma var mı.....

 
Gönderildi : 14/04/2015 18:10

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

1 mayısta kanun yürürlüğe girsin ilk mesajında veya aramalarında şikayet edeceğim firma Digitürk tür. Bir firma kendinden bu kadar mı nefret ettirir.

 
Gönderildi : 15/04/2015 02:31

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1623
Noble Member
 

1 mayısta kanun yürürlüğe girsin ilk mesajında veya aramalarında şikayet edeceğim firma Digitürk tür. Bir firma kendinden bu kadar mı nefret ettirir.

Aynen hocam. Bir de benim için şikayet edin.

 
Gönderildi : 15/04/2015 11:28

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

1 mayısta kanun yürürlüğe girsin ilk mesajında veya aramalarında şikayet edeceğim firma Digitürk tür. Bir firma kendinden bu kadar mı nefret ettirir.

Istanbulda ikamet etmeme rağmen ankaradaki x digiturk bayisi tarafından aranıyorum ve kampanya var diye reklam yapılıyor.  

Gerçekten yerinde bir karar olmuş bence. 

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 15/04/2015 12:01

(@kaanharun)
Gönderiler: 88
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

evet bence de çok yerinde bir karar, ama merak ettiğim müşterilerimden [email protected] adresi üzerinden gelecek tanıtım maillerini onaylıyorum diye bir yazı alsam diğer firmaların tanıtımını yapmamda bir engel var mı.? ceza alır mıyım.?

 
Gönderildi : 15/04/2015 14:58

(@FatihSalmann)
Gönderiler: 3
Active Member
 

1- Mail ile alacağın onay yeterli olur. 6.madde de deniyor ki, ‘’Ticari iletiler, alıcılara ancak önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebilir.  Bu onay, yazılı olarak veya her türlü elektronik iletişim araçlarıyla alınabilir.

2- Müşteriye bir mail atmalısın ve burada hangi konularda mail atacaksan ayrı ayrı belirtmelisin. Onay almadığın bir konuda mail atarsan yine aynı ceza ile karşılaşabilirsin. Müşteri şikayet ettiğinde kanuna göre maili atan onay aldığını ispatlamakla yükümlüdür. Ayrıca Tüketicilere onaylarını almak için gönderilen metinlerde izinlerinin istendiğinin açıkça belirtilmesi ve onay bölümünün önceden işaretli olmaması gerekiyor.

3- 7. maddenin 3.bendinde "İletide, haberleşmenin türüne bağlı olarak, iletinin konusu, amacı ve başkası adına yapılması halinde kimin adına yapıldığına ilişkin bilgilere yer verilir." şeklinde bir ibare var yani benim buradan anladığım her firma için ayrı ayrı onay almana gerek yok. İletinin kimin adına yapıldığına ilişkin bilgilere yer vermen yeterli.

4- Kanunda şöyle bir şey de var.  Esnaf ve tacirlere önceden onay alınmaksızın ticari elektronik iletiler gönderilebilir.’’   Yani esnaf ve tacir konumunda olan kurumsal maillerden izin almak zorunda değiliz.

5-  Yeni yasa, önceden izin şartı getirse de istisna olarak tanımlayabileceğimiz bir durumu da içeriyor. Eğer ticari iletiyi gönderen şirket ile tüketici arasında daha önceye dayanan bir ticari ilişki varsa, yani tüketici söz konusu şirketin “müşterisi” konumundaysa, izin şartı aranmıyor. Burada dikkat edilmesi gereken, bu iletilerin sadece müşterisi olunan ürün ya da hizmetle ilgili olabileceği. Yani kredi kullanan bir müşteriye, iş ortaklarının sunduğu ürünler ile ilgili iletiler izinsiz olarak gönderilemeyecek.

6-  Ayrıca iletiyi gönderen markanın bilgilerinin bulunması, ulaşılabilir olması, aldığı izne göre gönderi yapma zorunluğu getiriliyor.  Kullanıcı eğer iletileri istemiyorsa 3 iş günü içerisinde ileti göndermeyi durdurması ve bunun kolay ve ücretsiz olması gerekiyor.

 

 

 
Gönderildi : 15/04/2015 16:03

(@kaanharun)
Gönderiler: 88
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

şimdi gelen bir mesaj

Degerli Clubsmart uyemiz, Shell'in kampanya ve
bilgilendirme amacli sizinle iletisime gecmesini istemiyorsaniz IPTAL yazip
2313'e gonderebilirsiniz.

böylede oluyor mu acaba, yasanın böyle bir açığı var mı.? 

 
Gönderildi : 16/04/2015 17:54

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

Türkcell dende aşağıdaki mesaj geldi.

İstemediğiniz SMS leri ve sizi rahatsız eden kişilerden gelen çağrıları ayda 1,99 TL ye engellemek için ENGELLE yazıp 2222ye gönderebilirsiniz. 

 

 
Gönderildi : 16/04/2015 18:16

(@mehmetsevdaroglu)
Gönderiler: 78
Trusted Member
 

en sevindiğim olaylardan biri günde minimum 20 tane reklam sms gelmekte sonunda kurtulabilecez fakat bir Sektorde Gerilemiş olacak ve farklı bir sektor meydana çıkacak diye düşünüyorum.

 
Gönderildi : 17/04/2015 11:38

(@kaanharun)
Gönderiler: 88
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar bana geldiği gibi hepinize alttaki gibi mesajlar muhakkak geliyordur, okuduğum yasaya göre yazılı onayım olması gerekiyor ama bunlar mail göndermemek için yazılı onay istyiorlar, yasada benim farketmediğim böyle bir açık mı var.? bunlar neye güvenip mail almayacağım diyene kadar göndereceklerini söylüyorlar? anlayan varsa anlatabilir mi?

Teşekkürler .

 

Degerli Müsterimiz, Gül,Liv Yapi Ort. ve
istirakleri proje markalarinca reklam,tanitim mesaji gönderilmesini
istemiyorsaniz Kalekent iptal yazip 5830'a gönderin

 
Gönderildi : 30/04/2015 21:50

(@haruntopal)
Gönderiler: 2
New Member
 

Merhabalar

Biz laboratuvar cihazları yapan bir firmayız. Bir yazınızda " Yeni yasa, önceden izin şartı getirse de istisna olarak tanımlayabileceğimiz bir durumu da içeriyor. Eğer ticari iletiyi gönderen şirket ile tüketici arasında daha önceye dayanan bir ticari ilişki varsa, yani tüketici söz konusu şirketin “müşterisi” konumundaysa, izin şartı aranmıyor. Burada dikkat edilmesi gereken, bu iletilerin sadece müşterisi olunan ürün ya da hizmetle ilgili olabileceği. Yani kredi kullanan bir müşteriye, iş ortaklarının sunduğu ürünler ile ilgili iletiler izinsiz olarak gönderilemeyecek." diye yazmışsınız. Benim sormak istediğim bazı firmalar bizden mal almasalar bile fiyat sorarlar ve mailleri kayıt altına alınır outlook ta. Benden hiç mal almamış firmalara firmamızın ürünlerini tanıtan mail atmam halinde ceza alırmıyım. Cevabınız için teşekkür ederim şimdiden.

Saygılarımla

 
Gönderildi : 11/09/2015 14:56

(@haruntopal)
Gönderiler: 2
New Member
 

Diğer bir sorumda temsili olarak aşağıdaki gibi müşterilerimize yada bizimle çalışmayan lakin mail adresleri olan firmalara bir yazı göndermemizde ceza alırmıyız acaba?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler

Merhabalar
Yerli imalatımız olan çeker ocak, laboratuvar tezgahları, kimyasal saklama dolapları, yerli ve yabancı etüvler, hassas terazi, toz maskeleri ve daha bir çok laboratuvar cihazlarında yılın son kampanyası başlamış bulunmaktadır.Türkiye’nin her yerine kurulum, montaj ve nakliye dahil fiyat verilmektedir. Kampanyamız yıl sonuna kadar sürecektir. Her türlü bilgi için firmamızı arayabilirsiniz. Çalışmalarınızda başarılar ve esenlikler dilerim.

Yetkili Kişi

Firma Ünvanımız : 

Adresimiz : 


Telefon Numaramız : 

Faks Numaramız : 
Gsm Numaramız : 

E mail Adresimiz : 


Web adreslerimiz :  

 
Gönderildi : 11/09/2015 15:03

Paylaş: