Forum

Aynı MAC adresinden...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Aynı MAC adresinden birden fazla olma sorunu..

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
640 Görüntüleme
(@atasener)
Gönderiler: 9
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar Merhaba,

Fortigate 110c de sisteme dahil edeceğim cihazları Mac adresi eşleştirmesi yaparak sisteme dahil ediyorum. Bugün karşılaştığım sorun iki adet samsung s5 görünümlü kore malı (çakma) cihazın mac adreslerinin bire bir aynısı olması cihazın birini tanıttığımda diğeride doğal olarak bağlandı.

İşin kötü tarafı telefonun biri A Networkünde diğeri ise B Networkündeki kullanıcılara ait  A daki kullanıcının B networküne B deki kullanıcının ise A networküne erişmemesi gerekiyor. MAC adresleri aynı olduğu için cihazı hem A hemde B networküne kaydettim, bu durumda iki cihazda her iki networke erişe biliyor. Sonuç olarak cihazları ağdan çıkartmaktan başla birşey yapamadım. 

Ayrıca geçenlerde bir tableti sisteme dahil ederken cihazın her açılıp kapandığında yada wifi adaptör devre dışı bırakılıp tekrar aktif olduğunda MAC adresinin son 6  hanesinin değiştiğini gördüm ve MAC adresi değiştiği için cihazın network bağlantısı doğal olarak kesildi..

Son zamanlarda bu tarz sıkıntılar yaşamaktayım çözüm olarak ne önerirsiniz.

 

Saygılarımla

 Ata ŞENER 

 
Gönderildi : 15/02/2015 12:18

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

bir zamanlar ülkemizin güzide beyaz eşya üreticilerinden bir firma bir kamu kurumuna 400-500 tane mi ne pc satmış. satmış ama pc'leri networke bağladıklarında sürekli sorunlar çıkmaya başlamış. oradaki arkadaşlar durumu araştırdıklarında pc'lerin mac adreslerinin çoğunun aynı olduğunu görmüşler :))), tabi bütün pc'ler aynen iade...

 
Gönderildi : 16/02/2015 18:10

(@ibrahimmuslu)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Merhaba,

 

Bisüre kadar önce benimde başıma geldi. İki adet switchin mac adresleri fabrika çıkışı aynı olduğuından dolayı sürekli sorunla karşılaştık.

Sonuç olarak switchi geri iade ettik yenisini yolladılar.

 
Gönderildi : 20/02/2015 19:57

Paylaş: